Dodaj do ulubionych

problem z połączeniem wifi

17.03.16, 20:33
Problem dotyczy połączenia z kamerami monitoringu. Po wymianie routera straciłem połączenie. Podłączenie wyglądało tak. komputer z routerem adsl przez kabel a następnie przez wifi z routerem do którego podłączona jest nagrywarka od kamer monitoringu. Pytanie- czy aby nawiązać znów połączenie z nagrywarką trzeba zrobić opisane na wielu stronach połączenie w trybie mostu pomiędzy dwoma routerami? Z góry dziekuję
Obserwuj wątek
    • gyubal_wahazar Re: problem z połączeniem wifi 18.03.16, 18:01
      Pytanie pomocnicze: a jak myślisz, po co autor instrukcji zadał sobie trud, by na wielu stronach opisać połączenie robienia bridge'a między routerami ?
      • gyubal_wahazar Re: problem z połączeniem wifi 18.03.16, 18:02
        'robienie połączenia' - miało być
        • ayran2 Re: problem z połączeniem wifi 18.03.16, 21:52
          niesamowicie dowcipna odpowiedź. jak bym był fachowcem to nie zadawałbym pytania na forum.
          • wariant_b Re: problem z połączeniem wifi 18.03.16, 22:59
            Gdybyś spisał poprzednie ustawienia, też nie zadawałbyś pytań.

A tak musisz jeszcze raz, staranniej, opisać topologię sieci i ustawienia
            zachowanego routera, żebyśmy mogli pomóc skonfigurować ten podmieniony.
          • gyubal_wahazar Re: problem z połączeniem wifi 19.03.16, 15:19
            Mało, że nie jesteś fachowcem, to jeszcze nie chce ci się skorzystać z rady fachowca zamieszczonej w instrukcji rutera, bo .. 'jest na wielu stronach'. Podsumowując: mało, że nie jesteś fachowcem ale nawet z czytaniem masz kłopot. Łatwiej za to napisać 2 zdania na forum i liczyć że ktoś inny poświęci swój czas by rozwiązać twoje równanie z ilomaś niewiadomymi, bo nie podajesz choćby 1 danej technicznej sprzętu
            • ayran2 Re: problem z połączeniem wifi 19.03.16, 21:17
              pisząc na " wielu stronach" miałem na myśli strony internetowe a nie strony instrukcji. a pomoc bez wymądrzania się uzyskałem na innym forum więc dziękuję "miłym" forumowiczom gazety.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka