Dodaj do ulubionych

Wyrównanie głośności plików video -jakim programem

IP: *.dynamic.chello.pl 11.10.11, 00:18
Jesli ktoś zna program do wyrównywania głośności nagranych klipów video to proszę o informację. Zaznaczam, że chodzi mi o wyrównanie głosu klipów(plików) video nagranych o różnej głośności , a nie o same pliki mp3 (audio). Do wyrównania głośności plików audio mp3 znalazłem w internecie ponad 30 różnych programów, ale nie znalazłem nawet śladu naprawadzającego na program wyrównyjący głos w plikach video.
Myslę, że nikt takiego programu nie stworzył. Myślę także, że pozostaje tylko metoda: wyłączenie z video plików mp3, wyrównanie ich głośności i póżnie połączenie z video , tylko jak to połączyć
Zaznaczam, że chodzi o pliki video nagrane z telewizji z kanałów Viva,Eska,Mtv,YouTube. Każdy ma inną głośność.
Obserwuj wątek
    • Gość: . Re: Wyrównanie głośności plików video -jakim prog IP: *.dynamic.chello.pl 11.10.11, 01:46
      Nie wiadomo w jakim formacie jest audio i video w tych plikach.
      Przykładowo w linku poniżej jak wyodrębnić i później połączyć audio używając VirtualDubMod.
      Chodzi o punkt 1 i 3 w opisie:
      www.subik.com.pl/usage_manual.php
      www.dobreprogramy.pl/MP3Gain,Program,Windows,11654.html
      www.videoaudio.pl/forum/index.php?showtopic=1926

• marex59 Re: Wyrównanie głośności plików video -jakim prog 11.10.11, 08:35
        Głośność można wyrównać w każdym programie do obróbki video np. Pinnacle , Corel video studio i tym podobnym. Na osi czasu suwakiem zmieniasz głośnośc a następnie ten plik zapisujesz i masz tak jak chcesz.
    • Gość: Basia+Aleks Re: Wyrównanie głośności plików video -jakim prog IP: *.dynamic.chello.pl 13.10.11, 11:52
      Bardzo dziekuję za super wspaniałe obie porady. Dla kompetu sprawy podaję, że pliki mam w formacie flv i mp42, ale format każdego pliku mogę zmienić na dowolny format video programem Video Converter Ultimate, który był oferowany w PC Format. Pozostanę chyba jednak przy VirtualDubMode, pomimo pracochłonnych operacji, ponieważ Pinale i Corel, są nadzwyczaj drogie.
      Życzę wspaniałych dni.
    • chomiczek_ja Re: Wyrównanie głośności plików video -jakim prog 13.10.11, 13:55
      cenne uwagi:) zapraszam do zapisania się do grona ekspertów na stronie naprawki :) naprawisz.to/akcja gdzie za rozwiązywanie problemów użytkowników można dodatkowo zarobić :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka