Dodaj do ulubionych

problem z mp3

IP: *.katowice.pik-net.pl 31.05.04, 07:29
witam
jako nowy posiadacz kompa (dopiero rozgryzam) prosze o rade w nastepujacej
sprawie: kolega dał mi albumik muzyczny al;e nagrany jako 1 plik mp3 (ok 120
MB). Problem w tym ze ja nie mam w domu poza kompem sprzetu odtwarzajacego
mp3 wiec chciałby z tego pliku zrobic zwyczajną płytke audio... w jaki sposob
sie to robi?
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • koktajl_molotowa Re: problem z mp3 31.05.04, 08:12
      Jeśli to 1 plik, to masz kuuupę roboty, bo musiałbyś podzielic to na kawałki.
      Ale może to jednak duuuużo małych pliczków? Wyedy w Nero (zakładam WindowsXP i
      Nero do obsługi wypalarki, chyba sie nie myle), wybierasz AudioCD/audio czy
      jakos tak sie bedzie zwac, dodajesz pliczki po kolei, aż się zrobi około 700MB,
      ale nie wiecej (nie każdy sprzęt odtwarza płyty ponad 700MB. I wypalasz :)
      • Gość: nowy Re: problem z mp3 IP: *.katowice.pik-net.pl 31.05.04, 08:31
        niestety to jeden bardzo duzy plik... a co jesli ten 1 wyaple włąsnie w nero
        jak opisałes? Wiem ze nie bedzie poszczególnych utworów jako pojedyncze kawałki
        ale chyba poza tym... w "słyszeniu" wszystko bedzie ok? tzn. wg słuchu nie
        odróżnie sie z czego powstała płytka?
        • fugazzi Re: problem z mp3 31.05.04, 08:53
          Jest bardzo duża szansa, że się nie zmieści na płycie po konwersji na plik
          audio.

Pozdrawiam, Fugazzi...
          • bwv1004 Re: problem z mp3 31.05.04, 09:01
            fugazzi napisał:

> Jest bardzo duża szansa, że się nie zmieści na płycie po konwersji na plik
            > audio.

Dokładniej, jeśli ma mniej niż ok 256 kbps to się nie zmieści. Proponuję wtedy
            dwa wyjścia.
            1. mp3 directcut www.uni-frankfurt.de/~pesch/ - użyj tego do pocięcia
            mp3 na inne mp3 a potem rób CD-Audio za pomocą Nero .
            2. skonwertuj porządnym programem do edycji dźwwięku na wav 44.1/16/2, potnij i
            zrób co Ci jeszcze trzeba, potem pal - albo Nero albo tym programem jeśli umie.
            Konwersja mp3>wav takim programem może być lepsza niż zrobiona przez Nero.
            • Gość: nowy Re: problem z mp3 IP: *.katowice.pik-net.pl 31.05.04, 09:15
              dzieki :)
          • Gość: nowy Re: problem z mp3 IP: *.katowice.pik-net.pl 31.05.04, 09:01
            Hmmm... no to mnie zaskoczyłes :( sprawdze ale... gdyby tak sie stało to jakie
            mam wyjscie?
    • Gość: puknij sie Re: problem z mp3 IP: *.com / 212.211.136.* 31.05.04, 09:09
      > kolega dał mi albumik muzyczny al;e nagrany jako 1 plik mp3 (ok 120
      > MB).

A dostałeś razem z tą mp3 plik z rozszerzeniem .cue ? Tylko wtedy robienie
      takiej jednej dużej mp3 ma sens - można potem podzielić automatycznie lub
      wykorzystać to jako info o poszczególnych trackach na cd...
      • Gość: nowy Re: problem z mp3 IP: *.katowice.pik-net.pl 31.05.04, 09:21
        tylko mp3 żadnego cue...
    • maciejpoczta Re: problem z mp3 31.05.04, 11:26
      Użyj Tego programu. Jest po Polsku i powinieneś sobie poradzić.
      • Gość: nowy Re: problem z mp3 IP: *.katowice.pik-net.pl 31.05.04, 12:57
        dzięki!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka