Dodaj do ulubionych

Majkrosyf nie wyszukuje: Control Panel

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.12, 21:35
Znowu, w tym Windowsie nic nie działa normalnie. Dlaczego gdy wpisuję w pole wyszukiwania programów menu Start "cont" żeby wywołać Control Panel nic mi nie wyskakuje. Ale wystarczy już wpisać trzy litery "con" żeby pojawił się na liście WMA to WAV Converter. Wystarczy wpisać też trzy litery "pan" i Control Panel pojawi się w wynikach wyszukiwania. Wystarczy też nawet jedna litera 'p'. Więc żeby mi wyskoczył Control Panel wpisuję kolejną piątą literę 'r' i mam "contr". Kto w Majrosyfie zaprojektował ten nieogarnięty burdel ?

Czy każdy program ma przypisaną stałą liczbę liter, żeby pojawił się konkretny program i tą magiczną liczbę użytkownik musi w Majkrosyf Windows znać na pamięć?
Obserwuj wątek
    • Gość: az Re: Majkrosyf nie wyszukuje: Control Panel IP: *.17.28.78.cable.dyn.petrus.com.pl 19.01.12, 21:48
      Łukaszku znowu zapomniałeś o tabletkach.
      Wyłącz komputer bo to dla ciebie zbyt trudne i bardzo niebezpieczne dla twojego zdrowia.
      • Gość: Łukasz Re: Majkrosyf nie wyszukuje: Control Panel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.12, 18:48
        > Łukaszku znowu zapomniałeś o tabletkach.

Nie będę się zniżał do twojego poziomu i tego nie skomentuję.

> Wyłącz komputer bo to dla ciebie zbyt trudne i bardzo niebezpieczne dla twojego zdrowia.

Nie zamierzam i dalej będę obnażał gimnazjalne błędy Majkrosyfu i to, za co biorą pieniądze.
    • wariant_b Re: Majkrosyf nie wyszukuje: Control Panel 19.01.12, 21:56
      No popatrz - a w googlach muszę wypisać całe "control pa" żeby się domyśliły,
      że szukam control panel. Chyba Microsoft ma sprytniejszą wyszukiwarkę.

• Gość: Łukasz Re: Majkrosyf nie wyszukuje: Control Panel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.12, 19:10
        > No popatrz - a w googlach muszę wypisać całe "control pa" żeby się domyśliły,
        > że szukam control panel. Chyba Microsoft ma sprytniejszą wyszukiwarkę.

Wyszukiwanie w Windowsie jest czymś innym niż wyszukiwaniem w Internecie. Windows wyszukuje frazy, tak jak fraza w tekście, Google wyszykuje słowa zaczynające się na daną frazę. Oraz Windows wyszukuje spośród kilkuset pozycji natomiast Google musi radzić sobie z setkami milionów stron internetowych oraz dokumentów więc zawęża reguły wyszukiwania.

Majkrosyf nie realizuje tego, bo znowu majkrosyfiany błąd, tego co ma zapisany w pliku Help odnośnie wyszukiwania programów:

To find a program or file using the Start menu:
        Type a word or part of a word in the Search box on the Start menu.
        As you type, items that match your text will appear on the Start menu.

Mimo tego, że 'con' odpowiada 'Control Panel" Search box nie wyświetla wyników, nie działa. No cóż, Majkrosyf wciska bubla z niedziałającą wyszukiwarką i każe sobie za system nieźle płacić.
        • Gość: hans Re: Majkrosyf nie wyszukuje: Control Panel IP: *.stk.vectranet.pl 21.01.12, 19:17
          Skończ gościu pie...ć. Wpisałem w start/wyszukaj/pliki lub foldery con i na 9 miejscu mam control panel.
          • Gość: Łukasz Re: Majkrosyf nie wyszukuje: Control Panel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.12, 19:34
            Skończ gościu pie...ć. Wpisałem w start/wyszukaj/pliki lub foldery con i na 9 miejscu mam control panel.

Kłamiesz na rzecz Majkrosyfu. Jaki masz w tym interes ? Podałeś ścieżkę do menu po polsku a wynik podałeś w języku angielskim 'Control Panel'. No i co? Kłamstwo ma krótkie nogi. Tego wyniku wyszukiwani, nie mógł Windows znaleźć, bo nazywa się w polskiej wersji Windowsa 'Panel sterowania'. W dodatku nie o to chodzi ...
            • Gość: hans Re: Majkrosyf nie wyszukuje: Control Panel IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.01.12, 07:45
              Czy skrót "CON" jest po polsku? Debilu.
              • Gość: Łukasz Re: Majkrosyf nie wyszukuje: Control Panel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.12, 01:09
                > Czy skrót "CON" jest po polsku? Debilu.

Debili poszukaj w rodzinie, matka może ojciec. Inteligencja lub brak inteligencji są dziedziczone. Są co najmniej trzy systemy wyszukiwania w Windows. Ja mówię o wyszukiwaniu w polu 'Search box' menu Start. Ty mówisz o wyszukiwarce plików i folderów . Dlatego ci mówiłem, że "Nie o to chodzi w temacie wątku". Jak jesteś takim kretynem, że nawet nie możesz zidentyfikować, o który system wyszukiwania chodzi, to jedyną rzeczą jaką możesz robić z Windowsami, to ustawiać je na półce w supermarkecie.
        • Gość: lajosz Re: Majkrosyf nie wyszukuje: Control Panel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.12, 19:17
          Gość portalu: Łukasz napisał(a):
          "No cóż, Majkrosyf wciska bubla z niedziałającą wyszukiwarką i każe sobie za system nieźle płacić."

Po pierwsze, nikt Ci nie każe za nic płacić. Nie chcesz, nie kupujesz.

Po drugie, nie sądzę, że Ci którzy jednak kupili ten znienawidzony przez Ciebie system, używają go głównie do wyszukiwania czegoś na komputerze lub do wyszukiwania błędów w systemie.

Jednak z tymi laptopami i przyspawanymi do nich jedynie słusznymi systemami masz nieco racji, a nieco tylko dlatego, że jednak można kupić laptopa pozbawionego jakiegokolwiek systemu, chociaż przyznaję, ze jest to zabawa dla cierpliwych.
          • Gość: Łukasz Re: Majkrosyf nie wyszukuje: Control Panel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.12, 20:03
            > Po drugie, nie sądzę, że Ci którzy jednak kupili ten znienawidzony przez Ciebie system,
            > używają go głównie do wyszukiwania czegoś na komputerze lub do wyszukiwania
            > błędów w systemie.

Nic nie wyszukuję, używam. I mnie ten bezmiar napotykanego co i rusz bałaganu i błędów przeraża. I nie ma możliwości reklamacji. Majkrosyf to jedyna firma, która coś sprzedaje i nie można tego zareklamować.

> Jednak z tymi laptopami i przyspawanymi do nich jedynie słusznymi systemami masz
            > nieco racji, a nieco tylko dlatego, że jednak można kupić laptopa pozbawionego
            > jakiegokolwiek systemu, chociaż przyznaję, ze jest to zabawa dla cierpliwych.

Majkrosyf już się postarał, żeby ich system operacyjny był przyspawany sprzętowo do sprzętu. I nic innego nie dało się zainstalować. Widziałeś jaka kapitalistyczna pazerność. Chyba już o tym słyszałeś ?
    • Gość: lajosz Re: Majkrosyf nie wyszukuje: Control Panel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.12, 22:15
      Miły kolego.
      Naprawdę, szczerze życzę Ci tylko takich problemów.
    • Gość: bez komentarza Re: Majkrosyf nie wyszukuje: Control Panel IP: *.181.138.170.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 20.01.12, 09:16
      Łukaszku wyluzuj, wytrzyj pianę z buzi. Kto cię zmusza do używania tego systemu który tak nienawidzisz: forum.gazeta.pl/forum/w,34,132546626,132546626,Majkrosyf_nie_wyszukuje_Control_Panel.html
      forum.gazeta.pl/forum/w,34,132331695,132331695,Kiedy_Majkrosyf_zrobi_i_.html
      Ponad 90% użytkowników komputerów używa Ms i nie ma takich problemow jak ty.
      System jest mądrzejszy od ciebie. Nie potrafi wyszukać czegoś, czego nie ma. Szukasz Control Panel, a to w wersji polskiej nazywa się Panel sterowania.

• Gość: Łukasz Re: Majkrosyf nie wyszukuje: Control Panel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.12, 18:46
        Łukaszku wyluzuj, wytrzyj pianę z buzi.
        > Nie skomentuje tego.

> Kto cię zmusza do używania tego systemu który tak nienawidzisz:

Majkrosyf. Firma Majrkosyf z USA. Cena Windowsa była wliczona w cenę laptopa. Nie mogłem kupić laptopa bez systemu Majkrosyfu, zabronione. Nie odliczają też ceny Windowsa od ceny laptopa tym, którzy nie chcą używać systemu Majrkosyfu ani Majkrosyf nie chce tym osobom zwracać pieniędzy.

> System jest mądrzejszy od ciebie. Nie potrafi wyszukać czegoś, czego nie ma. Szukasz
        > Control Panel, a to w wersji polskiej nazywa się Panel sterowania.

Jesteś najwyraźniej analfabetą funkcjonalnym, czytasz ale nie rozumiesz co czytasz. Przeczytaj jeszcze raz, poproś fachową osobę, żeby ci przeczytała. Po wpisaniu 'contr' dopiero pojawia się Control Panel. Gdybyś wykazał się cieniem błyskotliwości, domyśliłbyś się, że chodzi o wersję angielską...

• Gość: ccc Re: Majkrosyf nie wyszukuje: Control Panel IP: *.tkk.net.pl 20.01.12, 10:56
      Windows cię przerasta. Zacznij od czegoś prostszego. Może kalkulator?
      PS. Tylko nie bierz się za pierwiastkowanie. To później. Na początek podstawowe działania.
      • Gość: login name Re: Majkrosyf nie wyszukuje: Control Panel IP: *.adsl.inetia.pl 20.01.12, 14:32
        masz na mysli funkcje klawiszy ON i OFF?
    • Gość: o w morde ale łajza IP: *.c194.msk.pl 21.01.12, 05:07
      wpisz sobie ciolku "pan.." lub "ster.." i bedziesz mial
      w polskim windowsie to sie nazywa "panel sterowania" a nie "control panel"

a moze ty nie wiesz, jakim sie jezykiem poslugujesz?
      to calkiem u ciebie prawdopodobne

ps
      sadzac po twoich wpisach na temat windowsa, nigdy go nie ogarniesz - nie dla durniow jest napisany
      • Gość: Łukasz Re: ale łajza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.12, 19:19
        Analfabetyzm funkcjonalny, wychodzi, nieumiejętność czytania ze zrozumieniem. Nie ma co dyskutować z analfabetą. Ja się nic od ciebie nie dowiem - ty tak, byś się dowiedział ode mnie. I po co zabierasz głos ?

Analfabetyzm funkcjonalny polską plagą
        www.rmf24.pl/fakty/news-analfabetyzm-funkcjonalny-plaga,nId,158966
        • Gość: lajosz Re: ale łajza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.12, 19:35
          Chłopie (albo babo, kto wie ?) skończ może gimnazjum i naucz się kultury dyskusji.

Poza tym, jak piszesz o analfabetyzmie, to warto popracować nad swoimi wypowiedziami.
          Chodzi to nie tylko o styl, ale i treść, która jest zrozumiała chyba tylko dla Ciebie cyt:
          "Ja się nic od ciebie nie dowiem - ty tak, byś się dowiedział ode mnie. I po co zabierasz głos ?"

No sorry, ale to jest wpis na poziomie 12-latka.

Co zaś się tyczy zabierania głosu, to przypomnę, ze forum (z definicji) jest miejscem gdzie każdy noże się wypowiedzieć.
          No chyba, że zaczęła obowiązywać inna definicja terminu forum o której nie wiem i od dzisiaj zanim się coś napisze, trzeba łaskawie poprosić o zgodę Łukasza.
          Jeśli tak jest, to napisz może coś szerzej o tym wiekopomnym wydarzeniu.
          • Gość: Łukasz Re: ale łajza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.12, 20:28
            > (...)

Przyznaję ci racje, możesz się głupio wypowiadać. Możesz też nawet nie czytać ze zrozumieniem treści wątku. Jednak szanuj może mój czas i daruj sobie swoje wypociny na temat "co z tego zrozumiałeś." Bo to nie o to tu chodzi. A o błąd w 'Search box'.
            • Gość: lajosz Re: ale łajza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.12, 20:31
              Idź i nie grzesz więcej.

To mój ostatni post w tym wątku.
              Nie mam zamiaru karmić rola, co również polecam innym.
            • Gość: 123 Re: ale łajza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.12, 20:51
              "Czytaj ze zrozumieniem" to najczęstsze usprawiedliwienie bełkotu nieuków nie potrafiących sklecić poprawnego zdania.
              • Gość: Łukasz Re: ale łajza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.12, 01:06
                > "Czytaj ze zrozumieniem" to najczęstsze usprawiedliwienie bełkotu nieuków nie potrafiących > sklecić poprawnego zdania.

Bo najpierw się człowiek uczy czytać a potem człowiek uczy się pisać. Ale najwyraźniej niektórzy kretyni pozostają na etapie uczenia się czytania całe życie, jak ty i twój kolega. I ta prawda zawiera się w tej internetowej obserwacji socjologicznej.
                • Gość: 123 Re: ale łajza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.12, 14:03
                  > Bo najpierw się człowiek uczy czytać a potem człowiek uczy się pisać.
                  Rozumiem, że kolega pierwszy etap jakoś przebrnął a na drugi nie starczyło czasu i sił :-)
    • Gość: forh Re: Majkrosyf nie wyszukuje: Control Panel IP: 217.153.157.* 23.01.12, 15:35
      imageshack.us/photo/my-images/39/68464331.png/
      Wyłącz i włącz komputer, może pomoże :)
      • Gość: Łukasz Re: Majkrosyf nie wyszukuje: Control Panel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.12, 01:01
        > imageshack.us/photo/my-images/39/68464331.png/
        > Wyłącz i włącz komputer, może pomoże :)

To nie jest Windows Vista. Znowu błąd. Dlaczego Majkrosyf obciął znak '8' na wysokości trzech piksli ? Druga kwestia: Dlaczego obrazy nie posiadają nazw ? Jak rozróżniasz nazwę pierwszego obraz (ikony obrazu) od drugiego obrazu (ikony obrazu) ? Ja p******e.
        • Gość: o w morde ale palant IP: *.c194.msk.pl 24.01.12, 03:16
          syneczku jestes tak zrzedliwy jak stary cap
          a czym niej wiesz tym wiecej zrzedzisz
          pewnie wszyscy znajomi wola cie unikac jak tylko moga
          • Gość: Łukasz Re: Majkrosyf nie wyszukuje: Control Panel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.12, 01:04
            > syneczku jestes tak zrzedliwy jak stary cap
            > a czym niej wiesz tym wiecej zrzedzisz
            > pewnie wszyscy znajomi wola cie unikac jak tylko moga

A co ty myślisz, że będę takie coś oglądał
            www.image-share.com/upload/1246/202.png
            i nie żądał naprawy od Majkrosyfu ? Przecież zapłaciłem.
        • Gość: forh Re: Majkrosyf nie wyszukuje: Control Panel IP: 217.153.157.* 25.01.12, 13:09
          a może po prostu wymazałem nazwy :)

nie grzeszysz bystrością kolego
          • Gość: Łukasz Re: Majkrosyf nie wyszukuje: Control Panel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.12, 15:00
            > a może po prostu wymazałem nazwy :)

> nie grzeszysz bystrością kolego

Nie sądziłem, a jednak się zdarzają tacy ludzie. Nie sądziłem, że ktoś może się posunąć się do takiej perfidnej manipulacji, prawdopodobnie może to pociągać fakt edycji w programie graficznym tekstu 'co' w polu wyszukania. Prowokacja, która jest próbą ukrycia błędu wyszukiwania systemu Windows na rzecz Microsoftu.
            • smutas Re: Majkrosyf nie wyszukuje: Control Panel 25.01.12, 17:54
              Takie schorzenie jakim sie chwalisz, nazywa sie mania przesladowcza. Zalecam wizyte u psychiatry. Leczenie farmakologiczne ww. zaburzen jest dostepne od jakis 40 lat...
              • Gość: Łukasz Re: Majkrosyf nie wyszukuje: Control Panel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.12, 00:45
                > Takie schorzenie jakim sie chwalisz, nazywa sie mania przesladowcza. Zalecam wizyte u
                > psychiatry. Leczenie farmakologiczne ww. zaburzen jest dostepne od jakis 40 lat...

A ty zdobyłeś swoją wiedzę na temat chorób psychicznych w czasie swojego pobytu w szpitalu ? I widzę, że już 40 letnie doświadczenie. W sprawie obsługi Windowsa lepiej się już nie wypowiadaj.
                • smutas Re: Majkrosyf nie wyszukuje: Control Panel 26.01.12, 05:28
                  A ty zdobyłeś swoją wiedzę na temat chorób psychicznych w czasie swojego pobytu w szpitalu?

Trafiles! Pracowalem w Credit Valley Hospital :-)

W sprawie obsługi Windowsa lepiej się już nie wypowiadaj.

A czemoz to? Do sadu mnie podasz?

Widzisz, roznica miedzy toba a znaczaca wiekszoscia odwiedzajacych to formum polega na tym, ze ty mowisz co wiesz, a inni wiedza co mowia. I dla jasnosci: od jakis 10 lat Windowsa uzywam b sporadycznie. Za firma MS nie przepadam. Jednak znam sie wystarczajaco dobrze na IT by rozroznic w czym MS nawala a w czym nie. Twoje wywody odnosza sie praktycznie do wszystkich firm softwareowych - zadna z nich nie daje gwarancji na swoje produkty. Moze zaoferowac PLATNE wsparcie ale np. w przypadku uszkodzenia sprzetu badz innych programow przez licencjonowane ci oprogramowanie nie ponosza ZADNEJ odpowiedzialnosci. MS nie jest w tym zadnym wyjatkiem.

Zycze rychlego powrotu do zdrowia :-)
                  • Gość: Łukasz Re: Majkrosyf nie wyszukuje: Control Panel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.12, 21:45
                    > Trafiles! Pracowalem w Credit Valley Hospital :-)

Tak tak już to znam, potem taki delikwent wszędzie widzi chorych wszystkich chce leczyć. Oczywiście poza sobą.

> A czemoz to? Do sadu mnie podasz?

Ze względu na poprzednią wypowiedź na temat Windows.,

> (...) Windowsa uzywam b sporadycznie. Za firma MS nie przepadam. Jednak znam sie > wystarczajaco dobrze na IT by rozroznic w czym MS nawala a w czym nie.

Windows się trzęsie cały czas tak jak samochód się trzęsie i miałby się zaraz rozlecieć. Windows jako system jest niestabilny.

> przypadku uszkodzenia sprzetu badz innych programow przez licencjonowane ci
                    > oprogramowanie nie ponosza ZADNEJ odpowiedzialnosci. MS nie jest w tym zadnym > wyjatkiem.

Trzeba to bezprawie zmienić. Na tym te firmy softwarowe zarabiają miliony.

> Zycze rychlego powrotu do zdrowia :-)

Ty jesteś głupi czy takiego udajesz ? Mówiłem ci, że byś się nie wypowiadał na temat Windowsa.

• smutas Re: Majkrosyf nie wyszukuje: Control Panel 27.01.12, 17:50
                      Tak tak już to znam, potem taki delikwent wszędzie widzi chorych wszystkich chce leczyć. Oczywiście poza sobą.

Mowisz oczywiscie o sobie :-)

> Ze względu na poprzednią wypowiedź na temat Windows.,
                      >
                      > > (...) Windowsa uzywam b sporadycznie. Za firma MS nie przepadam. Jednak
                      > znam sie wystarczajaco dobrze na IT by rozroznic w czym MS nawala a w czym
                      > nie.

Czytanie selektywne???? Moje lubienie, czy nielubienie NIE MA nic do znajomosci tematu. Twoje przygotowanie prawne i IT jest na poziomie morza w Suchej Beskidzkiej.

Nie wszystkie z tych firm zarabiaja krocie, i nie ma to nic wspolnego z jakoscia produktu (a w kazdym razie niewiele).

Mówiłem ci, że byś się nie wypowiadał na temat Windowsa.

O! Grozba? To podpada pod prokuratora szanowny panie :-) Zreszta proponuje ci rowniez stosowac sie do zasady nie wypowiadania sie w tematach, w ktorych nie masz bladego pojecia.

cheers
                      • Gość: Łukasz Re: Majkrosyf nie wyszukuje: Control Panel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.12, 00:15
                        >>Tak tak już to znam, potem taki delikwent wszędzie widzi chorych wszystkich chce leczyć. >>Oczywiście poza sobą.

> Mowisz oczywiscie o sobie :-)

Przeczytaj swoją wypowiedź dwa posty wstecz. Oj, i do tego mamy zaniki pamięci. Nieładnie.

> Ze względu na poprzednią wypowiedź na temat Windows.,
                        >
                        > > (...) Windowsa uzywam b sporadycznie. Za firma MS nie przepadam. Jednak
                        > znam sie wystarczajaco dobrze na IT by rozroznic w czym MS nawala a w czym
                        > nie.

Czytanie selektywne???? Moje lubienie, czy nielubienie NIE MA nic do znajomosci tematu. Twoje przygotowanie prawne i IT jest na poziomie morza w Suchej Beskidzkiej.

> Nie wszystkie z tych firm zarabiaja krocie, i nie ma to nic wspolnego z jakoscia produktu (a > w kazdym razie niewiele).

Majkrosyf to piramida softwarowa, która dorobiła się na braku obsługi gwarancyjnej.

> O! Grozba? To podpada pod prokuratora szanowny panie :-)

Raczej grozisz sam sobie.

> Zreszta proponuje ci rowniez stosowac sie do zasady nie wypowiadania sie w tematach, w > ktorych nie masz bladego pojecia.

Dziwne, bo tak nieoficjalnie Majkrosyf zbiera i obsługuje informacje o błędach w systemie Windows.
    • pursat Re: Majkrosyf nie wyszukuje: Control Panel 25.01.12, 14:16
      Pamiętacie gościa o pseudonimie Zable?
      Czyżby zmienił nick na Łukaszek ? :-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka