Dodaj do ulubionych

co z tym internetem??

IP: *.aster.pl 23.04.12, 12:25
witam,moj kłopot polega na tym mam laptopa acer3690aspire,stary model,internet działał na nim dobrze ale internet mobilny,ost chciałam podłaczyc internet kablowy,i raz jeden nie działa,Nie znam sie,hasła zadnego nie ma,Pomózcie prosze
Obserwuj wątek
    • lajosz3 Re: co z tym internetem?? 23.04.12, 15:44
      No i jak myślisz, dlaczego nikt Ci nie odpowiada ?
      • Gość: ms.len Re: co z tym internetem?? IP: *.dynamic.chello.pl 23.04.12, 23:29
        Nawet pytania zrozumieć się nie da ! Odpocznij trochę, wypij szklankę wody i zadaj raz jeszcze pytanie , tylko bardzo proszę : po polsku i rzeczowo. Napewno ktoś odpowie.
        • Gość: gtw Re: co z tym internetem?? IP: 195.158.247.* 24.04.12, 09:45
          a co niezrozumiałego w tym pytaniu?

do tej pory jechała na internecie mobilnym, teraz podłączyła się kablem i brak jej połączenia sieciowego
          • wariant_b Re: co z tym internetem?? 24.04.12, 10:32
            Na przykład z czym się połączyła i czy to coś kiedykolwiek działało w Internecie.
            Czy notebook wykrył nowe połączenie i jak je skonfigurował.
            Czy w internetem mobilnym wiąże się jakiś dodatkowy soft lub ustawienia,
            które mogą mieć znaczenie dla działania innych łącz.
            Dlaczego akurat kabel, a nie WiFi.

Typowo skonfigurowane połączenie kablowe powinno ruszyć "od kopa",
            a jeśli nie rusza, to jest masa możliwych powodów dlaczego.
          • Gość: lajosz Re: co z tym internetem?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.12, 12:32
            Jeśli Tobie ten "nawał" informacji wystarcza, to może poradź autorce wątku jak ma rozwiązać problem.
      • Gość: mariah88 Re: co z tym internetem?? IP: *.aster.pl 26.04.12, 17:01
        niie znam sie na komputerze,i internecie napisałam pytanie tak jak ja uwazałam,podejrzewamz e tzreba w ustweiniach pogrzebac,myslałamz e sama dam rade ale widze ze kazdy madry bo sie zna :/
    • blueboy Re: co z tym internetem?? 24.04.12, 16:47
      Po pierwsze zresetuj najpierw router (wyłącz zasilanie i włącz ponownie), podobnie wyłącz modemem kablowy na minutę i włącz z powrotem, jeśli takowy posiadasz.
      Pozdr.

Gość portalu: mariah88 napisał(a):

> witam,moj kłopot polega na tym mam laptopa acer3690aspire,stary model,internet
      > działał na nim dobrze ale internet mobilny,ost chciałam podłaczyc internet ka
      > blowy,i raz jeden nie działa,Nie znam sie,hasła zadnego nie ma,Pomózcie prosze
      • marex59 Re: co z tym internetem?? 24.04.12, 17:42
        A gdzie jest napisane że jest router?Internet kablowy może działać przez kartę sieciową jak i przez sam modem bez karty sieciowej z routerem lub bez.My tego nie wiemy jaki to rodzaj internetu.I raczej nikt nie odpowie konstruktywnie na ten temat kiedy jest tak dziwnie zadane pytanie.
        • blueboy Re: co z tym internetem?? 24.04.12, 20:15
          Zgoda, Nieważne na tym etapie, jaki to rodzaj internetu i jakie urządzenie go dostarcza, ważne by to urządzenie najpierw zresetować. Przecież, to jest podstawa!

marex59 napisał:

> A gdzie jest napisane że jest router?Internet kablowy może działać przez kartę
          > sieciową jak i przez sam modem bez karty sieciowej z routerem lub bez.My tego n
          > ie wiemy jaki to rodzaj internetu.I raczej nikt nie odpowie konstruktywnie na t
          > en temat kiedy jest tak dziwnie zadane pytanie.
          • Gość: ms.len Re: co z tym internetem?? IP: 89.75.191.* 26.04.12, 15:37
            "gtw" wszystko wie i odczytał wszystkie potrzebne informacje , więc niech odpowie........ale jakoś sie nie spieszy
            • Gość: mariah88 Re: co z tym internetem?? IP: *.aster.pl 26.04.12, 17:03
              jak konczy sie w ersja próbna worda to isteniej mozliwosc instaalcji za darmo czy muszze płacic?? chciałam gotowca z netu sciagnac,ehh maskara

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka