umfana 19.06.04, 16:01 Poszukuje dobrego informatyka do reinstalacji mojego kompa.Moj pecet obecnie pracuje w tybie awaryjnym.Cos jest nie tak z pamiecia, data i czasem, ect. Ogolnie mowiac groza! Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: jerek Re: Dobry informatyk z Warszaawy-Jelonek ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.04, 22:10 a co. Osiołek ci nie wystarcza? Link Zgłoś
Gość: piecyk gazowy Re: Dobry informatyk z Warszaawy-Jelonek ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.04, 22:12 Od 10 będę w Warszawie, nie wiem jak długo. Problem w tym, że się nie uważam za dobrego informatyka. :-( Link Zgłoś
Gość: mgregor Re: Dobry informatyk z Warszaawy-Jelonek ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.04, 22:14 Hyr hyr ;-) To sie skromnosc nazywa...jakbys zobaczyl jacy ludzie uwazaja siebie za "dobrych informatykow" to bys padl ze smiechu... Link Zgłoś
Gość: piecyk gazowy Re: Dobry informatyk z Warszaawy-Jelonek ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.04, 22:18 Widzę, mam to na co dzień, i jeszcze się przedstawia "INFORMATYK"! Link Zgłoś
Gość: mgregor Re: Dobry informatyk z Warszaawy-Jelonek ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.04, 22:21 Hyr hyr...:-D A skonczyl liceum ogolnokształcące o profilu biol-chem :-D A "informatyki" uczyl sie z "Komputer swiata" i od kolegi co sie "troche zna" :-D Link Zgłoś
Gość: piecyk gazowy Re: Dobry informatyk z Warszaawy-Jelonek ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.04, 22:56 U kumpla w robocie jest informatyk (studia kierunkowe, etat), który Windowsa XP nie potrafił zainstalować. Stanął na ekranie z licencją i nie wiedział co zrobić (że trzeba F8 wcisnąć)... Ten kumpel wszysktko robi za tego "informatyka". Ale to to już oczywiście skrajny przypadek. Link Zgłoś
Gość: sredni informatyk Re: Dobry informatyk z Warszaawy-Jelonek ??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.07.04, 12:26 tez znam taki skrajny przypadek "dobrego informatyka" i na dodatek "admina sieci" ze skonoczona informatyka na uniwerku (do dzis to jest dla kilku osob w firmie zagadka - jakim qrva cudem?) - sterownik do karty sieciowej = sterownik graficzny, bios - a co to?, po operacji mapowania dysku sieciowego przez "dobrego informatyka" (trwajacej 3 dni) trzeba bylo oddac komputer firmowy do serwisu, o cyrkach podczas instalacji modemu wole nie pisac, bo i tak nikt nie uwierzy;) przyklady moglbym mnozyc. niezatrudniony po znajomosci czlowiek wylecialby na morde po 3 dniach. Link Zgłoś
Gość: piecyk gazowy Re: Dobry informatyk z Warszaawy-Jelonek ??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.07.04, 12:39 Ten gość u kumpla Office'a instalował kilka dni. Parodia, biorąc pod uwagę, że to chyba dziecko nawet potrafi zrobić (tylko Next wciskać albo OK). Link Zgłoś
Gość: bobofruit Re: Dobry informatyk z Warszaawy-Jelonek ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.04, 12:58 Popełniłem głupotę flashując bios programem pod windows. Nie udało się i komputer ani mru mru. Wiedziałem, że w takim przypadku trzeba kość wyciągnąć i zanieść do kogoś, kto ma sprzętowy programator. Wpadam do jednego serwisu, a facet każe mi przyjść z płytą główną. To ja uszy po sobie i przynoszę tę płytę (ale po co?). A on chciał bootować z dyskietki (bo nie miał żadnego programatora, więcej - nawet nie wiedział, że coś takiego istnieje) i jakoś tam flashować. Potem wciskał kit, że z tą płytą nie da się nic zrobić i chciał sprzedać mi jakiegoś starocia za 130 zł. Zgroza. Link Zgłoś
kalinowski11 Re: Dobry informatyk z Warszaawy-Jelonek ??? 07.07.04, 22:15 Gość portalu: piecyk gazowy napisał(a): > Od 10 będę w Warszawie, nie wiem jak długo. Problem w tym, że się nie uważam za > > dobrego informatyka. :-( Oto ... prawdziwie skromny forumowicz :) Link Zgłoś
kalinowski11 Re: Dobry informatyk z Warszaawy-Jelonek ??? 07.07.04, 22:25 My tu gadu - gadu a umfana od 19 czerwca szuka jelonka , ups oczywiście informatyka . Ciekawe czy się znalazł ;) Link Zgłoś
Gość: mgregor Re: Dobry informatyk z Warszaawy-Jelonek ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.04, 22:30 Buahahhahaaaaa!!!!! Faktycznie!!!! Dopiero jak mi powiedziales to zwrocilem uwage :-D ROTFL DNIA :-D Link Zgłoś
Gość: jap Re: Dobry informatyk z Warszaawy-Jelonek ??? IP: 195.136.36.* 08.07.04, 09:53 Gość portalu: piecyk gazowy napisał(a): > Od 10 będę w Warszawie, nie wiem jak długo. Problem w tym, że się nie uważam > za dobrego informatyka. :-( Jak już będziesz w Warszawie, spróbuj zostać politykiem. W tym fachu chyba nikt się nie zastanawia, czy jest dobrym politykiem. A mają się lepiej niż informatycy. ;-)) To oczywiście żart, bo nie życzę ci tego bagna. Link Zgłoś
Gość: piecyk gazowy Re: Dobry informatyk z Warszaawy-Jelonek ??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.07.04, 10:07 Na polityka się nie nadają, bo nie umiem kłamać! ;-) No i nie interesuje mnie to generalnie (jedynie z pozycji obserwatora). Pozdrawiam! :-) Link Zgłoś
Gość: Zaloguj się Re: Dobry informatyk z Warszaawy-Jelonek ??? IP: *.nas1.honolulu1.hi.us.da.qwest.net 08.07.04, 07:10 umfana napisała: > Poszukuje dobrego informatyka do reinstalacji mojego kompa.Moj pecet obecnie > pracuje w tybie awaryjnym.Cos jest nie tak z pamiecia, data i czasem, ect. > Ogolnie mowiac groza! Pod stadionem 10 lecia znajdziesz pelno dobrych informatykow. Caly dzien stoja i gapia sie a potem ida do biura i pisza raporcik. Potem ida do browaru i sobie strzela pare setek, wroca do domu i wykoncza wyborowego pol litra, zarzygaja klozet, zonie dadza kopa w dupe, i zasnie na podlodze. Dawniej nazywali ich KRAWEZNIKAMI! Potrzebujesz kogos dobrego do reinstalacji twojego kompa, potrzebujesz albo amatora GEEK albo technika elektronika. Link Zgłoś
Gość: mgregor Re: Dobry informatyk z Warszaawy-Jelonek ??? IP: *.acn.waw.pl 08.07.04, 11:30 Hmmm...adres jakby znajomy.... > albo technika elektronika A co ma technik elektronik do reinstalacji systemu? Jakos nie łapię...Ja mam dyplom technika elektronika ze specjalnoscia systemy komputerowe ale systemu instalowac to mnie w szkole nie nauczyli...Dopiero na studiach i w pracy...Tak wiec Pani nie jest potrzebny zaden technik elektronik tylko informatyk (nie mylic z programista) Link Zgłoś
Gość: Reader Informatyk, programista... IP: *.mci.co.uk 08.07.04, 11:44 e tam...tyle postow a tu chodzi tylko o instalacje systemu i paru aplikacji. Do tego nie trzeba dyplomu i MBA (patrz Bill Gates ;-) Elektronik bzyku? Ta...moze ze specjalnoscia "rysowania artystycznego po waflach krzemowych"? :-))) Link Zgłoś
Gość: mgregor Re: Informatyk, programista... IP: *.acn.waw.pl 08.07.04, 12:04 Nie trzeba...ale niektorzy (jak wczesniej piecyk wspominal i co sam wiem z praktyki bo tez mam doczynienia z takimi "informatykami") nawet kiedy maja mgr przed nazwiskiem z informatyki nie potrafia zainstalowac systemu a nie mowie juz o sterownikach. A tak BTW: myslisz ze "Zaloguj sie" to nasz forumowe, hawajskie sloneczko sie ukrywa? ;-) Jesli tak to nawet niezle po polsku pisze (w porownaniu z tym co bylo gdzie nawet po angielsku nie potrafil poprawnie pisac...) Link Zgłoś
Gość: Reader Przypuszczam (po "giku") IP: *.mci.co.uk 08.07.04, 12:16 ze to bzyk, po tym tekscie: >Potrzebujesz kogos dobrego do reinstalacji twojego kompa, potrzebujesz >albo amatora GEEK albo technika elektronika. Z reszta jak pojawia sie w odpowiedzi bluzgi to znaczy, ze to on. Jesli nie - to bedzie kolejny "hawajczyk" na forum, albo terapia dziala.... Link Zgłoś
Gość: jap Nadal nie ma chętnych IP: 195.136.36.* 08.07.04, 12:35 Pięciu było, pięciu niosło, jedn kajak, czterech wiosło! Fajna dyskusja, tylko do konkretnej roboty nikt się nie zgłasza! Chyba że już dawno mailem się umówił ... ;-))))))))))0 Link Zgłoś
umfana Re: Dobry informatyk z Warszaawy-Jelonek ??? 08.07.04, 23:03 Czesc! Dawno tu nie zagladalam. Sama kompa naprawilam przy pomocy sieci!Pozdrawiam Piecyka! Co do waszysch postow to zgadzam sie...sama to przechodzilam podobnie jak Wy. Dlatego szukalalam DOBREGO a nie dyletanta! Koles ktory robil mi skladaka (po informatyce polibuda) nazywal sie hackerem i byl idiota komputerowy! Drugi kumpel- grafik komp. po studium dopiero doprowadzil mi kompa do stanu normalnosci...szkoda ze nie mam z nim kontaktu...oj szkoda! Pozdro! Link Zgłoś