Dodaj do ulubionych

Dobry informatyk z Warszaawy-Jelonek ???

19.06.04, 16:01
Poszukuje dobrego informatyka do reinstalacji mojego kompa.Moj pecet obecnie
pracuje w tybie awaryjnym.Cos jest nie tak z pamiecia, data i czasem, ect.
Ogolnie mowiac groza!
Obserwuj wątek
    • Gość: jerek Re: Dobry informatyk z Warszaawy-Jelonek ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.04, 22:10
      a co. Osiołek ci nie wystarcza?
    • Gość: piecyk gazowy Re: Dobry informatyk z Warszaawy-Jelonek ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.04, 22:12
      Od 10 będę w Warszawie, nie wiem jak długo. Problem w tym, że się nie uważam za
      dobrego informatyka. :-(
      • Gość: mgregor Re: Dobry informatyk z Warszaawy-Jelonek ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.04, 22:14
        Hyr hyr ;-) To sie skromnosc nazywa...jakbys zobaczyl jacy ludzie uwazaja siebie
        za "dobrych informatykow" to bys padl ze smiechu...
        • Gość: piecyk gazowy Re: Dobry informatyk z Warszaawy-Jelonek ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.04, 22:18
          Widzę, mam to na co dzień, i jeszcze się przedstawia "INFORMATYK"!
          • Gość: mgregor Re: Dobry informatyk z Warszaawy-Jelonek ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.04, 22:21
            Hyr hyr...:-D A skonczyl liceum ogolnokształcące o profilu biol-chem :-D A
            "informatyki" uczyl sie z "Komputer swiata" i od kolegi co sie "troche zna" :-D
            • Gość: piecyk gazowy Re: Dobry informatyk z Warszaawy-Jelonek ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.04, 22:56
              U kumpla w robocie jest informatyk (studia kierunkowe, etat), który Windowsa XP
              nie potrafił zainstalować. Stanął na ekranie z licencją i nie wiedział co
              zrobić (że trzeba F8 wcisnąć)... Ten kumpel wszysktko robi za
              tego "informatyka". Ale to to już oczywiście skrajny przypadek.
              • Gość: sredni informatyk Re: Dobry informatyk z Warszaawy-Jelonek ??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.07.04, 12:26
                tez znam taki skrajny przypadek "dobrego informatyka" i na dodatek "admina
                sieci" ze skonoczona informatyka na uniwerku (do dzis to jest dla kilku osob w
                firmie zagadka - jakim qrva cudem?) - sterownik do karty sieciowej = sterownik
                graficzny, bios - a co to?, po operacji mapowania dysku sieciowego przez
                "dobrego informatyka" (trwajacej 3 dni) trzeba bylo oddac komputer firmowy do
                serwisu, o cyrkach podczas instalacji modemu wole nie pisac, bo i tak nikt nie
                uwierzy;) przyklady moglbym mnozyc. niezatrudniony po znajomosci czlowiek
                wylecialby na morde po 3 dniach.

• Gość: piecyk gazowy Re: Dobry informatyk z Warszaawy-Jelonek ??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.07.04, 12:39
                  Ten gość u kumpla Office'a instalował kilka dni. Parodia, biorąc pod uwagę, że
                  to chyba dziecko nawet potrafi zrobić (tylko Next wciskać albo OK).
                  • Gość: bobofruit Re: Dobry informatyk z Warszaawy-Jelonek ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.04, 12:58
                    Popełniłem głupotę flashując bios programem pod windows. Nie udało się i
                    komputer ani mru mru. Wiedziałem, że w takim przypadku trzeba kość wyciągnąć i
                    zanieść do kogoś, kto ma sprzętowy programator. Wpadam do jednego serwisu, a
                    facet każe mi przyjść z płytą główną. To ja uszy po sobie i przynoszę tę płytę
                    (ale po co?). A on chciał bootować z dyskietki (bo nie miał żadnego
                    programatora, więcej - nawet nie wiedział, że coś takiego istnieje) i jakoś tam
                    flashować. Potem wciskał kit, że z tą płytą nie da się nic zrobić i chciał
                    sprzedać mi jakiegoś starocia za 130 zł. Zgroza.
      • kalinowski11 Re: Dobry informatyk z Warszaawy-Jelonek ??? 07.07.04, 22:15
        Gość portalu: piecyk gazowy napisał(a):

> Od 10 będę w Warszawie, nie wiem jak długo. Problem w tym, że się nie uważam
        za
        >
        > dobrego informatyka. :-(

Oto ... prawdziwie skromny forumowicz :)
        • kalinowski11 Re: Dobry informatyk z Warszaawy-Jelonek ??? 07.07.04, 22:25
          My tu gadu - gadu a umfana od 19 czerwca szuka jelonka , ups oczywiście
          informatyka . Ciekawe czy się znalazł ;)
          • Gość: mgregor Re: Dobry informatyk z Warszaawy-Jelonek ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.04, 22:30
            Buahahhahaaaaa!!!!! Faktycznie!!!! Dopiero jak mi powiedziales to zwrocilem
            uwage :-D ROTFL DNIA :-D
      • Gość: jap Re: Dobry informatyk z Warszaawy-Jelonek ??? IP: 195.136.36.* 08.07.04, 09:53
        Gość portalu: piecyk gazowy napisał(a):

> Od 10 będę w Warszawie, nie wiem jak długo. Problem w tym, że się nie uważam
        > za dobrego informatyka. :-(

Jak już będziesz w Warszawie, spróbuj zostać politykiem. W tym fachu chyba nikt
        się nie zastanawia, czy jest dobrym politykiem. A mają się lepiej niż
        informatycy. ;-))
        To oczywiście żart, bo nie życzę ci tego bagna.
        • Gość: piecyk gazowy Re: Dobry informatyk z Warszaawy-Jelonek ??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.07.04, 10:07
          Na polityka się nie nadają, bo nie umiem kłamać! ;-) No i nie interesuje mnie
          to generalnie (jedynie z pozycji obserwatora).

Pozdrawiam! :-)
    • Gość: Zaloguj się Re: Dobry informatyk z Warszaawy-Jelonek ??? IP: *.nas1.honolulu1.hi.us.da.qwest.net 08.07.04, 07:10
      umfana napisała:

> Poszukuje dobrego informatyka do reinstalacji mojego kompa.Moj pecet obecnie
      > pracuje w tybie awaryjnym.Cos jest nie tak z pamiecia, data i czasem, ect.
      > Ogolnie mowiac groza!

Pod stadionem 10 lecia znajdziesz pelno dobrych informatykow.

Caly dzien stoja i gapia sie a potem ida do biura i pisza raporcik.

Potem ida do browaru i sobie strzela pare setek, wroca do domu i wykoncza
      wyborowego pol litra, zarzygaja klozet, zonie dadza kopa w dupe, i zasnie
      na podlodze.

Dawniej nazywali ich KRAWEZNIKAMI!

Potrzebujesz kogos dobrego do reinstalacji twojego kompa, potrzebujesz
      albo amatora GEEK albo technika elektronika.

• Gość: mgregor Re: Dobry informatyk z Warszaawy-Jelonek ??? IP: *.acn.waw.pl 08.07.04, 11:30
        Hmmm...adres jakby znajomy....

> albo technika elektronika
        A co ma technik elektronik do reinstalacji systemu? Jakos nie łapię...Ja mam
        dyplom technika elektronika ze specjalnoscia systemy komputerowe ale systemu
        instalowac to mnie w szkole nie nauczyli...Dopiero na studiach i w pracy...Tak
        wiec Pani nie jest potrzebny zaden technik elektronik tylko informatyk (nie
        mylic z programista)
        • Gość: Reader Informatyk, programista... IP: *.mci.co.uk 08.07.04, 11:44
          e tam...tyle postow a tu chodzi tylko o instalacje systemu i paru aplikacji. Do
          tego nie trzeba dyplomu i MBA (patrz Bill Gates ;-)

Elektronik bzyku? Ta...moze ze specjalnoscia "rysowania artystycznego po waflach
          krzemowych"? :-)))

• Gość: mgregor Re: Informatyk, programista... IP: *.acn.waw.pl 08.07.04, 12:04
            Nie trzeba...ale niektorzy (jak wczesniej piecyk wspominal i co sam wiem z
            praktyki bo tez mam doczynienia z takimi "informatykami") nawet kiedy maja mgr
            przed nazwiskiem z informatyki nie potrafia zainstalowac systemu a nie mowie
            juz o sterownikach.

A tak BTW: myslisz ze "Zaloguj sie" to nasz forumowe, hawajskie sloneczko sie
            ukrywa? ;-) Jesli tak to nawet niezle po polsku pisze (w porownaniu z tym co
            bylo gdzie nawet po angielsku nie potrafil poprawnie pisac...)
            • Gość: Reader Przypuszczam (po "giku") IP: *.mci.co.uk 08.07.04, 12:16
              ze to bzyk, po tym tekscie:

>Potrzebujesz kogos dobrego do reinstalacji twojego kompa, potrzebujesz
              >albo amatora GEEK albo technika elektronika.

Z reszta jak pojawia sie w odpowiedzi bluzgi to znaczy, ze to on. Jesli nie - to
              bedzie kolejny "hawajczyk" na forum, albo terapia dziala....
    • Gość: jap Nadal nie ma chętnych IP: 195.136.36.* 08.07.04, 12:35
      Pięciu było, pięciu niosło,
      jedn kajak, czterech wiosło!

Fajna dyskusja, tylko do konkretnej roboty nikt się nie zgłasza! Chyba że już
      dawno mailem się umówił ... ;-))))))))))0
    • umfana Re: Dobry informatyk z Warszaawy-Jelonek ??? 08.07.04, 23:03
      Czesc!
      Dawno tu nie zagladalam.
      Sama kompa naprawilam przy pomocy sieci!Pozdrawiam Piecyka!
      Co do waszysch postow to zgadzam sie...sama to przechodzilam podobnie jak Wy.
      Dlatego szukalalam DOBREGO a nie dyletanta!
      Koles ktory robil mi skladaka (po informatyce polibuda) nazywal sie hackerem i
      byl idiota komputerowy!
      Drugi kumpel- grafik komp. po studium dopiero doprowadzil mi kompa do stanu
      normalnosci...szkoda ze nie mam z nim kontaktu...oj szkoda!
      Pozdro!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka