Dodaj do ulubionych

Prosze o pomoc

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.04, 14:56
slyszalam ze sa programy czytajace e-boki - cos w rodzaju syntezatorow mowy.
Czy ktos ma moze linki do nich? Bo czytanie ich normalnie strasznie meczy wzrok...
Z gory dziekuje
Obserwuj wątek
    • Gość: piecyk gazowy OT IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.04, 15:00
      Męczy wzrok? A jaki masz monitor i ustawone odświeżanie? Jak masz 60 Hz, to się
      nie dziw, że Ci oczy bolą...
      • rhemek Re: OT 24.06.04, 16:53
        ja mam 85 i duza rozdzielczosc i nowoczesny i tez meczy przy czytaniu. Okulistka
        mi powiedziala, ze wszytkie monitory sa szkodliwe dla oczu ... No wlasnie znacie
        takie programy???
        • Gość: piecyk gazowy Re: OT IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.04, 17:06
          Ja mam 100 Hz i nie czuję by mi się wzrok męczył. Od czytania gazety męczy się
          tak samo jak od monitora.
          • eressea Re: OT 24.06.04, 18:34
            Gość portalu: piecyk gazowy napisał(a):

> Ja mam 100 Hz i nie czuję by mi się wzrok męczył.

Tez mam 100 Hz i po paru godzinach, szczególnie wieczorami, oczy wysiadają.
            A oczka piekne, krwiste ;-)
            • Gość: piecyk gazowy Re: OT IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.04, 18:38
              Mi oczy nie wysiadają.

100 Hz - 100 Hz nie równe. Np. na monitorach samtron to jeden huk jakie
              odświeżanie. Tak i tak oczy bolą. :-)
              • gray Re: OT 24.06.04, 18:39

kupcie sobie panele LCD i po problemie ;)
                • barracuda7110 Re: OT 24.06.04, 19:31
                  w temacie lcd: newsroom.chip.pl/news_107087.html producenci przegięli.
                  • gray Re: OT 24.06.04, 19:34

hihi - no nie zawsze wszystko wychodzi aczkolwiek jeżeli miałbym kupować LCD to
                    i tak 17", które, to fakt, sa cholernie drogie :/
                  • rhemek Re: OT 24.06.04, 19:35
                    ja kupilem wlasnie plaski flatron lg i jest duzo lepszy od lcd. lcd to
                    beznadziejna jakosc... a ksiazki na monitorze moze czytac tylko samobojca.
                    Ps Idz do dobrego okulisty powie ci ze kazdy monitor szkodzi poniewaz sama
                    budowa monitorow stoi w sprzecznosci z budowa ludzkiego oka. A lcd szkodza
                    najbardziej.
                    zwolennicy monitorow: kupcie juz teraz sobie biale laski przydzadza sie wam :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka