Dodaj do ulubionych

Pobieranie z VOD

IP: *.dynamic.chello.pl 16.09.12, 14:50
Czy istnieje sposób na pobranie materiału wideo z serwisu VOD . Chodzi o materiały (filmy) darmowe, lub płatne z prawem do oglądania z serwisu VOD TVP, które mozna zobaczyc na ekranie komputera podłączonego do sieci. A ja chcę je pobrać, a oglądać oglądać na komputerze nie podłączonym do netu. ???
Obserwuj wątek
    • abcdefowicz Re: Pobieranie z VOD 16.09.12, 20:29
      Chyba musi być, nie koniecznie jednak na komputerze. Napiszę dlaczego zanim ktoś po mnie pojedzie.
      Mam nagrywarkę dvd/hdd bez możliwości podłączenia do internetu ani sieci LAN, a nagrywarka ma możliwość odtwarzania VOD. Nie próbowałem tylko w jaki sposób miałbym to zrobić, bo nie miałem takiej potrzeby.
      Jakby co, to nagrywarka to model Liteon LVW-5027HC+, a znalazłem taki opis dotyczący rejestracji urządzenia i oglądania, więc może Ci to pomoże.
      www.divx.com/en/movies/register-your-device
      • abcdefowicz Errata 16.09.12, 20:31
        W linku jest błąd, trzeba wyciąć /url na końcu, lub kliknij tutaj.
    • galtomone Re: Pobieranie z VOD 16.09.12, 20:34
      Sproboj wykorzystac Audials One. Zgrywa i muzyke i obraz.
      Program jest platny ale naprawde warto kupic bo dziala tak jak obiecuje.
      audials.com/en/one/index.html
      • Gość: king Re: Pobieranie z VOD IP: *.dynamic.chello.pl 16.09.12, 22:22
        Do poprzedniego kolegi....czy to bedzie komputer czy nagrywarka (?) czy cokolwiek innego to zeby oglądać VOD trzeba mieć połączenie z siecią. I to jest jasne. Mi chodzi o to, jak zapisać te materiały, zeby można było je zobaczyć na urządzeniu bez dostępu do sieci, lub trzymac je w archiwum np.
    • Gość: king Re: Pobieranie z VOD IP: *.dynamic.chello.pl 17.09.12, 02:07
      Ten Audials to znakomity program , ale diabelnie "ciężki", działa strasznie wolno, pobiera tylko wtedy kiedy wideo idzie na żywo, potem konwertuje. Wszystko strasznie skomplikowane i czasochłonne. A na dodatek nie zapisał mi audio w plikach, może ustawienia, może tak działa wersja trial. Dla mnie się nie nadaje głównie ze względu na powolność. Ideałem byłby taki jak do pobierania z YT, dodatek do chroma, naciskam jeden przycisk i materiał za 2 min. jest na dysku, a ja w tym czasie xo innego robie. Ale zapewne Audials jest znakomity, tyle, ze nie dla mnie
    • Gość: drzejson Re: Pobieranie z VOD IP: *.dynamic.chello.pl 04.03.13, 01:32
      Użyj skryptu z miniskrypt.blogspot.com

Nie trzeba nic instalować, wystarczy dodać do zakładek skrypt a potem iść na stronę tvp z interesującym Cię filmem i kliknąć zakładkę.
      • Gość: king Re: Pobieranie z VOD IP: *.dynamic.chello.pl 04.03.13, 08:14
        No bardzo ładnie, ale jak pobrać ten skrypt ??? Przegladarka otwiera pustą stronę lub nie reaguje po kliknieciu na link.
        • Gość: Drzejson Re: Pobieranie z VOD IP: *.dynamic.chello.pl 06.03.13, 14:04
          Skrypt należy dodać sobie do zakładek.

Kliknij prawym przyciskiem na skrypt i wybierz dodaj do zakładek. Dalej według instrukcji na tamtej stronie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka