Dodaj do ulubionych

usuwanie vaio z vaio

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.12, 15:10
czy ktoś wie w jaki sposob wyczyscic z komputera vaio raz na zawsze wszystkie vaio - programy typu vaio network? poejrzewam ze to one sa przyczyna moich odwiecznych problemow z polaczeniem z jakakolwiek siecia bezprzewodowa i cyklicznym zrywaniem polaczenia
problem drugi:
jestem bombardowana kilkanascie x dziennie pytaniem o zgode na aktualizacje Javy. ile mozna? czy ktos wie, jak to wylaczyc, oraz, co jeszcze ciekawsze - dlaczego Java wciaz chce sie aktuazlizowac? mialam ten sam problem z poprzednim komputerem
Obserwuj wątek
    • Gość: Kolobos Re: usuwanie vaio z vaio IP: *.zask.pl 03.11.12, 15:21
      Odinstaluj co tam chcesz z poziomu panelu sterownia (dodaj usun programy/programy i funkcje).

Bardzo dobrze, ze java sie aktualizuje. W razie problemow z aktualizacja pobierz najnowsza wersje ze strony javy lub instalator np. z ninite.com i zainstaluj.
      • Gość: szat Re: usuwanie vaio z vaio IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.12, 21:37
        probowalam usunac te programy "vaio-we" przez panel sterowania ale w niektorych przypadkach jest odmowa dostepu. zeby bylo smieszniej nie wiem dokladnie, co jest w pojawiajacym sie komunikacie, bo jest po włosku. ten komputer byl chyba stamtad importowany i czesto programy sciagane z sieci sa domyslnie po włosku, niestety nie zawsze jest mozliwosc zmiany jezyka :/
        • wariant_b Re: usuwanie vaio z vaio 06.11.12, 00:04
          Przerąbane.

Będziesz musiała poszukać kogoś z Soniakiem i polskimi windowsami i mu podebrać.
          Wprawdzie Windows 7 można spolszczyć, ale jeśli komputer zachowuje się
          nienormalnie, to szybciej będzie go przeinstalować niż poprawiać kawałek po kawałku.

Poszukaj sobie kogoś do pomocy, bo licho wie, co jeszcze wyjdzie.
    • wariant_b Re: usuwanie vaio z vaio 03.11.12, 15:57
      Z javą jest coś dziwnego - domyślnie sprawdza aktualizuje co miesiąc pytając
      przed ew. pobraniem, czy chcemy aktualizować. Przepatrz ustawienia panelu
      sterowania, a jeśli z jakichś powodów nie jesteś skazana na starszą wersję
      - pobierz i zainstaluj aktualną. Ewentualnie odinstaluj starą i zainstaluj nową.
      • Gość: brunnet Re: usuwanie vaio z vaio IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 06.11.12, 00:07
        a ja zrobiłem na odwrót, zainstalowałem nową i teraz nie mogę (przez panel) odinstalować starej wersji. może ktoś wie jak i czym pozbyć się starej?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka