Dodaj do ulubionych

drukarka LAN na WiFi

IP: *.dynamic.chello.pl 14.12.12, 17:44
Witam.
Na wstępie powiem, że jestem zupełnym laikiem jeśli chodzi o nowinki technologiczne związane z sieciami bezprzewodowymi. Zakupiłem drukarkę (Brother 2250DL), która ma wbudowaną kartę LAN (czyli z możliwością podpięcia jej do routera za pomocą kabla Ethernet i korzystanie z niej bezprzewodowo-tak mi wytłumaczono). Niestety, router znajduje się w drugim pokoju a chciałbym mieć drukarkę "u siebie". Czy istnieje możliwość takiego rozwiązania, żeby drukarkę podpiąć jednak na wifi? Na allegro znalazłem jakieś micro karty wifi na usb, ale nie wiem czy wpięcie tego czegoś do drukarki i dodanie jej jakoś do routera załatwi sprawę.
Z góry dziękuję za pomoc w rozwiązaniu problemu oraz ewentualne pomysły jak sobie z tym poradzić. (proszę o tłumaczenie językiem przystępnym dla laika :) )
Obserwuj wątek
    • Gość: Kolobos Re: drukarka LAN na WiFi IP: *.zask.pl 14.12.12, 18:12
      Nie mogles o tym pomyslec przed zakupem i wybrac model drukarki z wbudowanym wifi?

Jak masz jakis stary router z wifi to mozesz do niego podlaczyc kabel od drukarki, a sam router wykorzystac do laczenia z drugim, ktory masz w drugim pokoju.

• Gość: gosc Re: drukarka LAN na WiFi IP: *.31.197.94.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 14.12.12, 18:23
        A czy podpiecie do drukarki tego nadajnika wifi nie zalatwi sprawy? Nie bylo mozliwosci wyboru zakupu drukarki w podobnej cenie, jaka dalem za ta drukarke, wiec nie bylo takze opcji z wbudowanym wifi
        • Gość: Kolobos Re: drukarka LAN na WiFi IP: *.zask.pl 14.12.12, 18:27
          Masz na mysli jakas karte wifi tak? Gdzie ja podlaczysz i jak ustawisz?
        • Gość: a Re: drukarka LAN na WiFi IP: *.warszawa.mm.pl 20.12.12, 02:32
          Musiałbyś kupić jakiś ap, np router z opcją klienta.
        • Gość: lajosz Re: drukarka LAN na WiFi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.12, 03:02
          Dokładnie jak pisze user a

Chcesz bezprzewodowo, to musisz kupić router który może pracować w trybie client, inaczej nic z tego.
          Ceny nowych routerów które mogą pracować jako client zaczynają się od 70zł.
          Używany (co polecam) można kupić już za 30-40zł.
          Dodatkową zaletą takiego rozwiązania jest to, że możesz podłączyć taki router do TV który ma wejście Ethernet, (czyli kablowe) i TV również będzie bezprzewodowy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka