agnieszka.am
10.03.13, 17:41
Witam,
Mam problem z podłączeniem monitora. Obecnie używam TV z funkcją monitora, który jest podłączony do komputera za pomocą HDMI. Działa bez problemu. Kilka dni temu dostałam od siostry monitor (prawie nieużywany ale na pewno jest sprawny) i chciałam wstawić go na miejsce obecnie używanego a telewizor który teraz pełni funkcje monitora używać w innym pomieszczeniu. No i powstał problem :( Monitor ma tylko wejścia DVI i VGA (brak HDMI) i na obu tych wejściach nie działa :( komputer go nie wykrywa... Z ciekawości spróbowałam podłączyć obecnie używany TV za pomocą DVI albo VGA i też wyskakuje komunikat "brak sygnału" Nie będę ukrywać że jestem troszkę "zielona" i nie mam pojęcia gdzie szukać przyczyny. Wygląda na to że mój komputer puszcza obraz tylko za pomocą HDMI. Obstawiam, że to coś z kartą graficzną (NVIDIA GeForce GTX 560 SE) komputer jest nowy (pół roczny) jest na gwarancji i ma założone plomby więc grzebanie w nim odpada (z resztą ja i tak pewnie niewiele bym tam sama zrobiła) ale może mam coś źle ustawione i karta graficzna wykrywa tylko urządzenia podpięte pod HDMI? Z góry dziękuję za każdą próbę pomocy w rozwiązaniu problemu ;)
Zapomniałam dodać że komp był kupowany przez internet i oczywiście do siedziby firmy jest dość daleko więc nie mogę podjechać do serwisu by rzucili "okiem".
Pozdrawiam,
Aga