Dodaj do ulubionych

Excel- tabela przestawna połączona z obrazami

26.06.13, 14:00
Witam,
mam za zadanie stworzenie tabeli przestawnej, w której po zastosowaniu filtra i otrzymaniu wartości pojawia się w wybranym miejscu odpowiadający jej (obrazujący ją) obraz/rysunek.
Czy jest to możliwe?
Jeśli tak - jaką formułę zastosować?

Pozdrawiam,
Aga
Obserwuj wątek
    • doswiadczany Re: Excel- tabela przestawna połączona z obrazami 27.06.13, 11:45
      Ktoś kiedyś o Excelu napisał że jest jedna rzecz, której podobno Excel nie potrafi - to parzenie kawy. Pocieszające jest to że podobno już nad tym pracują. A teraz poważnie - jest to oczywiście możliwe. Nie wiem czy Cię dobrze zrozumiałem ale w grę wchodzi zwykła instrukcja warunkowa "if" coś jest zawarte w takim przedziale to "wyświetl coś tam" a jeżeli nie no to wyświetl coś innego. Odsyłam Cię do książek na potrzeby akademickie - bo jak się domyślam jesteś pewnie studentką. W zależności od tego w której wersji Excela masz to zaimplementować (myślę że nie masz sięgać do Visual Basic for Application - ale i na to jest wyjście) wybierz odpowiednią - na przykład novatech.com.pl/microsoft-office-excel-2010--egzamin-77-882-microsoft-official-academic-course-wydanie-polskie-,katalog,2,1,8,0,,1567.html albo coś bardziej ambitnego - wybór jest wielki - tylko zobacz tutaj: novatech.com.pl/excel,katalog,2,1,10,27.html
    • Gość: 123 Re: Excel- tabela przestawna połączona z obrazami IP: *.dsl.dynamic.simnet.is 27.06.13, 23:35
      excelforum.pl
      Tam ci pomogą fachowcy. Jest nawet dział "zadania domowe"

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka