Dodaj do ulubionych

Instalacja Windowsa XP..

IP: *.interq.pl / *.fwin-one.interq.pl 30.07.04, 23:59
Witam, mam takie pytanie, mam aktualnie Win ME, chcialbym sobie zainstalowac
XP, co musze zrobic, slyszalem ze cos z partycjami.. a czy nie mozna tak po
prostu sformatowac dysku i zainstalowac XP tak jak sie instaluje Win98 czy
WinMe?? Z gory dziekuje za wszelka pomoc
Obserwuj wątek
    • Gość: werty Re: Instalacja Windowsa XP.. IP: *.radom.pilicka.pl 31.07.04, 00:20
      można jak najbardziej, należy tylko w czasie instalacji wybrać system plików,
      FAT lub NTFS, moim zdaniem instalacja XP na partycji FAT mija się z celem. jeśli
      chcesz udostępniać pliki komputerom z 98/Me zrób jedną partycję w FAT32 i
      udostępnij ją.
      • Gość: smok Re: Instalacja Windowsa XP.. IP: 202.78.69.* 31.07.04, 01:46
        Servus ziomal z Radomia .
        Co u Ciebie bo u mnie goraco , chodza 2 wentylatory a i tak goraco.
        A jesli chodzi o post to najlepiej/najprosciej/wloz dyskietke XP
        i rob wszystko z poleceniami /partycja-ustawiaj jak chcesz/bez problemow.
      • Gość: Dziubcio Re: Instalacja Windowsa XP.. IP: *.interq.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.04, 10:20
        Ok, dzieki, wiec jak mam teraz dwie partycje C i D, na C mam Win Me, to
        wystarczy ze sformatuje tylko C? A ten system plikow to od czego zalezy jaki
        wybrac? Czy jak sformatuje dysk zwyklym Format C: \s to potem podczas
        instalacji wystarczy wybrac NTFS, czy moze jakos trzeba specjalnie formatowac
        zeby zrobic ten NTFS? Dodam ze nie chce udostepniac plikow innym komputerom, bo
        takich nie mam:) Pozdrawiam
        • Gość: szuir Re: Instalacja Windowsa XP.. IP: 195.117.23.* 31.07.04, 10:56
          nic nie formatuj. uruchom kompa z płytki xp wybierz parycie na której ma byc
          system sformatuj na fat i zainstaluj system. na ntfs moźesz po instalci systemu
          przeiśc i w xp masz opis czym to sie rózni tylo partyciw wieksz niż 1.2G około
          tyle system potrzebuje o ile dobrze pamietam
          • Gość: Dziubcio Re: Instalacja Windowsa XP.. IP: *.interq.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.04, 17:55
            A czy musze tez formatowac partycje D? Mam tam ok 30GB danych, nie mam jak tego
            zarchiwizowac, mam nadzieje, ze nie jest to konieczne.
            • Gość: piecyk gazowy Re: Instalacja Windowsa XP.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.04, 18:08
              Tylko C. Po to są właśnie partycje, by móc bezstresowo sformatować jedną, a
              drugą pozostawić nietkniętą.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka