Gość: joł IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 27.08.04, 13:15 jak w temacie czy da rade zainstalować i uzywac offica2003 na win 98SE. Bo słyszałem że się nieda Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: piecyk gazowy Re: czy pojdzieOFFICE2003na win98SE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.08.04, 13:23 Nie da się... System operacyjny System Microsoft Windows® 2000 z dodatkiem Service Pack 3 (SP3) lub nowszy albo system Windows XP lub nowszy www.microsoft.com/poland/office/editions/sysreq.htm Link Zgłoś
Gość: joł Re: czy pojdzieOFFICE2003na win98SE IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 27.08.04, 13:32 Dzięki a żeby Billa Gada piorun trzasnął. ------------------------------------ Dlaczego ludzie niepotrafią obsułgiwać open offica. Link Zgłoś
Gość: linux od 9 mies. Re: czy pojdzieOFFICE2003na win98SE IP: *.crowley.pl 27.08.04, 13:45 a może Open Office-darmowa alternatywa,jest po polsku też,a np.Open Ofiice Writer(czyli Word)zapisuje i odczytuje pliki w o wiele więcej formatach niz windowsowy odpowiednik(mogą byc tylko różnice w wyglądzie tekstu ale to chyab da się poprawic-może w opcjach dotyczących domyślnych ustawień stron,bo chodzi o ustawienia marginesów i ogólnie strony) adres strony programu bez problemu można znaleźć w necie-nie instalowałam nigdy pod windowsem(tam tylko Easy Office),ale chyba łatwiej niż pod linuksem,nie liczac instalacji pakietu z płytki dystrybucyjnej jest jeszcze trzeci pakiet,też z tego co wiem z otwartego oprogramownia-Star Office,niektórzy wolą go od Open Office Link Zgłoś
maciejpoczta Re: czy pojdzieOFFICE2003na win98SE 27.08.04, 13:54 Też jestem zdania, że dla 90% użytkowników OpenOffice oferuje aż za duże możliwości, ale jakiś czas temu byłem zmuszony przesiąść się na MsOffice2003 i trzeba powiedzieć sobie uczciwie: pod względem walorów użytkowych, możliwości i wygody pracy produkt microsoft'u nie ma chyba w tej chwili odpowiednika. Oczywiście ma to znaczenie jedynie dla tych, którzy są w stanie wykorzystać te walory. Link Zgłoś
Gość: joł Re: czy pojdzieOFFICE2003na win98SE IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 27.08.04, 14:10 > a może Open Office-darmowa alternatywa,jest po polsku Raczej NIE, wyszkolenie pracowników drożej będzie kosztowało niż zakup win2000 +office2003. I to nie gwarantuje że sprawnie będą się tym nowym programem obsługiwać. Zrobiłem taki numer rok temu na 1 stonowisku, to o mało nie dostałem po twarzy, a na pomysł na przejście wszystkich stanowisk na linuxa - zostałem zlinczowany. Pracownicy też mają swoje przyzwyczajenie zwłaszcza że wykorzystują dużą część zasobów Worda. Link Zgłoś
Gość: linux od 9 mies. Re: czy pojdzieOFFICE2003na win98SE IP: *.crowley.pl 27.08.04, 14:38 warto obejrzec chociaż zrzuty ekranu-sreenshoty na jakiejs stronie o tych programach,moja siostra pracująca na windowsach w księgowości,a więc różne tabelki w Exelu,nie umiała przestawić się na odpowiednik w Open Office,ale jeśli chodzi o odpoiwednik Word'a to nie ma istotnej różnicy-a w ogóle to przecież można mieć oba te pakiety na komputerze-teraz na próbę Open albo/i Star Office,a jakby co to kupic pakiet windows'owski Link Zgłoś