Dodaj do ulubionych

DAP a Firefox... ( ? )

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.09.04, 06:51
Witam, mam taki problem: jak to zrobić, żeby po kliknięciu na jakiś link z
programem, automatycznie włączał się DAP ( Download Accelerator Plus )- (
używam przeglądarki Firefox 0.9 na Win98se ).
Czy to jest kompatybilne? Może potrzebuje jakiejś wtyczki?

Dzieki za podpowiedź - pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • Gość: demostenes Re: DAP a Firefox... ( ? ) IP: 213.25.190.* 02.09.04, 07:55
      w ustawieniach DAPa ustaw domyślną przeglądarkę jako "mozilla1.x"
      • Gość: Troll Re: DAP a Firefox... ( ? ) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.09.04, 08:09
        "w ustawieniach DAPa ustaw domyślną przeglądarkę jako "mozilla1.x"

Hm, jednak czegos nie wiem - DAP nie daje mi zaznaczyć tam "ptaszka" - moze
        musze miec w systemie Mozille?
        • Gość: Troll Re: DAP a Firefox... ( ? ) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.09.04, 08:54
          Sciągnąłem Mozille 1.7 - zaznaczyłem jak wyżej ptaszka w Mozilla 1.x i nic -
          dalej przy kliknięciu na odnośnik do ściąganego pliku włącza mi się meneżer
          pobierania plików zamiast DAP. O co tu chodzi???
          • Gość: demostenes Re: DAP a Firefox... ( ? ) IP: 213.25.190.* 02.09.04, 08:58
            firefox jest mozillą, musisz zrestartować przeglądarkę i czasem zdarrza się, że
            trzeba to zrobić parokrotnie
            • Gość: Troll Re: DAP a Firefox... ( ? ) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.09.04, 11:43
              Resetuje przeglądarkę, komputer ( już chyba ze 20 razy ) i nic - dalej
              pierwszym, który się włącza po kliknięciu na link jest menażer pobierania z
              Firefox ( a DAP ani, ani - zimny jak lód )

I co dalej???

• Gość: linux od 9 mies. Re: DAP a Firefox... ( ? ) IP: *.crowley.pl 02.09.04, 14:01
                ja mam co prawda mozillę,ale Firefox ma chyba też jakieś
                ustawienia-Preferencje(w mozilla na pasku Edycja>Preferencje>Pobieranie plików-i
                może tam trzeba poodznaczać ptaszki dotyczące menedżera plików,żeby go
                wyłączyć,a moze trzeba zaznaczyć gdzieś w tym nowym programie do pobierania
                plików,że ma być domyślny a potem to już chyba zostają ustawienia w typach
                plików i obsługujących je programach
                P.S-dzięki,bo zastanawiałm się czy jak na próbę zainstaluję sobie firefoxa
                jednocześnie z mozilla to zrobi się jakiś konflikt,ale widać mogą być obie
                przeglądarki naraz(bo to kurcze jakby dwie mozille)
    • Gość: ja Re: DAP a Firefox... ( ? ) IP: *.daminet.pl 02.09.04, 18:20
      Sciagnij wtyczke do Firefoxa Download With. Pozwala zdefiniowac jakim programem
      sciagany jest plik

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka