Dodaj do ulubionych

Win 8.1 a laptop

27.09.14, 19:52
Mam problem ze startem systemu Win 8.1 na laptopie z Intel Centrino duo. Poprzednia wersja OS czyli W. Vista "odpalał" się bezproblemowo. Natomiast po zainstalowaniu Win 8.1 wstawanie systemu odbywa się na raty:
-Za pierwszym załączeniem laptop "udaje", że odpala lecz po wstępnym mieleniu( pokazuje logo Win 8.1)zastyga w bezruchu(można tylko widocznie ruszać myszką)i nic się nie dzieje.
-Po "awaryjnym" wyłączeniu laptopa i uruchomieniu ponownie odpala się system OK. Można działać bez problemu.
Core2 Duo T5250 1,5GHz 2 GB ram, i system 32bit. Najnowsze oprogramowanie i sterowniki ze strony producenta(fujitsu-siemens).
Jeśli ktoś coś wie.....
Obserwuj wątek
    • Gość: lufa Re: Win 8.1 a laptop IP: *.3-2.cable.virginm.net 27.09.14, 20:54
      twoj problem zniecheca mnie do zamiany visty na inny wind. tez mam laptop fujitsu-siemens. kupie nowy,a w starym zostawiam viste.
    • wariant_b Re: Win 8.1 a laptop 27.09.14, 22:22
      Zacznij od sprawdzenie, czy wszystkie sterowniki są na pewno dla Windows 8.1
      i czy nie ma nowszej wersji BIOS-u. Problem był dość częsty po upgrade z 8.0 do 8.1

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka