Gość: lamer IP: 213.17.223.* 08.09.04, 16:58 mam ad-aware6.0,czy spy sweeper usuwa więcej,czy mogę mieć zainstalowane dwa?czy wystarczy ad-aware. Pozdrawiam.Ijeszcze jedno,raport Hijack This,na czym to polega? Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: dastbi Re: Spy sweeper IP: *.lodz.dialog.net.pl 08.09.04, 18:32 Witam Ja osobiście używam Spy Sweeper ,minusem może być to że program jest nie po polsku.Za to darmowy a przede wszystkim ma fajną opcję chroniącą przeglądarkę przed zainstalowaniem się nie chcianych stron i przestwiania ich póżniej na domyślną startową.Co jeszcze chyba to że działa po prostu w tle cały czas ,można go oczywiście wyłączyć ale ma opcję działanie w tle .A tej opcji brak jest w Ad Aware. Pozdrawiam. Link Zgłoś
kalinowski11 Re: Spy sweeper 08.09.04, 18:55 Moja propozycja :) 1. Ad-aware , znajduje i likwiduje różne paskudztwa . www.majorgeeks.com/downloadget.php?id=506&file=3&evp=8dbaff7daca8f4b55bf695220993fc0f download.com.com/3000-2144-10045910.html?part=69274&subj=dlpage&tag=buton dobreprogramy.pl/index.php?dz=2&t=39&id=151&t=39 Spy-bot , jak wyżej . download.com.com/3000-8022-10194058.html?tag=lst-0-2 dobreprogramy.pl/index.php?dz=2&t=55&id=188&t=55 1. Ściągnij , zainstaluj , uruchom . 2. "Aktualizacja" . 3. "Znajdż i zniszcz" . 4. Pewnie sporo znajdzie . 5. "Znalezione" program odznaczy na zielono i czerwono . Czerwone to "szpicle" , wywalamy . Zielone mogą zostać . 6. Czerwone zaznaczamy i klikamy "Napraw znalezione problemy" . W Spybot uruchom funkcję immunize oraz rezydent , opcje te zabezpieczają przed podmianą strony startowej oraz "wściekłymi stronami" :)Po założeniu blokady pojawia się ikonka z kłódeczką przy zegarze , oraz brak możliwości dostania się do opcji internetowych IE . W "Tools" możesz uruchomić "Rezydenta" zaznaczając : - SDHelper - TeaTimer W "IE tweaks" zaznacz : - Lock Hosts ... - Lock IE Start ... - Lock IE Control ... Ustawienia te blokują dostęp do opcji internetowych IE , bez zdjęcia blokady nawet Ty nie będziesz mógł tam "wejść" . Program do zabezpieczenia systemu przed zmianami strony startowej , szpiegami itp. www.javacoolsoftware.com/spywareblaster.html 1. Ściągnij , zainstaluj , uruchom . 2. "Updates" 3. "Protection" A. "Internet Explorer Protection" - zaznaczasz dwa pola . B. "Restricted Sites Protection " - zaznaczasz jedno pole . C. "Mozilla/Firefox Protection" - jeśli używasz możesz zaznaczyć . 4. "Tools" A. "Misc. IE Settings" - zaznaczamy , ta funkcja blokuje podmianę strony startowej . B. "Flash Killer" - zaznaczamy "Disable and block Macromedia ..." C. Zapominamy o reklamach . Ad-aware wykrywa blokady Spywareblastera oraz Spybota , więc musisz je umieścić na liście ignoruj . Pozdrawiam . Link Zgłoś