Dodaj do ulubionych

miejsce na dysku

IP: *.classcom.pl / *.77.classcom.pl 04.10.04, 21:48
mam problem z dyskiem, partycja C ma 20GB i komp sygnalizuje brak miejsca
podczas pracy z photoshopem. po wyczyszczeniu plików temp zajrzałam na listę
programów za-odinstaluj. jest tam coś takiego jak SmartSound Quicktrack
plugin. zajmuje toto ok... 5,5 GB!!! w dodatku nie przypominam sobie abym coś
takiego instalowała. A kolejny kwiatek to to, że sprawdzając właściwości
folderu z tymże plikiem(programem) zajmuje niecałe 4,5 MB!
w co tu się gra i czy można to bezpiecznie usunąć?
Obserwuj wątek
    • amon-ra Re: miejsce na dysku 04.10.04, 21:56
      Gość portalu: Kaśka napisał(a):

> mam problem z dyskiem, partycja C ma 20GB i komp sygnalizuje brak miejsca
      > podczas pracy z photoshopem.

Do tego Photoshop nie lubi małego pliku stronicowania. Ustaw stałą wartość na około 1.5 razy RAM.

> po wyczyszczeniu plików temp zajrzałam na listę
      > programów za-odinstaluj. jest tam coś takiego jak SmartSound Quicktrack
      > plugin. zajmuje toto ok... 5,5 GB!!! w dodatku nie przypominam sobie abym coś
      > takiego instalowała. A kolejny kwiatek to to, że sprawdzając właściwości
      > folderu z tymże plikiem(programem) zajmuje niecałe 4,5 MB!
      > w co tu się gra i czy można to bezpiecznie usunąć?

Podejrzewam jakiś błąd, byc może w rejestrze lub tablicy FAT/MFT. Odinstaluj to, problem powinien rozwiązać się sam.
    • Gość: Obywatel Re: miejsce na dysku IP: *.ists.pl / *.ists.pl 04.10.04, 21:57
      Jaki system operacyjny? I ile Ci pokazuje wolnego miejsca na tym dysku?
      • Gość: kaśka Re: miejsce na dysku IP: *.classcom.pl / *.77.classcom.pl 04.10.04, 22:01
        win xp prof, a wolnego mam 700 mb
        • Gość: Obywatel Re: miejsce na dysku IP: *.ists.pl / *.ists.pl 05.10.04, 07:44
          Zapomniałem zapytać o system plików - NTFS czy FAT32. Tak czy owak wyczyść
          wszystkie tempy. Poszukaj tymczasowych plików w folderach Dokuments and Settings
          -> xxxx -> Ustawienia lokalne, wyczyść wszystkie pliki internetowe (to zrobisz z
          poziomu przeglądarki) i sprawdź czy nie masz przypadkiem pliku memory.dmp
          (powstaje przy zrzucaniu pamięci po wystąpieniu błędu). Jego też możesz usunąć -
          zyskasz ponad 1 GB. A jeśli masz FAT32 sprawdź chkdiskiem czy nie jest błędnie
          raportowana ilość wolnego miejsca.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka