Gość: Kwasek IP: *.msz.com.pl 14.10.04, 11:59 Mam problem z odbiorem sygnału z DVD w kompie na telewizor, kabelki są raczej ok. Moje pytanie brzmi czy trzeba zatem jakoś specjalnie konfigurować kartę graficzną by wysyłała sygnał na TV? Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: Kwasek Re: TV- out IP: *.msz.com.pl 15.10.04, 15:03 Tylko jescze nie znalazłem gdzie to jest ma GeForca i niedosyt że nie mogę oglądać DVD na większym ekranie. Link Zgłoś
Gość: Cornolio Re: TV- out IP: *.provider.pl / *.provider.pl 15.10.04, 16:14 1. Ściągasz najnowsze sterowniki ze strony NVidii - nie jest to konieczne, ale pożyteczne; 2. Właściwości pulpitu/ustawienia/zaawansowane/zakładka szczegółowych ustawień karty graf. 3. Powinna być tam gdzieś zakładka nView. Wchodzisz i w trybach nView zaznaczasz "Klon" (pewnie obecnie masz "wyświetlacz pojedynczy"). Następnie zaznaczasz parę wyświetlaną: Monitor + Telewizor. Uzyskasz wtedy na TV klon obrazu, który masz na Monitorze - mówiąc prościej, to samo na obu ekranach. 4. Możesz również wejść w zakładkę "Zarządzanie pulpitami" i włączyć "Desktop Manager nView" oraz skorzystać z kreatora ustawień i kreatora ekranu (ta sama zakładka). 5. Również w zakładce "Wideo pełnoekranowe" w okienku "Urządzenie pełnoekranowe" ustaw "wyłącz". I powinno śmigać. A jak nie to melduj, co jest nie tak. Pozdrawiam. P.S. Te ustawienia mam na swoim GeForce FX 5200 i mam ściągnięte najnowsze sterowniki ze strony NVidii. Link Zgłoś