Gość: Przemo- IP: *.szczecin.mm.pl 22.10.04, 21:57 Witam. Mam problem z procesorem, ponieważ procesor to Athlon 2,4 GHz a komputer wykrywa mi 1,7 max. Jak to zmienić? Pozdrawiam Przemo- Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: Przemo- Re: Problem z procesorem IP: *.szczecin.mm.pl 22.10.04, 22:13 Athlon 2,4+ oczywiście, a i mam w biosie jakiś dziwny napis MOBILE wcześniej tego nie było. Link Zgłoś
kell99 Re: Problem z procesorem 22.10.04, 22:28 Czy ty wiesz w koncu jaki masz procesor? Zainstaluj cpuZ i sprawdz dokladnie. Jezeli to zwykly athlon2400+ to powinien pracowac @ 2.0GHz, jezeli mobilny to 1.8GHz, ale mobilna wersja doskonale sie podkreca. Jezeli juz dowiesz sie jaka dokladna masz wersje to sprawdz od razu standardowe fsb/mnoznik by ustawic go tak jak powinien byc ustawiony. Link Zgłoś
Gość: Przemo- Re: Problem z procesorem IP: *.szczecin.mm.pl 24.10.04, 18:31 Witam ponownie. Dokladnie ten procesor to AMD ATHLON XP 2400+ BOX. Nie jestem pewien czy wcześniej tak było ale teraz w biosie pokazuje mi taki napis przy procesorze: Mobile AMD ATHLON (tm) XD, prędkość to 1800. Czy to prawidłowy wpis? Link Zgłoś