Gość: Morfeusz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.10.04, 14:26 Mam płyte Abit KT7A na chipie KT133A. Gdy zwiększam taktowanie FSB to automatycznie zwiększa mi się taktowanie PCI. Czy można zrobić aby tak nie było. Czy jest to poprostu nie możliwe. Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: Krzysiek Re: Overclocking IP: *.gateway.darnet.rybnik.pl / *.darnet.rybnik.pl 30.10.04, 20:19 Skoro w biosie nie mozna ustawic to pewnie nie jest to mozliwe. Plyta sadzac po chipsecie jest dosyc stara. Link Zgłoś
tswiercz Re: Overclocking 30.10.04, 20:31 A ja mam takie pytanie. Czy ta blokada PCI/AGP blokuje też FSB na dysk twardy? Bo jak jak dam za duże FSB to błędy w plikach mam i programy nie chcą dobrze działać. Link Zgłoś
Gość: Morfeusz Re: Overclocking IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.10.04, 20:56 No a ja właśnie nie wiem czy w biosie można czy nie można. Link Zgłoś
tswiercz Re: Overclocking 30.10.04, 22:06 No to wejdź do BIOS'u i sprawdź czy możesz. Powinno być w zakładce, gdzie się ustawia FSB. Link Zgłoś
Gość: Morfeusz Re: Overclocking IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.10.04, 22:28 A jak ta opcja się powinna nazywać?? Link Zgłoś
tswiercz Re: Overclocking 30.10.04, 22:35 To zależy od Biosu, ale ogólnie w nazwie powinno być słowo PCI/AGP Link Zgłoś