02.11.04, 15:10
Dzień dobry! Skąd mam wiedzieć, czy mam zainstalowane SP2? Ściągałam to z
netu ale nic nie chciało się zainstalować, to znaczy tak myśle. Zamiast tego
wczytały mi się updates. Wchodziłam na polskojęzyczną stronę Microsoftu.
Szukałam w kompie i nie widzę nowego programu SP2. Jak mogę go znaleźć lub
najlepiej jak go wgrać? Dzięki!
Obserwuj wątek
    • Gość: jaś Re: SP2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.04, 15:47
      A własny łeb próbowałeś zobaczyć? Patrzę w lewo, patrzę w prawo - nie mam łba!
      • lmpala29 Re: SP2 02.11.04, 18:03
        a ty choć jedną szarą komórkę znalazłeś w swej pustej czaszce?
    • lmpala29 Re: SP2 02.11.04, 20:00
      Bardzo wielkie dzięki za help! Nie wszyscy znają sie tak super na ompach jak
      większość z Was!
      • Gość: piecyk gazowy Re: SP2 IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 02.11.04, 20:06
        Panel sterowania -> Dodaj lub usuń programy.
        Panel sterowania -> System.
        • lmpala29 Re: SP2 02.11.04, 21:54
          Dzięki wielkie Piecyku! Nie mam SP2, wyświetliło mi sie ze mam tylko SP1 i co
          teraz mam zrobić? Skąd wziąć to SP2??? pomóż mistrzu!
          • Gość: werty Re: SP2 IP: *.radom.pilicka.pl 03.11.04, 14:25
            do aktualnego numeru CHIPa jest dołączona płytka z SP2, można też kupić
            oddzielnie za 5,90, lub ściągnąć po prostu z internetu.
          • Gość: piecyk gazowy Re: SP2 IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 03.11.04, 15:10
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=34&w=15679891&a=15813832
            • lmpala29 Re: SP2 04.11.04, 13:31
              Piecyku serdeczne dzięki! Teraz ściągam aktualizcje juz od 1,5 godziny ale
              chyba nie wgrywa mi sie SP2! Chyba dam sobie z tym spokój bo za głupia jestem ;-
              )
              • Gość: piecyk gazowy Re: SP2 IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 04.11.04, 13:42
                Ten plik waży 260 MB, najpierw go ściągnij, a potem uruchom i instaluj (przy
                wolnym łączu może to trochę potrwać). Ew. nie ciągnij tego pliku, wystarczy
                włączona automatyczna aktualizacja systemu i systematyczne instalowanie
                poprawek. SP 2 w ten sposób też się zainstaluje.
                • lmpala29 Re: SP2 04.11.04, 14:04
                  Cześć Piecyku! Tych 260 MB to ja w życiu nie ściągnę! Ładowałam przez 2 godziny
                  uaktualnienia ze strony Microsoftu! No cóż, pogodziłam się już z tym, że nie
                  będę miała tego SP2, trudno. Piecyku! Mam do Ciebie jeszcze jedno pytanie!
                  Chciałam sobie zainstalować Firewall, ale w moich ustawieniach nie jest to
                  możliwe! Za to pojawia się napis, że mój modem Pentagram ma zaporę. Czy
                  słyszałeś o czymś takim, żeby modem miał już w sobie zaporę??? No nie! Teraz po
                  ściągnięciu uaktualnień patrzę a tu jest napisane: rozłączono z zaporą! Ja
                  oszaleję! Co to w ogóle jest??? Aha, jak łączę się z netemto wyskakuje napis:
                  połączono z zaporą!
                  Bardzo Ci za wszystko jeszcze raz dziękuję! Pozdrawiam!
                  • Gość: piecyk gazowy Re: SP2 IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 04.11.04, 14:42
                    lmpala29 napisała:

> Cześć Piecyku! Tych 260 MB to ja w życiu nie ściągnę! Ładowałam przez 2
                    godziny
                    >
                    > uaktualnienia ze strony Microsoftu

Możesz zamówić. Przyślą za darmo:
                    www.msinfo.pl/ff3/login.aspx?ReturnUrl=%2fff3%2ff1.aspx
                    Ew. niech ktoś Ci ściągnie i nagra, albo kup gazetę komputerową, w której jest
                    dołączona płyta z SP 2.

Przed instalacją system powinen być wolny od wirusów szpiegów itp.:
                    www.microsoft.com/poland/security/articles/spyware.mspx

Tu masz informacje nt. zapory systemowej:
                    support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;pl;283673
                    support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;pl;320855
      • booster Re: SP2 02.11.04, 20:09
        ja się nie znam, ale możesz sprawdzić tak: start-panel sterowania-wydajność i
        konserwacja- system (zakładka "ogólne" , tam wyświetli się że masz system XP z
        SP1 lub SP2)
        • lmpala29 Re: SP2 02.11.04, 21:56
          Mam SP1...
          • booster Re: SP2 03.11.04, 12:14
            Instalacja SP2 trochę trwa, raczej jej nie przeoczysz (przynajmnie u mnie tak
            było. Niestety po zainstalowaniu miałem problemy z wyłączeniem kompa, zajmowało
            kilka minut, więc dałem sobie spokój i wróciłem do sp1. Tak to jest, jak się
            jest amatorem :)
            • wojciech54 Re: SP2 03.11.04, 15:14
              SP2 powinno instalowac sie na czysty windows, inaczej moga i sa klopoty.
              Przedzej czy pozniej kazdy bedzie robil z jakiegos powodu format dysku i po
              wgraniu Windowsa XP zaraz wgrac SP2, a napewno wtedy wszustko bedzie dobrze.
              • Gość: piecyk gazowy Re: SP2 IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 03.11.04, 15:25
                Ja wgrywałem nie na czysty Windows i wszystko jest OK.
                • Gość: Ewa Re: SP2 IP: 81.219.117.* 03.11.04, 20:03
                  Ja też wgrywałam nie na czystego windowsa(z witryny Macrosoftu).Już ok.miesiąca
                  temu i wszystko jest ok.Tylko to długo trwało
                  • wojciech54 Re: SP2 03.11.04, 20:11
                    Ja napisalem jak powinno sie robic prawidlowo, macie farta ze nic sie nie
                    popsulo, np. po zainstalowaniu SP2 sterownik myszki radiowej moze zwalic czly
                    Windows, znam wiele przypadkow, nawet z tego forum. Napewno uwala Windowsa po
                    zainstalowaniu SP2 sterownik myszki A4-Tech (radiowo-optyczna)
                    • kell99 Re: SP2 03.11.04, 20:13
                      straszne, ja zawsze myslalem, ze win xp nie potrzebuje zadnych specjalnych
                      sterownikow do np myszki
                      • Gość: Wojciech54 Re: SP2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.04, 22:42
                        Ja napisalem o sterowniku do dodatkowych funkcji myszki. Sama myszka firmy o
                        ktorej napisalem wyzej dziala bez sterownikow, a sterownik do dodatkowych
                        funkcji uwala windowsa. Mam taka myszke i przy wgrywaniu sterownika po wgraniu
                        SP2 dwa razy uwalilo mi windowsa. Wgrywalem dwa razy zeby sie na 100% przekonac
                        ze to sterownik od myszki ma konflikt z SP2,uwala windowsa w momecie wpisywania
                        danych ze sterownika do rejestru.
                        • kell99 Re: SP2 03.11.04, 22:51
                          Co to za hiper dodatkowe funkcje, moj bezprzewodowy logitech dziala bez
                          najmniejszego problemu na standardowym sterowniku.
                          • wojciech54 Re: SP2 04.11.04, 00:13
                            Wlasnie chodzi o to ze te funkcje sa do niczego, przy wcisnieciu rolki pokazuje
                            sie maly panel skrotow i tyle, wiec to olalem. W przeciwnym razie musial bym
                            kupic inna myszke. Bez sterownika ma podstawowe funkcje i to wystarcza. Wazne
                            ze jest radiowa i optyczna i to dziala bez instalki. Tak ze ostrzegam jak ktos
                            ma myszke firmy A4-Tech, bo moga byc klopoty.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka