Dodaj do ulubionych

Programy p2p

IP: *.toya.net.pl 17.11.04, 21:55
Jestem poczatkujacym w kwestii p2p i dlugo sie zastanawialem nad jakims dobrym programem do tego celu. z gory odrzucilem DC++ jako, ze mam maly dysk twardy i udostepnianie powyzej 10GB mnie nie interesuje z powodow technicznych. Podobnie ma sie rzecz z eMule, bo raczej nie mam na stale wlaczone go komputera i zanim bym uzbieral jakies punkty to wieki mina a ja nic nie sciagne. Chce sie oczywiscie dzielic tez czyms z innymi ale mam te a nie inne ograniczenia i juz. KaZaA od razu odrzucilem ze wzgledu na smieci jakie ze soba instaluje.
Tak wiec uzbrojony w podstawy wiedzy sciagnalem programy: SoulSeek, WinMX, Shareaza, Warez, KaZaA Lite K++
Kazdemu po niezbednych ustawieniach dalem godzinke na wykazanie sie. Niestety wszystkie mnie rozczarowaly.
SoulSeek polaczyl sie nawet szybko i jest pzryjemny w obsludze, obiecywalem tez sobie ze bedzie niezle jesli chodzi o moje zainteresowania muzyczne i jakosc. Niestety probujac kilka razy, nie wyswietlil on zadnych wynikow wyszukiwania. Nie zebym zarzyczyl sobie cos specjalnego( bo wpisalem nawet cos z mojego dysku) ale po prostu w ciagu godziny nic, jakby stanal.Ok
Przystapilem do testowania WinMx. Poszlo niezle z polaczeniem, konfiguracj atez w miare spoko. Niestety czeste rozlaczanie psuje zabawe. Pod wzgledem wyszukiwania(robi to dosc szybko jesli sie nie rozlaczy w trakcie) bije na glowe pozostale programy( wyswielil 500 wynikow mojego zapytania podczas gdy drugi w tym wzgledzie Warez 50). przede wszystkim jednak zapewnia duzo plikow o dobrej jakosci. ucieszylo mnie to bardzo. coz z tego jesli mimo wysilkowsciagnac nic nie chcial. godzina minela on nawet nie zaczal.
czas na Warez. Skromny wynik wyszukiwania i pliki co najwzej w bitrate 128. Ale o dziwo ten program szybko sie laczy szuka i jako jedyny w moim tescie cokolwiek sciagnal. w ciagu godzinuy 33% jednej piosenki. Coz z tego skoro wybor skromny i szybkosc i stabilnosc sciagania jednak budzi pewne watpliwosci.
Shareaza barzdo ladny interface i obsluga mila. Wynik wyszukiwania skromny mimo wielosieciowosci(z eD2k nie chciala jednak laczyc i ograniczyla sie do Gnutelli2). sciagnac jednak nic nie chciala.
No i KaZaA LiteK+. W ciagu godziny bylo tylko laczenie, bez sukcesu. Oinstalowana natychmiat.

No i powiedzcie czy ze mna cos nie tak czy te wszyskie programy p2p sa rzeczywiscie do d...
najbardziej mi sie podobal WinMX ale moze ktos wie jak go zmusic do sciaganai. albo SoulSeeka. A moze co innego polecicie. tylko nie KaZaA i Mule( chyba ze mnie ktos przekona)
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: Bob Re: Programy p2p IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.04, 22:03
      Zobacz torrent.org.pl/index.php
      Zacznij od forum - są tam wszelkie informacie dla niewtajemniczonych.
      Następnie proponuję zainstalować Azureus.
      • user0001 Re: Programy p2p 17.11.04, 22:34
        Też jestem za torrentem, jeśli tylko potrafisz znaleść trackera z interesującym Ciebie materiałem, to torrent może być najszybciej działającym wyborem.

Niewątpliwą zaletą torrenta jest udostępnianie jedynie tych materiałów które są aktualnie pobierane. Zwykle udostępniasz na raz tylko jeden plik, dzięki temu pozostajesz znacznie poniżej progu przy którym interesuje się Tobą MPAA (oni szukają posiadaczy dużych kolekcji).
    • Gość: może może Re: Programy p2p IP: *.crowley.pl 17.11.04, 22:21
      a może to?
      www.nongnu.org/mldonkey/
    • Gość: jaszczomp Re: Programy p2p IP: *.2.core.lanet.net.pl / *.2.core.lanet.net.pl 17.11.04, 22:22
      Kazaa jest strasznie zabagniona, sciągane pliki nagminnie są uszkodzone. Z DC+ też dalem sobie spokój. Korzystałem z eMule ale bez przekonania. Ostatnio jednak zainstalowalem LimeWire - jest po polsku, prosty w użyciu i nawet działa. Ma "podgląd" ściąganych plików i narazie jestem zadowolony.
    • Gość: dardi Emul !!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.04, 23:17
      Zadnych zasmieconych plikow !!!!!!!!!! Co miesiac sciagam limit 5 Gb z Neo (
      ostatnio 7 Gb ) w opcji 128 kb . Najgorzej z plikami poskimi , ale zagraniczne
      ida b.szybko . do sieci jstem podlaczony 6 godz. na dobe . POLECAM !!!!!!!!!!!
    • Gość: Dexter Re: Programy p2p IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.04, 23:19
      W emule pliki np. z www.shareconnector.com/ schodza bardzo szybko. Jest
      to najwieksza mulowa linkarnia. Sproboj cos z tego wrzucic (oczywiscie szukaj
      pliku z duza iloscia zrodel) i zobacz jak pojdzie. Oczywiscie trzeba najpierw
      wybrac mula (polecam moda Pawcio) a potem dobrze go skonfigurowac.
      www.searchengines.pl/phpbb203/index.php?showtopic=20894
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka