Gość: TomekMX IP: 148.230.70.* 10.05.02, 01:24 Polecam wizyte na www.oqo.com !!!! Wyglada na to, ze nadchodzi nowa era maszyn... Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: kell Re: Nowa era???? IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 10.05.02, 07:51 ehh.. zawsze znajda sie naiwniacy ktorzy wydadza kase na niepotrzebne gadgety.. brrr, zostane tradycjonalista.. wygodna klawiatura to podstawa, potem mozna myslec o jakiejs myszcze, a takie bajery sa na tyle niedoskonale, ze lepiej wygladaja niz je sie uzytkuje Link Zgłoś
Gość: MaciekS Re: Nowa era???? IP: *.tnt9.ewr3.da.uu.net 11.05.02, 04:32 Tak do tego idzie wirtualna klawiatura jak te "kajdanki": www.senseboard.com/product.php?PHPSESSID=30c0334358585bdcb74cd38225f39b0f lub ta swietlna: www.ananova.com/news/story/sm_548253.html?menu=news.technology no bo przeciez rak sobie nie zminiaturyzujemy a szybkie pisanie tekstu przy pomocy piora chyba raczej odpada ;-) No chyba ze na ekranie pojawi sie obraz klawiatury i "pointerem" myszki bedziemy wskazywac klawisze :-))) Ale i tu jest problem, bo ludzie wciaz kochaja myszki nie rozumiejac ze ona potrzebuje dosc duzej przestrzeni do suwania (caly ten duzy "mousepad") a i reka sie meczy... w ramieniu :-) Polecam dobre trackball'e (np. Logitech)... Myszki sam nie uzywalem od 1998 (no chyba ze przyszlo mi komus pomoc na obcym PC... ale it u przekonwertowalem pare osob ktore wygladaja teraz na szczesliwsze ;-). Wiekszosc ludzi niestety woli te przedpotopowe rozwiazanie czyli myszki. Niedlugo komputery beda wielkosci PDA... ale wciaz wielu z nas bedzie latac reka po calym stole... faktycznie jak kot ganiajacy mysz :-) Chociaz "laptopowicze" juz dawno wyrosli zarowno z myszki jak i trackballa - to musze przyznac. Pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: TomekMX Re: Nowa era???? IP: 148.230.70.* 11.05.02, 18:04 No ja nie znalem tych "gadzetów"... ale podoba mi sie bardzo ten z paskami na rekach.... Link Zgłoś
Gość: MaciekS ...to nie wszystko IP: *.tnt24.ewr3.da.uu.net 12.05.02, 07:11 Gość portalu: TomekMX napisał(a): > No ja nie znalem tych "gadzetów"... ale podoba mi sie > bardzo ten z paskami na rekach.... To idzie dalej. Nie jestem pewien czy ludzie zdaja sobie sprawe ze komputer z ekranem to nie tedy droga. Juz od kilku lat w USA robilo sie telewizor (czy raczej monitor) w okularach - pewnie sie z tym zetknales. Okulary sie nie przyjely bo ludzie wola duzy ekran i efekty dzwiekowe w pokoju. No ale kto powiedzial ze taki monitor nie nadaaje sie do pracy z komputerem. Po prostu wywietlacz w okularach (to juz nie science-fiction)... a CPU np. w pudelku wielkosci pudelka zapalek komunikujace sie z peryferiami w jakims standardzie np. Bluetooth :-) Przyszlosc to ponoc komputery tzw. "wearable" ... ale kto powiedzial ze tego nie nalezy wziac doslownie ;-) Pozdrawiam Link Zgłoś