Dodaj do ulubionych

uruchamie systemu

IP: *.czajen.pl / *.czajen.pl 22.12.04, 16:18
HEJ!
Mam maly problem. Jak wlaczam kompa to zanim pojawi sie pulpit jest napis
"ZAPRASZAMY" przez 10s. Co zrobic aby to tyle nie trwalo i w ogole sie nie
pojawialo. Mam XP PRO. Zaznaczam ze to dopiero od dzisiaj tak sie zrobilo.
Obserwuj wątek
    • Gość: damian Re: uruchamie systemu IP: *.czajen.pl / *.czajen.pl 22.12.04, 16:26
      HEJ!
      Mam jesze jeden maly problem (pewnie ma zwiazek z poprzdnim). Jak wlaczam
      menadzer urzadzen uzycie proca wynosi 100%, a procesem ktory zajmuje 99% jest
      winauth.exe
      (SYSTEMOWY plik). Jak sie tego pozbyc. Jak biore zakoncz proces to nic to nie
      daje bo za kilka minut znowu to samo jest.
      • m.gregor Re: uruchamie systemu 22.12.04, 16:30
        1.) Czy masz aktualnego antywirusa?
        2.) Czy masz firewall'a?
        3.) Czy masz wgranego SP2 + aktualne poprawki?
        4.) Czy skanowales komputer programem AdAware?
        • Gość: damian Re: uruchamie systemu IP: *.czajen.pl / *.czajen.pl 22.12.04, 16:37
          Skanowalem caly dysk programem ANTIVIR XP.
          Nie mam SP2 + poprawki.
          Ale po co te pytania, przeciez wczoraj dobrze chodzil.
          Tak sie sklada ze przedchwila usunalem ten plik, ktory tyle zajmowal z folderu
          WINDOWS. Zobaczymy co z tego bedzie:)
          • m.gregor Re: uruchamie systemu 22.12.04, 16:51
            > Nie mam SP2 + poprawki.
            Sam odpowiedziales sobie na swoj problem. Pewno jeszcze uzywasz IE do
            przegladania stron. Zlapales trojana i po tresci posta sadze ze to nie tylko
            tego jednego...
            • Gość: damian Re: uruchamie systemu IP: *.czajen.pl / 80.51.252.* 22.12.04, 17:31
              Skoro tak to dlaczego to obciazenie proca nie pojawilo sie od razu (jak
              sciagnalem trojana) tylko wtedy jak gralem w "MAFIE"?!
              A do przegladania stron uzywam 3 przegladarek: Firefox, OPERA i rzadziudkoIE:).
              A sokoro juz mam tego trojkana to dlaczego ANTIVIR go nie wykryl??!
              • m.gregor Re: uruchamie systemu 22.12.04, 17:50
                Bo antywir nie jest od wykrywania trojanow i na dodatek ten ktorego uzywasz nie
                nalezy do najlepszych...
                • Gość: damian Re: uruchamie systemu IP: *.czajen.pl / 80.51.252.* 22.12.04, 20:45
                  a NOD32, bo tym tez skanowalem i nic (pisalo tylko ze nie moze skanowac pamieci)
                  Dobra niewazne.
                  Powiedz mi tylko czy cos sie moze dziac jak sie usunie jakis plik z folderu
                  WINDOWS ??????
                  • m.gregor Re: uruchamie systemu 22.12.04, 20:48
                    Jesli jest to plik systemowy to tak. Jesli jest to trojan to niepoprawne
                    usuniecie moze spowodowac np. uszkodzenie przegladarki.
                    • Gość: damian Re: uruchamie systemu IP: *.czajen.pl / *.czajen.pl 23.12.04, 00:26
                      No chodzi o konkretny plik: WINAUTH.EXE
                      a czym sie to objawia (tzn. usuuniecie pliku systemowego)??
      • Gość: XP Re: uruchamie systemu IP: *.d-star-eutelsat.com 25.12.04, 19:33
        WINAUTH.EXE

Nazwa tego pliku kojarzy mi sie z procesem autoryzacji Windows (sprawdzenia
        autentycznosci). Czy aby nie skonczyl sie okres, gdy trzeba sie "zameldowac" do
        Gatesa (ewent uzyc jakiegos "wytrycha")?
    • Gość: taaa dobry trojan niejest zły n/t IP: *.chello.pl 22.12.04, 23:47
      • Gość: niktabc@vp.pl Re: dobry trojan niejest zły n/t IP: *.toya.net.pl 25.12.04, 01:08
        znam pana trojana (wirusa) Anty Vir XP jest fajny jako 2 program u,
        uzupelniający!! a pozatym na tego wira tylko
        FORMAT C
        szkoda czasu na inne próby
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka