Gość: lol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.05, 11:27 co sadzicie o tych plytach, moze ktos ma i cos popisze na ich temat Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: niktabc@vp.pl Re: opinie na temat ASRock IP: *.toya.net.pl 05.01.05, 22:19 Doskonała plyta do biura Płyta małoawaryjne ale wydajnością nie sięgają MSI czy ABIT (unikaj ECS i GIGABYTE) Link Zgłoś
Gość: Greg Re: opinie na temat ASRock IP: *.acn.waw.pl 06.01.05, 07:36 Co do ECS, to się zgodzę, ale Gigabyte?? IMHO to jedne z lepszych płyt, a niektóre rozwiązania mają b.przydatne, np. Dual BIOS. Link Zgłoś
maciejpoczta Re: opinie na temat ASRock 06.01.05, 08:39 Jeżeli nie będziesz podkręcał sprzętu nawet o 1 MHz (baaardzo ubogi bios), posiadasz zasilacz rewelacyjnie trzymający napięcia (dwufazowe zasilanie) i pogodzisz sie z wydajnością poniżej przeciętnej, to kupując płyte ASrock zaoszczędzisz trochę pieniędzy. I jest to jedyna przewaga tej marki. Zamontowałem kilka płyt tej firmy (różnych modeli) i wszystkie prędzej, czy później wymieniłem na inne. Jedne z powodu awaryjności, drugie z powodu wydajności. Z własnego doświadczenia mogę powiedzieć, że z tanich płyt o wiele lepszy jest ECS. Jeżeli szukasz płyty z socket A, lub 478, to ich ceny są na tyle niskie, że nie opłaca się na tym oszczędzać. Link Zgłoś
Gość: Listek Re: opinie na temat ASRock IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.01.05, 17:02 Nie wiem czy wiecie, ze Asrock to firma podlegajaca Asusowi i jej sprzet jest calkiem przyzwoity. Jak juz ktos napisal nalezy wystrzegac sie ECSa, bo to bardzo awaryjny sprzet. Natomiast jesli chodzi o Gigabyte to moge z czystym sumieniem polecic, poniewaz mialem do czynienia z tymi plyta i nie ma z nimi najmniejszych problemow. pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: werty Re: opinie na temat ASRock IP: *.radom.pilicka.pl 06.01.05, 18:30 Asrock to faktycznie firma podlegająca Asusowi, ale asami wydajności i bezawaryjności to one nie są, po prostu - trzeba sprzedać zapasy starszych części, gdyby było się czym chwalić to Asus by się pod nimi podpisał. Link Zgłoś
Gość: Grzybiarz sadysta Re: opinie na temat ASRock IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 06.01.05, 18:34 Asrock to jest złom, takie wydupy spod krzaka dla ubogich userów z krajów II i pół świata. Link Zgłoś
Gość: niktabc@vp.pl Re: opinie na temat ASRock IP: *.toya.net.pl 06.01.05, 23:25 tak GIGABYTE wraca tego na seriosy w tonach!!! mniej awaryjny jest ASROCK niż GOGABYTE!!!, wiem kiedyś była to super marka!!!! Link Zgłoś
mmario Re: opinie na temat ASRock 07.01.05, 13:17 A ja słyszałem, że Gigabyte wzorem Asusa ma zamiar rozpocząć produkcję nowych płyt głównych pod inną nazwą...:D A tak wogóle to która płyta główna może zaoferować taki sprzęt za takie pieniądze: ASRock k7upgrade kt 880 Dual DDR 400, SATA RAID LAN za 166 zł brutto? www.dekanex.pl/?Product=1706 Pozdrawiam i czekam na opinie na temat tej płyty... Link Zgłoś
maciejpoczta Re: opinie na temat ASRock 07.01.05, 15:32 mmario napisał: > A tak wogóle to która płyta główna może zaoferować taki sprzęt za takie pieniąd > ze: > ASRock k7upgrade kt 880 Dual DDR 400, SATA RAID LAN za 166 zł brutto? No właśnie, która? Jeżeli Ci sie wydaje, że ci z ASRock'a to dobre wujaszki i rozdają sprzęt za darmo, to musisz mieć nie więcej niż 10-12 lat. Płyty firmy ASRock kosztuja tyle bo: 1) - Są wykonane z najtańszych (czyt. najgorszych jakościowo) komponentów. 2) - Podzespoły (chipsety) na bazie których sa wykonywane to często egzemplarze, które nie przeszły wstępnej selekcji dla firm produkujących drogie (czyt. wysokiej jakości) płyty. 3) - W procesie produkcji oszczędza się na czym sie da. To oznacza również kontrolę jakości i użyte materiały (cyna, tam gdzie powinno być srebro, tańsza, tzn. zanieczyszczona miedź, itd.). Jak zmontujesz kilka komputerów na płytach ASRock i trafisz na gniazdo IDE, które trzeba rozciąć, aby móc podłączyc taśmę od dysku, to zrozumiesz czemu to najgorszy badziew. Link Zgłoś
p.smerf Re: opinie na temat ASRock 07.01.05, 22:10 Ja ma w domu dwa ASRocki. Generalnie jestem zadowolony, ale w obydwu po niedługim czasie przestała działać sieć. Musiałem dokupić zewnętrzne karty sieciowe. Link Zgłoś