Dodaj do ulubionych

opinie na temat ASRock

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.05, 11:27
co sadzicie o tych plytach, moze ktos ma i cos popisze na ich temat
Obserwuj wątek
    • Gość: niktabc@vp.pl Re: opinie na temat ASRock IP: *.toya.net.pl 05.01.05, 22:19
      Doskonała plyta do biura
      Płyta małoawaryjne ale wydajnością nie sięgają MSI czy ABIT
      (unikaj ECS i GIGABYTE)
      • Gość: Greg Re: opinie na temat ASRock IP: *.acn.waw.pl 06.01.05, 07:36
        Co do ECS, to się zgodzę, ale Gigabyte?? IMHO to jedne z lepszych płyt, a
        niektóre rozwiązania mają b.przydatne, np. Dual BIOS.
    • maciejpoczta Re: opinie na temat ASRock 06.01.05, 08:39
      Jeżeli nie będziesz podkręcał sprzętu nawet o 1 MHz (baaardzo ubogi bios),
      posiadasz zasilacz rewelacyjnie trzymający napięcia (dwufazowe zasilanie) i
      pogodzisz sie z wydajnością poniżej przeciętnej, to kupując płyte ASrock
      zaoszczędzisz trochę pieniędzy. I jest to jedyna przewaga tej marki.
      Zamontowałem kilka płyt tej firmy (różnych modeli) i wszystkie prędzej, czy
      później wymieniłem na inne. Jedne z powodu awaryjności, drugie z powodu wydajności.
      Z własnego doświadczenia mogę powiedzieć, że z tanich płyt o wiele lepszy jest
      ECS. Jeżeli szukasz płyty z socket A, lub 478, to ich ceny są na tyle niskie, że
      nie opłaca się na tym oszczędzać.
      • Gość: Listek Re: opinie na temat ASRock IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.01.05, 17:02
        Nie wiem czy wiecie, ze Asrock to firma podlegajaca Asusowi i jej sprzet jest
        calkiem przyzwoity. Jak juz ktos napisal nalezy wystrzegac sie ECSa, bo to
        bardzo awaryjny sprzet. Natomiast jesli chodzi o Gigabyte to moge z czystym
        sumieniem polecic, poniewaz mialem do czynienia z tymi plyta i nie ma z nimi
        najmniejszych problemow.

pozdrawiam
        • Gość: werty Re: opinie na temat ASRock IP: *.radom.pilicka.pl 06.01.05, 18:30
          Asrock to faktycznie firma podlegająca Asusowi, ale asami wydajności i
          bezawaryjności to one nie są, po prostu - trzeba sprzedać zapasy starszych
          części, gdyby było się czym chwalić to Asus by się pod nimi podpisał.
    • Gość: Grzybiarz sadysta Re: opinie na temat ASRock IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 06.01.05, 18:34
      Asrock to jest złom, takie wydupy spod krzaka dla ubogich userów z krajów II i
      pół świata.
      • Gość: niktabc@vp.pl Re: opinie na temat ASRock IP: *.toya.net.pl 06.01.05, 23:25
        tak GIGABYTE wraca tego na seriosy w tonach!!! mniej awaryjny jest ASROCK niż
        GOGABYTE!!!, wiem kiedyś była to super marka!!!!
        • mmario Re: opinie na temat ASRock 07.01.05, 13:17
          A ja słyszałem, że Gigabyte wzorem Asusa ma zamiar rozpocząć produkcję nowych
          płyt głównych pod inną nazwą...:D
          A tak wogóle to która płyta główna może zaoferować taki sprzęt za takie pieniądze:
          ASRock k7upgrade kt 880 Dual DDR 400, SATA RAID LAN za 166 zł brutto?

www.dekanex.pl/?Product=1706

Pozdrawiam i czekam na opinie na temat tej płyty...
          • maciejpoczta Re: opinie na temat ASRock 07.01.05, 15:32
            mmario napisał:

> A tak wogóle to która płyta główna może zaoferować taki sprzęt za takie pieniąd
            > ze:
            > ASRock k7upgrade kt 880 Dual DDR 400, SATA RAID LAN za 166 zł brutto?

No właśnie, która? Jeżeli Ci sie wydaje, że ci z ASRock'a to dobre wujaszki i
            rozdają sprzęt za darmo, to musisz mieć nie więcej niż 10-12 lat.
            Płyty firmy ASRock kosztuja tyle bo:
            1) - Są wykonane z najtańszych (czyt. najgorszych jakościowo) komponentów.
            2) - Podzespoły (chipsety) na bazie których sa wykonywane to często egzemplarze,
            które nie przeszły wstępnej selekcji dla firm produkujących drogie (czyt.
            wysokiej jakości) płyty.
            3) - W procesie produkcji oszczędza się na czym sie da. To oznacza również
            kontrolę jakości i użyte materiały (cyna, tam gdzie powinno być srebro, tańsza,
            tzn. zanieczyszczona miedź, itd.).
            Jak zmontujesz kilka komputerów na płytach ASRock i trafisz na gniazdo IDE,
            które trzeba rozciąć, aby móc podłączyc taśmę od dysku, to zrozumiesz czemu to
            najgorszy badziew.
    • p.smerf Re: opinie na temat ASRock 07.01.05, 22:10
      Ja ma w domu dwa ASRocki. Generalnie jestem zadowolony, ale w obydwu po
      niedługim czasie przestała działać sieć. Musiałem dokupić zewnętrzne karty
      sieciowe.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka