Gość: Ola IP: *.alstom.pl 19.06.02, 10:38 Od niedawna mam internet i jestem jeszcze laikiem.Nie mogę sobie poradzic z instalacją pr.gg.Proszę o pomoc. Z góry bardzo dziękuję. Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: Pri Re: GG IP: mieszko.pl.u* 19.06.02, 10:41 Hmm, czy mozesz twoj problem dokladniej opisac???? Link Zgłoś
Gość: Ola Re: GG IP: *.alstom.pl 19.06.02, 11:04 Mój komunikat: D:\WINNT\Profiles\All Users\Menu Start\ Link Zgłoś
Gość: Pri Re: GG IP: mieszko.pl.u* 19.06.02, 11:11 Gość portalu: Ola napisał(a): > Mój komunikat: D:\WINNT\Profiles\All Users\Menu Start\ Olu, słoneczko - a mozesz to bardziej dokladnie opisac. Narazie tylko pisze, ze prawdopodobnie, system nie moze znalezc pliku gg.exe. Pytanie moje jest takie: - czy to jest twoj komputer domowy? - jaki masz system? - jak krok po kroku wygladala instalacja? Link Zgłoś
Gość: Ola Re: GG IP: *.alstom.pl 19.06.02, 11:35 teraz nie mogę uzyskać nr gg, pisze,że mam sprobować poźniej,brak połączenia. Pozdr. Link Zgłoś
Gość: Pri Re: GG IP: mieszko.pl.u* 19.06.02, 11:48 Czy mozesz, sprawdzic w jakis sposob jestes podlaczona do sieci??? Bo jesli przez proxy to w ustawieniach gg musisz wybrac ze proxy i wpisac adres+port. Dokladne info znajdziesz w: Internet Explorer - tools (opcje) - Internet Options (opcje internetowe) - zakładka Connections (połączenia) - Lan settings (ustawienia sieci lan) - jesli masz proxy to tam jest wpisane wraz z numerem portu. kopiujesz to i juz. Link Zgłoś
Gość: Pri Re: GG IP: mieszko.pl.u* 19.06.02, 12:46 Hmm znaczy sie w pracy.... Skontaktuj sie ze swoim działem IT ladnie sie usmiechnij, daj im cos dobrego do jedzenia (np. Michalki) i ladnie popros o adres proxy i port. Napewno ci podadza... Ja bym podal :) Link Zgłoś
Gość: Ola Re: GG IP: *.alstom.pl 19.06.02, 13:00 Dzięki, ale to nie przejdzie, nie u mnie, nawet pyszne michałki nie pomogą. Byłabym pierwsza na liśie do zwolnienia. Link Zgłoś
Gość: R@fal Re: GG IP: *.toya.net.pl / 10.0.210.* 19.06.02, 12:03 Gość portalu: Ola napisał(a): > teraz nie mogę uzyskać nr gg, pisze,że mam sprobować poźniej,brak połączenia. > Pozdr. w tej chwili to nie uzyskasz numeru bo serwery GG padly(przynajmniej u mnie nigdzie nie dziala)... sporboj pozniej ;) Link Zgłoś
Gość: ABeCe Re: GG IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 19.06.02, 10:50 hmmm gg instaluje sie bardzo latwo - wystarczy kliknac na plik gg4.9 czy inne tam numerki a dalej to juz program sam za raczke prowadzi. more details needed :) pzdr. Link Zgłoś
Gość: jacek84 Re: GG IP: 2.4.STABLE* / 192.168.3.* 19.06.02, 12:04 Do Oli : Widzę, że masz powazny problem. GG jest wyjątkowo trudnym do instalacji i wątpię czy dasz sobie radę. Prawidłowa instalacja wymaga, aby dyskryminator przesunąć przed oscylatorem a podnośną dać na początek. Potem trzeba wejść do pliku foot.ini i sprawdzić, czy starszy bajt jest zapisany jako "start". (Win, system) Jeżeli masz poniżej 30 lat, to odpisz. Mogę Ci dac 3-diowy kurs instalacji GG ( za darmo!) Link Zgłoś
Gość: Ola Re: GG IP: *.alstom.pl 19.06.02, 12:30 Napisałam, że jestem laikiem i nie musisz mnie obrażać. Pozdr. Link Zgłoś
Gość: Ktos Re: GG IP: *.katowice.pik-net.pl 19.06.02, 12:57 Chyba rozumiem Twój problem Olu... Nie masz uprawnień i częściowo zablokowany dostęp do internetu... Poproś o dostęp do internetu na chwilkę - zainstaluj GG (jeżeli serwer GG będzie akurat działał a dzisiaj jest z tym problem) - jak potem znowu ograniczą Tobie dostęp do netu to GG powinno działać - z wyj. wyszukiwania w bazie danych GG - przynajmniej tak jest u mnie... Pozdrawiam :) Link Zgłoś