Dodaj do ulubionych

uparta ikonka :(

IP: *.katowice.pik-net.pl 26.06.02, 09:21
Wiem że temat się już pojawiał ale.... nie potrafie rzowiazac problemu... ktoś
podesłał mi plik - niby samorozapakowywalny a okazał się dialerkiem (ikona na
pasku) no i używałem msconfiga, odhaczyłem md.exe a pomimo tego po zresetowaniu
ikonka wciąż tam tkwi :(((( Mogę prosić o pomoc?
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: Pri Re: uparta ikonka :( IP: mieszko.pl.u* 26.06.02, 09:23
      Tak, poszukaj pliku md.exe na dysku w katalogu windows albo winnt i usun. Z
      poziomu DOS albo cmdlina. I tyle
      • Gość: Xinhua Re: uparta ikonka :( IP: 62.233.183.* 26.06.02, 10:23
        Albo poczytaj post "Pomóżcie, błagam" - dotyczy dokładnie tego samego. Poza tym
        jest jedno bardzo proste rozwiązanie, które można stosować zawsze ze 100%
        powodzeniem. Jedyny warunekiem jest szybka reakcja. Jeśli kiedykolwiek pojawi
        Ci się coś takiego - natychmiast przywróć system do stanu na przykład z dnia
        poprzedniego. Potem możesz spokojnie poszukkać i wywalić niepotrzebne pliki.
        • Gość: crazy Re: uparta ikonka :( IP: *.katowice.pik-net.pl 26.06.02, 10:37
          faktycznie, chyba tylko odhaczyłem a nie usunąłem....
          A propos przywracania... nie wiem wg jakiego kryterium się dzieje faktycznie,
          ale mam wrażenie że Win ME przywraca system "losowo"... A wstawianie punktów
          przywracania rzadko skutkuje :(
          ale i tak dzięki! :)
          • Gość: crazy Re: uparta ikonka :( IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 26.06.02, 15:16
            usunąłem md.exe z pamięci (Ctrl_Alt_Del), zakładki "Uruchamiane" w msconfigu, z
            foldera Windowsa, ale o ile przedtem wchodziłem do netu bezpośrednio z IE lub
            Outlooka (po sprawdzeniu poczty) to teraz jest to niemożliwe.... Muszę najpierw
            kliknąc ( mam modem oraz Win ME) Dial Up Networking i ręcznie uruchomic
            połączenie... jak wrócić do poprzedniego automatycznego uruchamiania?
            Pozdrawiam
            • Gość: crazy Re: uparta ikonka :( IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 26.06.02, 22:38
              wycofuję pytanie :) IE zapomniał ustawień ale już je przywróciłem :))))
          • dresik Re: uparta ikonka :( 26.06.02, 19:50
            Używaj do przywracania systemu programiku o nazwie Go Back. Jest mały i prosty
            w obsłudze. Go Back tworzy punkty przywracania kilka razy dziennie, ponadto
            przywraca dokladny stan systemu z danego punktu. Dodatkową zaletą Go Back'a
            jest to, że możesz go użyć pod DOSem - to przydaje się wtedy, gdy nie można
            uruchomić Windowsa.
            • Gość: crazy Re: uparta ikonka :( IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 26.06.02, 22:39
              thx :)
              skąd go można ściągnąc?
              Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka