Dodaj do ulubionych

Sound blaster live center subwoofer 5.1

29.06.05, 13:08
Mam problem ! Jak testuje glosniki creative 5.1 w panleu sterowania poprzez
Surround Mixer to center i subwoofer dzialaja ! ale nie dzialaja w zadnym
innym tescie jak rowniez nie dzialaja jak slucham juz konkretnej muzyki lub
gdy ogladam film ! Center i subwoofer dzialaja tylko w surroun mixer a poza
tym w ogole ! Prosze o pomoc ! Co sie dzieje ? Co zrobic ? Mam glosniki
Creative Inspire T5900 i karte dzwiekowa Sound Blaster Live ! Dziekuje!
Obserwuj wątek
    • Gość: romano Re: Sound blaster live center subwoofer 5.1 IP: *.UNUSED.EPIX.NET 30.06.05, 02:36
      Z mego doświadczenia, to dopuszczam trzy czynniki. Pierwszy, ale w kolejności
      możliwości, to że czasami karta Creative live 5.1 może wysiąść. Dobrze by było ją
      przetestować np. u kolegi, który też jest w posiadaniu takiej samej. Trzeba
      sprawdzić kolejność i prawidłowość instalacji. Być może jakiś element został
      przeskoczony. Miałem kiedyś podobny przypadek, który polegał na tym, że na
      obrazku Windows Media należało kliknąć na małowidoczny głośniczek, który był
      wyłączony. Głośniki, czy też wzmacniacz (Subroofer) nie psują się. Trzeba
      jeszcze trochę pogrzebać, a być może odinstalować i pododążając za instrukcją-
      uważnie ponownie
      zainstalować (hardware i software, lub w kolejności odwrotnej. Życzę powodzenia.
      A tak przy okazji to dzisiaj zamówiłem nową kartę dźwiękową: Digital XMistigue
      7.1 ($100) oraz coś nowego i praktycznego: 20-in-1 Superior Panel ($30), zobacz
      to za pośrednictwem google.com (20-in-1)
    • strange_one Re: Sound blaster live center subwoofer 5.1 30.06.05, 09:31
      Jeśli nie masz karty sound blaster live 5.1, to znaczy że nie masz dekoderaz ac3
      i zwykły dźwię stereo nie będzie dekodowany do 5.1, czyli masz problem,
      najtańszy live 51 kosztuje coś ok 80 zł :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka