Dodaj do ulubionych

Windows Media Player nie czyta napisów!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.05, 09:42
Jeszcze wczoraj WMP czytał napisy, które były w jednym folderze z filmem,
dzisiaj włączam komputer, puszczam film i napisów nie ma. Czy ktoś może mi
powiedzieć, co mam zrobić, żeby Windows Media Player znowu czytał napisy?
Obserwuj wątek
    • neder Re: Windows Media Player nie czyta napisów! 19.07.05, 09:49
      a mogę Ci zasugerować coś innego? nie korzystaj z WMP jest prawdę mówiąc do bani
      ;/ o niebo lepszy jest subedit player
      subedit.prv.pl/
      • mbucz Re: Windows Media Player nie czyta napisów! 19.07.05, 10:04
        Naprawdę WMP czyta napisy? Nie wiedziałem:)
        Sub edit - mój ulubiony.
      • darekkr1 Re: Windows Media Player nie czyta napisów! 19.07.05, 22:38
        O niebo lepszy to MediaPlayerClassic jest :)
        www.divx-digest.com/software/media_player_classic.html
        albo bsplayer, ten to ma mozliwosci :)
        www.bsplayer.org/
      • Gość: caroll Re: Windows Media Player nie czyta napisów! IP: *.toya.net.pl 26.07.05, 10:02
        Nie udzielaj takich "fachowych" rad. Subedit korzysta z systemowego WMP.
        • Gość: caroll Re: Windows Media Player nie czyta napisów! IP: *.toya.net.pl 26.07.05, 10:04
          Sorry, panowie, to było do "neder".
        • neder Re: Windows Media Player nie czyta napisów! 26.07.05, 11:44
          > Nie udzielaj takich "fachowych" rad. Subedit korzysta z systemowego WMP.

tak, już mnie kiedyś uświadamiałeś w tej kwestii... (swoją droga ciekawa jestem
          kiedy oprzesz się pokusie komentowania niemal wszystkiego co tu napiszę). Tyle,
          że "korzysta z systemowego WMP" nie znaczy, że nie jest od niego lepszy. Bo MOIM
          ZDANIEM jest (dlatego napisałam cytuję: "czy mogę Ci zasugerować cos innego?".
          Koniec cytatu). Nigdzie nie pisałam, że to 'fachowa' rada, więc nie odnoś się do
          czegoś co nie zostało napisane. Na WMP filmy MI się zacinają a w Subedit
          Playerze nie. Nie wiem na czym to polega, więc w tej kwestii się nie wypowiadam
          (może mnie uświadomisz?) ale Subedit z pewnością nie jest taką kobyłą jak WMP.
          To również już wyjaśniałam ale jak widać najwyraźniej tym razem nie wyszukałeś
          tej wypowiedzi więc się nie mogłeś znowu przyczepić.

pzdr.

---
          'breathing is the hardest thing to do,
          with all I’ve said and all that’s dead for you,
          you lied - good bye'
          • Gość: caroll Czy jestem "prześladowcą" neder? IP: *.toya.net.pl 26.07.05, 12:48
            "Fachowość" odnoszę do wypowiedzi w rodzaju TO JEST. Zawsze się zastanawiam, ile
            trzeba mieć wiedzy, by w taki, autorytatywny sposób, a wykluczajacy subiektywizm
            i relatywne odniesienie do własnych doświadczeń móc odnosić się do rzeczywistości.
            W tym wątku piszesz, że "WMP jest do bani", w innym "WMP to badziewie", a w
            szeregu innych watków można odnaleźć podobne sformułowania. Nie jestem od tego,
            by komentować Twoje opinie, lecz tak się składa, że jesteś bardzo aktywną
            forumowiczką i nie stykać się z Twoimi opiniami nie sposób. Jednakowoż szybkość
            Twoich reakcji nie zawsze idzie w parze ze znajomością tematu, a ja mam wyrażnie
            pecha, że często konfontujemy się w tych samych wątkach.Przykład: polecam
            gościowi dość niespotykane szachy, które posiadam i używam i co za chwilę pisze
            neder? "ale to nie są szachy" - wypowiedź wsparta dodatkowo trzema wykrzyknikami.
            Nie wpadaj w gniew, może to specyficzny splot okoliczności sprawia, że wpadamy
            na siebie, co nie jest zresztą dziwne, zważywszy na wspomnianą wyżej Twoją
            aktywność.
            Z dużą satysfakcją spostrzegłem istotną zmianę w Twoim ostatnim poście.
            Podkreślasz "MOIM ZDANIEM", które to sformułowanie bardzo przydaje się w razie
            wystąpienia kontrowersji ze strony innych opiniodawców.I tak trzymaj, a jestem
            pewny, że do tematu nie powrócimy i przestaniesz postrzegać moją skromną osobę,
            jako swego "prześladowcę".Pozdrawiam.
            • neder Re: Czy jestem "prześladowcą" neder? 26.07.05, 13:02
              a to Ty? od tych szachów? już rozumiem... ;p

pzdr.
    • maciejpoczta Re: Windows Media Player nie czyta napisów! 19.07.05, 10:54
      Coś musiało Ci sie pomylić. WMP nie czyta napisów w żadnym formacie. Do wersji 9
      był jakis plugin, który to umożliwiał, ale nie spisywał sie za bardzo.
      • mbucz Re: Windows Media Player nie czyta napisów! 19.07.05, 11:15
        Hmm... A może przez DirectVobSub da się w WMP?
    • Gość: T-800 Re: Windows Media Player nie czyta napisów! IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 19.07.05, 11:29
      Instalowałaś jakieś nowe kodeki?
    • break39 Re: Windows Media Player nie czyta napisów! 19.07.05, 22:57
      Jeżeli koniecznie, albo z przyzwyczajenia musisz korzystać z WMP to przyczyną
      może być konflikt z kodekami, lub przypadkiem wyłączyłaś opcje czytania napisów.
      Jeśli to drugie to szukaj w opcjach odtwórz -> napisy i podpisy. Gdy nie o to
      chodziło, to trzeba pogrzebać w ustawieniach kodeków lub odinstalować to co
      ostatnio było instalowane.
    • k_michu Re: Windows Media Player nie czyta napisów! 20.07.05, 05:36
      WMP nie czyta napisów!!!! skorzystaj z czegoś innego
      • Gość: VNV Re: Windows Media Player nie czyta napisów! IP: 217.153.29.* 20.07.05, 06:05
        WMP czyta napisy, od wersji 10 z zainstalowanym programem "ffdshow"
        Tak wiec 'monia_22' bedzie musiala przeinstalowac ten program.
        • k_michu Re: Windows Media Player nie czyta napisów! 24.07.05, 23:59
          Gość portalu: VNV napisał(a):

> WMP czyta napisy, od wersji 10 z zainstalowanym programem "ffdshow"
          > Tak wiec 'monia_22' bedzie musiala przeinstalowac ten program.

Zastanow sie to nie WMP wyswietla napisy tylko ffdshow to jest co innego niz
          wyswietlanie napisow jak np w Bestpalyer nie zauwazyłeś/aś...
          --------------------------------------------------------------
          nic nie jest idealne
      • Gość: Break39 Re: Windows Media Player nie czyta napisów! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.05, 15:00
        Ależ niektórzy tu wypisują bzdury.
        WMP czyta napisy i to od dość dawna. I to chyba piszą ci sami, którzy jako
        lepsze zachwalają inne programy. Więc jak to jest? Nieznają WMP a informują, że
        inne programy są lepsze. Żeby coś porównywać trzeba znać te programy.
        Poza tym niektórzy nie zauważyli, że pytająca podała, że wcześniej napisy były,
        ale coś się pochrzaniło
        • k_michu Re: Windows Media Player nie czyta napisów! 25.07.05, 00:08
          Gość portalu: Break39 napisał(a):

> Ależ niektórzy tu wypisują bzdury.

Poczółem, że pijesz do mnie dlatego skomentuje:

> WMP czyta napisy i to od dość dawna.

Bardzo mozliwe ale jezeli to jest nakladka na WMP (mialem ja kiedys nie zawsze
          dzialala) to jest za duzo kombinowania, zeby ja mieć...

> I to chyba piszą ci sami, którzy jako lepsze zachwalają inne programy.

Ja nie zachwalałem wclae innych programów nie wymieniłem żadnego... :[

> Więc jak to jest? Nieznają WMP a informują, że inne programy są lepsze. Żeby
          coś porównywać trzeba znać te programy.

Ja nie mowie, że on jest zły, nie mówie, że inne są lepsze i nawet nie mówie,
          że sie na nim znam... TYLKO I WYŁĄCZNIE, ŻE SĄ PROGRAMY ŁATWIEJSZE W OBSŁUDZE
          DLA POCZĄTKUJĄCYCH!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

> Poza tym niektórzy nie zauważyli, że pytająca podała, że wcześniej napisy
          były, ale coś się pochrzaniło

No i właśnie początkującemu się coś popsuło ale po co kombinować na odległość
          niech zainstaluje inny program i sie nie martwi o napisy...

-----------------------------------------------------------------------------
          Nic nie jest idealne.....

Z poważaniem K_MICHU
          • pi-otr Re: Windows Media Player nie czyta napisów! 26.07.05, 00:00
            Ja od dwóch lat korzystam z SLDcodepack i działa czasem nie potrzeba innych
            kodeków

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka