Gość: max IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.05, 20:05 Dlaczego zalozenie konta na gmailu wymaga czyjegosc zaproszenia? Jaka jest maksymalna wielkosc jednej wiadomosci? Dlaczego tyle ludzi uwaza ze jest konto na Gmailu jest najlepsze? Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: T-800 Re: Gmail IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 25.07.05, 20:06 Gość portalu: max napisał(a): > Dlaczego zalozenie konta na gmailu wymaga czyjegosc zaproszenia? Serwis jeszcze nie wystartował, na razie jest w fazie testów (beta). > Jaka jest maksymalna wielkosc jednej wiadomosci? 10 MB. > Dlaczego tyle ludzi uwaza ze jest konto na Gmailu jest najlepsze? Ja nie uważam, że jest najlepsze. Uważam, że jest bardzo dobre; ma bezkonkurencyjny antyspam. Link Zgłoś
Gość: max Re: Gmail IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.05, 20:51 A kiedy zamierza wystartowac ? Co sadza inni? T-800 za odp. Link Zgłoś
darekkr1 Re: Gmail 25.07.05, 20:55 Poza tym ma chyba jeden z najlepszych dostepow przez www jakich uzywalem i do tego dziala niesamowicie szybko. Do tego mozna rowniez uzywac programu pocztowego no i pojemnosc 2429 MB to jednak duzo :) Ostatnio nawet dodali polska wersje i slownik. Link Zgłoś
artur737 Re: Gmail 25.07.05, 20:59 Uzywalem jakis czas i przestalem. Sa okresy, ze nie mozna z cholere wyslac dolaczonego pliku, nawet jezeli jest on calkiem maly, jak np 5 MB. Byc moze jeszcze do tego wroce, jezeli te problemy zostana naprawiane i nie beda problemem w przyszlosci. Link Zgłoś
darekkr1 Re: Gmail 25.07.05, 22:23 Gmail ma ograniczenia co do typu pliku, czyli o ile pamietam nie przesyla exe oraz skanuje zipy w poszukiwaniu takich plikow. rary tez mi czasami odbijal ale to pisze w helpie Link Zgłoś
darekkr1 Re: Gmail 25.07.05, 22:28 wlasne: Gmail allows you to send and receive zipped attachments, as long as they don't contain executable (.exe) files. Gmail rejects all executable files as a security measure to block potential viruses. Link Zgłoś
Gość: cmn Re: Gmail IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.05, 01:34 A jak będąc zarejestrowanym gmail wysłac zaproszenie do kogos innego ? Link Zgłoś
user0001 Re: Gmail 26.07.05, 08:01 Logujesz się do webmaila, Po lewej stronie na dole masz rozwijalne pole "Zaproś przyjaciela". Tam wpisujesz adres na który wysyłasz zaproszenie. Link Zgłoś
Gość: caroll Re: Gmail IP: *.toya.net.pl 26.07.05, 09:51 Na początku sadziłem, że gmail będzie absolutnym, nie do pobicia hitem. Tak jednak nie jest. Niezbyt wielki załacznik, a ponadto te ponad 2 giga w moim przypadku prawdopodobnie nigdy nie zostanie wykorzystane. Nie lubię gromadzić śmieci. Moją ulubioną skrzynką nadal jest epf - praktycznie nieograniczony załącznik, możliwość przesyłu exe, szybkość. Ze spamem natomiast bardzo dobrze radzi sobie thunderbird, dodatkowo z Pop Tray'em. PS Gdyby ktoś sobie życzył, mam jeszcze sporo zaproszeń do gmaila. Link Zgłoś
eressea Re: Gmail 26.07.05, 12:32 Minusy: - jak się wysyła z www na pocztę onetu, to zamiast polskich literek - krzaczki /na www/ - tak było kilka tygodni temu - jak wysyłam na wp.pl to od razu mój list ląduje w folderze ze spamem :/ Link Zgłoś
Gość: Kt0s Re: Gmail IP: *.pronet.lublin.pl 26.07.05, 13:03 Może WP sądzi, że wszystko co nie z domeny .pl to spam? :) A ja GMail bardzo lubię. Obecnie jest głównym kontem. Dlaczego? Ano duża pojemność, więc nie muszę nic kasować, po drugie znakomity webmail (aż zrezygnowałem z mojego Outlooka ;)), po trzecie doskonały filtr antyspamowy. Link Zgłoś
Gość: :) Hej jak poprosze na uzeh@interia.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.05, 14:08 poprosze to zaproszenie na uzeh@interia.pl Link Zgłoś
Gość: pav Re: Gmail IP: *.inter / *.inter-c.pl 26.07.05, 14:56 jeszcze jeden minus: niedawno nie doczekalem sie maila od kumpla (z o2.pl) z plikami worda. o dziwo jak wyslal z wp.pl to doszlo po minucie. dziwny ten gmail. Link Zgłoś
Gość: hitman1986 Re: Gmail IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.05, 16:02 bo ciągle w fazie testów nie zapoinajcie ! Link Zgłoś