karolinypoczta 18.07.06, 16:43 taka niezbyt skomplikowana, np dla sklepu Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aneko_chan Zależy jaka :) 18.07.06, 17:02 Profesjonalna grafika + strona główna ok 120zł, każda następna statyczna podstrona to koszt ok 20zł, formularze, strony oskryptowane w granicach 30-50zł. Sklep www oparty na własnych skryptach ok 600-1000zł w zależności od modułów. Strona statyczna dla firmy - służąca jako wizytówka (około 4-5 podstron) to koszt 180-200zł. Hosting od 40zł za rok. Nie wiem jakie ceny ma konkurencja... jest sporo ofert typu "strona www już za 50zł" Jeśli ktoś taką ofertę wybierze to życzę mu szczęścia :) Dzięki takim "webmasterom" internet zalewają "potworki" POZDRAWIAM --------------- Projektowanie stron www Odpowiedz Link
zsa-zsa Re: Zależy jaka :) 18.07.06, 17:31 > Profesjonalna grafika + strona główna ok 120zł, każda następna statyczna > podstrona to koszt ok 20zł, formularze, strony oskryptowane w granicach 30-50zł. > Sklep www oparty na własnych skryptach ok 600-1000zł w zależności od modułów. > Strona statyczna dla firmy - służąca jako wizytówka (około 4-5 podstron) to > koszt 180-200zł. Tak tanio??? Jestem poza Polska od trzech lat i widze, ze przez ten czas rynek strasznie sie popsul. Odpowiedz Link
aneko_chan Re: Zależy jaka :) 18.07.06, 22:59 Niestety, trzeba być konkurencyjnym, ponieważ coraz więcej osób się tym zajmuje.. I mimo iż spora część nie ma pojęcia o tworzeniu stron zgodnych ze standardem, czy stron przejżystych, ładnych a także o pozycjonowaniu, tacy ludzie mają zlecenia.. Ostatnio np. dowiedziałam się, że mój kolega ze studiów, który pojęcia zielonego nie ma o robieniu stron (i nie tylko.. mimo, że studiowal inf. nie umie nic) robił ostatnio stronę www (w pajączku - zero prof. grafiki) z 5 podstronami i wziął za to -> 500zł !! Niektórzy to mają fart :/ ------------- Projektowanie stron www Odpowiedz Link
szczurek1983 Re: Zależy jaka :) 19.07.06, 21:29 No niestety, ale wydaje mi się, że nie tylko w polsce są różni twórcy stron, bo nie każdego z nich nazwać można webmasterem. Odpowiedz Link
zsa-zsa Re: Zależy jaka :) 21.07.06, 00:04 Tak, masz racje, nie tylko w Polsce. Ale ja mysle o osobach, ktore zajmuja sie tym zawodowo, ponosza koszty uzyskania przychodu i placa podatki. Za takie pieniadze o jakich wspomina wyzej aneko_chan nie chcialoby by mi sie otwierac Dreamweavera. I to cztery lata temu, mowie o realiach polskich. A przeciez zycie drozeje nie tanieje. Pewnie, strone mozna zlozyc i w dwa dni (czytalam kiedys tu takie oferty), ale jak sie do zagadnienia podchodzi profesjonalnie musi byc czas na przemyslenie projektu pod wzgledem zawartosci merytorycznej i rozwiazania graficznego, zaproponowanie kilku wersji, itd. To wymaga czasu. Jak to pogodzic przy takich stawkach? Odpowiedz Link
tomasz.lizon Re: Zależy jaka :) 27.07.06, 20:34 rozumie, ze wakacje, upwaly itd, ale bez przesady... ceny w polsce dla *dobrych* grafikow / programistow sa na zblizonym poziomie jak za granica (sam jakis czas temu pracowalem na etacie w jednej z zagranicznych agencji, a obecnie realizuje zlecenia z zagranicy jako freelancer). te wszystkie stawki podane powyzej moga wywolywac jedynie usmiech politowania i od razu pokazuja "klase" piszacych ;] pozdrawiam, Tomek Odpowiedz Link
tommy_from_cracow Re: Zależy jaka :) 27.07.06, 21:41 Nie wiem czy masz swoja strone internetowa ale jesli jej poczatek to www.des.* to musze Ci powiedziec, ze strona internetowa to nie tylko wyglad ale tez i uzytecznosc. Tematem postu bylo pytanie o wykonanie strony co zwiazane jest rowniez z kodem. Wiekszosc ludzi z forum zajmuja sie tu nie tylko grafika ale rowniez i strona techniczna, ciezko jest wiec zarzucac im to o czym mowisz. Mysle, ze duza ignarancja jest stwierdzenie o niskim poziomie piszacych tu posty. Znam kilku dobrych grafikow(wiekszosc to dziewczyny), ktore wcale nie zarabiaja kokosow ale chociazby ze wzgledu na to ze maja dzieci nie moga pozwolic sobie na wyjazd za granice czy wieksza swobode w szukaniu pracy w kraju. I przyznaj sam ze wysokosc zarobkow nie zawsze idzie z jakoscia. Na dowod polecam przejzenie stron wielu firm projektujacych strony. Zgadzam sie, ze wspanialosc zagranicy to w duzej mierze mit niemniej w Polsce zarobki pozostawiaja wiele do zyczenia... Odpowiedz Link
tomasz.lizon Re: Zależy jaka :) 27.07.06, 23:02 co do strony to sie zgadza... a co do calej reszty - nie mialem zamiaru nikogo obrazac, ale jesli ktos sie poczul obrazony to przepraszam ;] Odpowiedz Link
foamclene Re: Zależy jaka :) 02.08.06, 23:53 polacy lubia chlam i widac to w sieci dziad kupuje tandete od partacza :) i mysli ze sie reklamuje w sieci Odpowiedz Link
foamclene Re: Zależy jaka :) 02.08.06, 23:55 profesjonalan grafika?!!! 120 zl ja nie mam dyplomu, a za pierwsze logo wzielam 720 zl Odpowiedz Link
aneko_chan Re: Zależy jaka :) 03.08.06, 00:31 tylko pozazdroscic ---------------- Projektowanie stron www Odpowiedz Link
foamclene Re: ile kosztuje strona WWW 02.08.06, 23:51 dobra grafika, profesjonalne programowanie mysle ze od 5 tys w gore w prmocji za 3, 600 ;) Odpowiedz Link
pannatulipanna80 Re: ile kosztuje strona WWW 04.08.06, 22:58 my za proste www w html z grafika i 4-5 podstronami bierzemy 500pln za stronke we fleszu do 1000 wzwyz sklep internetowy 1500 wzwyz plus 1pln od wprowadzenia 1 produktu utrzymanie na serwerach- 300pln/rok ale robimy to na home.pl Odpowiedz Link
pannatulipanna80 Re: ile kosztuje strona WWW 04.08.06, 22:58 my za proste www w html z grafika i 4-5 podstronami bierzemy 500pln za stronke we fleszu do 1000 wzwyz sklep internetowy 1500 wzwyz plus 1pln od wprowadzenia 1 produktu utrzymanie na serwerach- 300pln/rok ale robimy to na home.pl Odpowiedz Link
aneko_chan Re: ile kosztuje strona WWW 05.08.06, 12:34 tez bym tak chciala.. ale niestety o takich bogatych kleintow coraz trudniej :P ---------------- Projektowanie stron www Odpowiedz Link
pannatulipanna80 Re: ile kosztuje strona WWW 06.08.06, 15:09 klientow jest dosc moze to kwestia znalezienia dobrego P.H.? Odpowiedz Link
marimax Re: aneko_chan 11.08.06, 14:07 Jesli tak podchodzicie do klientow to nie dziw sie ze nie macie wiecej zamowien Kilka dni temu wyslalem zapytania w sprawie zrobienia dla mnie strony. Wyslalem je na adres zamieszczony na waszej stronie (maciej@polanczyk.eu) ale do dzis zadnej odpowiedzi. To jest najlepszy sposob na odstraszenie potencjalnych klientow Odpowiedz Link
marcelluter21 Re: ile kosztuje strona WWW 29.10.21, 14:43 przykładowo [url=https://awprojekt-art.pl/strony-internetowe-olsztyn/]strony internetowe Olsztyn[/url] kosztują od 2000 zł Odpowiedz Link