Dodaj do ulubionych

ile kosztuje strona WWW

18.07.06, 16:43
taka niezbyt skomplikowana, np dla sklepu
Obserwuj wątek
    • aneko_chan Zależy jaka :) 18.07.06, 17:02
      Profesjonalna grafika + strona główna ok 120zł, każda następna statyczna
      podstrona to koszt ok 20zł, formularze, strony oskryptowane w granicach 30-50zł.
      Sklep www oparty na własnych skryptach ok 600-1000zł w zależności od modułów.
      Strona statyczna dla firmy - służąca jako wizytówka (około 4-5 podstron) to
      koszt 180-200zł.
      Hosting od 40zł za rok.

Nie wiem jakie ceny ma konkurencja... jest sporo ofert typu "strona www już za
      50zł" Jeśli ktoś taką ofertę wybierze to życzę mu szczęścia :)
      Dzięki takim "webmasterom" internet zalewają "potworki"

POZDRAWIAM
      ---------------
      Projektowanie stron www
      • zsa-zsa Re: Zależy jaka :) 18.07.06, 17:31
        > Profesjonalna grafika + strona główna ok 120zł, każda następna statyczna
        > podstrona to koszt ok 20zł, formularze, strony oskryptowane w granicach 30-50zł.
        > Sklep www oparty na własnych skryptach ok 600-1000zł w zależności od modułów.
        > Strona statyczna dla firmy - służąca jako wizytówka (około 4-5 podstron) to
        > koszt 180-200zł.

Tak tanio???
        Jestem poza Polska od trzech lat i widze, ze przez ten czas rynek strasznie sie
        popsul.
        • aneko_chan Re: Zależy jaka :) 18.07.06, 22:59
          Niestety, trzeba być konkurencyjnym, ponieważ coraz więcej osób się tym zajmuje..
          I mimo iż spora część nie ma pojęcia o tworzeniu stron zgodnych ze standardem,
          czy stron przejżystych, ładnych a także o pozycjonowaniu, tacy ludzie mają
          zlecenia..

Ostatnio np. dowiedziałam się, że mój kolega ze studiów, który pojęcia zielonego
          nie ma o robieniu stron (i nie tylko.. mimo, że studiowal inf. nie umie nic)
          robił ostatnio stronę www (w pajączku - zero prof. grafiki) z 5 podstronami i
          wziął za to -> 500zł !!
          Niektórzy to mają fart :/

-------------
          Projektowanie stron www
          • zsa-zsa Re: Zależy jaka :) 19.07.06, 00:19
            hmm, to rzeczywiscie niewesolo.
            • szczurek1983 Re: Zależy jaka :) 19.07.06, 21:29
              No niestety, ale wydaje mi się, że nie tylko w polsce są różni twórcy stron, bo
              nie każdego z nich nazwać można webmasterem.
              • zsa-zsa Re: Zależy jaka :) 21.07.06, 00:04
                Tak, masz racje, nie tylko w Polsce. Ale ja mysle o osobach, ktore zajmuja sie
                tym zawodowo, ponosza koszty uzyskania przychodu i placa podatki. Za takie
                pieniadze o jakich wspomina wyzej aneko_chan nie chcialoby by mi sie otwierac
                Dreamweavera. I to cztery lata temu, mowie o realiach polskich. A przeciez zycie
                drozeje nie tanieje.
                Pewnie, strone mozna zlozyc i w dwa dni (czytalam kiedys tu takie oferty), ale
                jak sie do zagadnienia podchodzi profesjonalnie musi byc czas na przemyslenie
                projektu pod wzgledem zawartosci merytorycznej i rozwiazania graficznego,
                zaproponowanie kilku wersji, itd. To wymaga czasu. Jak to pogodzic przy takich
                stawkach?
                • tomasz.lizon Re: Zależy jaka :) 27.07.06, 20:34
                  rozumie, ze wakacje, upwaly itd, ale bez przesady...

ceny w polsce dla *dobrych* grafikow / programistow sa na zblizonym poziomie jak
                  za granica (sam jakis czas temu pracowalem na etacie w jednej z zagranicznych
                  agencji, a obecnie realizuje zlecenia z zagranicy jako freelancer). te wszystkie
                  stawki podane powyzej moga wywolywac jedynie usmiech politowania i od razu
                  pokazuja "klase" piszacych ;]

pozdrawiam,
                  Tomek
                  • tommy_from_cracow Re: Zależy jaka :) 27.07.06, 21:41
                    Nie wiem czy masz swoja strone internetowa ale jesli jej poczatek to www.des.* to musze Ci
                    powiedziec, ze strona internetowa to nie tylko wyglad ale tez i uzytecznosc. Tematem postu
                    bylo pytanie o wykonanie strony co zwiazane jest rowniez z kodem. Wiekszosc ludzi z forum
                    zajmuja sie tu nie tylko grafika ale rowniez i strona techniczna, ciezko jest wiec zarzucac im to
                    o czym mowisz. Mysle, ze duza ignarancja jest stwierdzenie o niskim poziomie piszacych tu
                    posty. Znam kilku dobrych grafikow(wiekszosc to dziewczyny), ktore wcale nie zarabiaja
                    kokosow ale chociazby ze wzgledu na to ze maja dzieci nie moga pozwolic sobie na wyjazd za
                    granice czy wieksza swobode w szukaniu pracy w kraju. I przyznaj sam ze wysokosc zarobkow
                    nie zawsze idzie z jakoscia. Na dowod polecam przejzenie stron wielu firm projektujacych
                    strony. Zgadzam sie, ze wspanialosc zagranicy to w duzej mierze mit niemniej w Polsce zarobki
                    pozostawiaja wiele do zyczenia...
                    • tomasz.lizon Re: Zależy jaka :) 27.07.06, 23:02
                      co do strony to sie zgadza... a co do calej reszty - nie mialem zamiaru nikogo
                      obrazac, ale jesli ktos sie poczul obrazony to przepraszam ;]
        • foamclene Re: Zależy jaka :) 02.08.06, 23:53
          polacy lubia chlam
          i widac to w sieci
          dziad kupuje tandete od partacza :) i mysli ze sie reklamuje w sieci
      • foamclene Re: Zależy jaka :) 02.08.06, 23:55
        profesjonalan grafika?!!! 120 zl

ja nie mam dyplomu,
        a za pierwsze logo wzielam 720 zl
        • aneko_chan Re: Zależy jaka :) 03.08.06, 00:31
          tylko pozazdroscic

----------------
          Projektowanie stron www
    • foamclene Re: ile kosztuje strona WWW 02.08.06, 23:51
      dobra grafika,
      profesjonalne programowanie
      mysle ze od 5 tys w gore
      w prmocji za 3, 600 ;)

• pannatulipanna80 Re: ile kosztuje strona WWW 04.08.06, 22:58
        my za proste www w html z grafika i 4-5 podstronami
        bierzemy 500pln

za stronke we fleszu do 1000 wzwyz

sklep internetowy 1500 wzwyz plus 1pln od wprowadzenia 1 produktu

utrzymanie na serwerach- 300pln/rok ale robimy to na home.pl
      • pannatulipanna80 Re: ile kosztuje strona WWW 04.08.06, 22:58
        my za proste www w html z grafika i 4-5 podstronami
        bierzemy 500pln

za stronke we fleszu do 1000 wzwyz

sklep internetowy 1500 wzwyz plus 1pln od wprowadzenia 1 produktu

utrzymanie na serwerach- 300pln/rok ale robimy to na home.pl
        • aneko_chan Re: ile kosztuje strona WWW 05.08.06, 12:34
          tez bym tak chciala.. ale niestety o takich bogatych kleintow coraz trudniej :P

----------------
          Projektowanie stron www
          • pannatulipanna80 Re: ile kosztuje strona WWW 06.08.06, 15:09
            klientow jest dosc

moze to kwestia znalezienia dobrego P.H.?
            • marimax Re: aneko_chan 11.08.06, 14:07
              Jesli tak podchodzicie do klientow to nie dziw sie ze nie macie wiecej zamowien
              Kilka dni temu wyslalem zapytania w sprawie zrobienia dla mnie strony.
              Wyslalem je na adres zamieszczony na waszej stronie (maciej@polanczyk.eu) ale
              do dzis zadnej odpowiedzi.
              To jest najlepszy sposob na odstraszenie potencjalnych klientow
    • marcelluter21 Re: ile kosztuje strona WWW 29.10.21, 14:43
      przykładowo [url=https://awprojekt-art.pl/strony-internetowe-olsztyn/]strony internetowe Olsztyn[/url] kosztują od 2000 zł
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka