Dodaj do ulubionych

powerpoint powerpoint powerpoint

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.05, 21:16
jak mozna wsadzić dźwiek do prezentacji tak zeby odtwarzal sie ciągle. bo ja
niby tak zrobilem ale mp3 przezstaje sie odtwarzać jak ide do nastepnego
slajdu a chce zeby caly plik sie odtworzył.
i przy okzji: jak zcalić mp3 z plikiem ?? bo teraz mam ppt i podaje ściezke do
mp3 a chcialbym zebym móg poprostu przeslać jeden plik.
czym mozna ciąć pliki mp3 ?? tak zeby odtwarzane byly tylko odpowiednie
kawalki i rozmiar byl mniejszy
mam powerpoint 2002 pl
z góry dzieki za pomoc
pzdr
Obserwuj wątek
    • neder Re: powerpoint powerpoint powerpoint 31.07.05, 21:44
      temat dodawania dżwięku juz kiedys był na forum, ktoś opisywał jak to zrobić,
      musisz poszukać. Nie wiem jednak czy da się scalić muzykę z prezentacją. mp3
      możesz podzielić np. za pomocą audacity.

pzdr
      • neder Re: powerpoint powerpoint powerpoint 31.07.05, 21:48
        > temat dodawania dżwięku juz kiedys był na forum, ktoś opisywał jak to zrobić,
        > musisz poszukać

znowu zmiękłam i poszukałam za kogoś ;p

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=34&w=19133876&v=2&s=0
        • Gość: nowy Re: powerpoint powerpoint powerpoint IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.05, 22:16
          dzieki wielkie :)
          szkoda ze nie ozna ak wsawić mp3 :/ bo wave strasznie duzo wazy
          jeśli ktoś umie wstawić mp3 to bardzo prosze o pomoc :)
          pzdr again
          • Gość: nowy Re: powerpoint powerpoint powerpoint IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.05, 19:02
            refreshing
            • neder Re: powerpoint powerpoint powerpoint 01.08.05, 19:17
              przeciez tu jest
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=34&w=19133876&a=19159006
              • Gość: nowy Re: powerpoint powerpoint powerpoint IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.05, 19:56
                wiem ze am jes i podziekowałem serdecznie
                ale jak napisalem wavy zajmują duzo miejsca i chce wiedzieć czy mozna ak wsadzić
                mp3 :)
                za poprzedni link dziekuje jeszcze raz wo z dwojga złego wolę rzeczywiscie duzy
                wave od niedziałejącego mp3 :)
                reasumując czy ktoś wie jak wsadzić mp3 do prezentacji tak rzebu działało?? :)
                pzdr i dzieki!
                • innymacuser Re: powerpoint powerpoint powerpoint 01.08.05, 22:24
                  Nie da sie osadzic mp3 w prezentacji. Dlaczego? BO Microsoft fajna firma jest i
                  tyle.
                  Zeby prezentacja dzialala z mp3 musi byc spelniony jeden banalnie prosty
                  warunek: i prezentacja i mp3ka musza byc w tym samym katalogu (fizycznie plik
                  ppt i plik mp3, bez zadnych podkatalogow itp), bo to jest jedyne miejsce (jakie
                  oprocz kompletnej sciezki do mp3ki) sprawdza Powerpoint. Ta sama zasada
                  obowiazuje przy filmach. Tak wiec zamiast kombinowac z wavami wrzuc prezentacje
                  i mp3ke do tego samego katalogu i np spakuj zipem. Albo jeszcze lepiej zrob
                  samorozpakowywujace sie archiwum ktore od razu odpala prezentacje i probelm masz
                  z glowy.
                  • Gość: nowy Re: powerpoint powerpoint powerpoint IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.05, 22:34
                    nie mam problemu z głowy bo mp3 nie dziala poprzez Wstaw-> Dźwieki-> Z pliku i
                    coś tam:/ a jako opcja przejscia slajdu moge tylko wave :/ dlatego sie pytam czy
                    mozna wstawić mp3 tak zebym dzialalo przez cały sajd
                    a jeszcze jedno: czy mopzna zrobić tak zeby był dźwiek w prezentacji
                    bo widzialem kilka prezentacji które grają a nie mają dosatkowej mp3
                    dzieki za pomoc
                    pzdr
                    • innymacuser Re: powerpoint powerpoint powerpoint 03.08.05, 21:48
                      W Powerpoint2000 to idzie tak :) zeby grac mp3ke przez cala prezentacje...

Idziesz na 1szy slajd, robisz Wstaw Dzwiek z pliku i wstawiasz mp3. Zgadasz sie
                      na automatyczne odtwarzanie i powinienesz miec gustowna ikonke glosnika w
                      prezentacji. Ikonke przesuwasz poza slajd - bedzie dzialac a nie bedzie jej widac.

Klikasz na glosniku prawym klawiszem myszy i wybierasz Animacja niestandardowa.
                      Wlaczasz "Kontynuuj Pokaz Slajdow" i ustawiasz w "Zatrzymaj odtwarzanie" liczbe
                      slajdow na "Po 999 slajdach"

W Powerpoincie2003 w momencie wybrania animacji niestandardowej powinienes miec
                      liste mozliwych rzeczy do wybrania i ktoras z tych pozycji powinna sie nazywac
                      "zakoncz odtwarzanie po xx slajdow".
                      Howgh
                      • neder Re: powerpoint powerpoint powerpoint 03.08.05, 22:06
                        ja tylko uzupełnię ;)

> powinienesz miec gustowna ikonke glosnika w
                        > prezentacji. Ikonke przesuwasz poza slajd - bedzie dzialac a nie bedzie jej wid
                        > ac.

można też ukryc ja w inny sposób;) prawoklik > edytuj obiekt dżwiekowy > opcje
                        wyświetlania > ukryj ikonę dźwięku podczas pokazu slajdów

> W Powerpoincie2003 w momencie wybrania animacji niestandardowej powinienes miec
                        > liste mozliwych rzeczy do wybrania i ktoras z tych pozycji powinna sie nazywac
                        > "zakoncz odtwarzanie po xx slajdow".

a konkretniej animacja niestarndardowa > rozwijasz menu obok nazwy mp3 > opcje
                        efektu

pzdr

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka