Dodaj do ulubionych

Który LCD lepszy ?

IP: *.devs.futuro.pl 29.08.05, 17:39
Mam kupić monitor LCD 17" do 1000 zł i wacham się między dwoma modelami. LG
L1715S oraz Samsungiem SM 710V. Który z nich jest lepszy?? Jak chcecie
parametry to tutaj podaje linki

LG - www.lijo.pl/karta/produkt_karta.asp?kod_produktu_wyb=MOLGLC1715S

Samsung - www.lijo.pl/karta/produkt_karta.asp?
kod_produktu_wyb=MOSALC710V

LG ma słabszy kontrast, jednak lepszy czas reakcji.Samsung ma czas reakcji
tylko 25 ms jednak kontrast 500:1.

Jeśli uważacie ,że są lepsze 17" do 1000 zł(np.Balinea lub Philips) to
napiszcie czemu miałbym je kupić.
Obserwuj wątek
    • Gość: kostrzak Re: Który LCD lepszy ? IP: *.devs.futuro.pl 29.08.05, 19:48
      czekam na komentarze
    • Gość: T-800 Re: Który LCD lepszy ? IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 29.08.05, 19:54
      W ciemno wziąłbym samsunga, a cyferkami z paramaterami bym się nie podniecał.
      Najepiej zobaczyć oba monitory w akcji.
      • Gość: niktabc@vp.pl Re: Który LCD lepszy ? IP: *.toya.net.pl 29.08.05, 20:21
        SAMSUNG jest duo lepszy jeśli chodzi o monitory - tyle jeśli chodzi o moją opinie
        • Gość: kostrzak Re: Który LCD lepszy ? IP: *.devs.futuro.pl 29.08.05, 20:23
          twoją opinie znam już z 50 innych postów. Dziwine ,że nie zaproponowaleś mi
          MAG'a. Ale mimo to thx za odpowiedz.
          • mariusz181 Re: Który LCD lepszy ? 29.08.05, 21:19
            A ja mam tego LG i jest oki. Dobry serwis 3 lata gwarancji no i nie narzekam.
    • Gość: akodo Re: Który LCD lepszy ? IP: *.crowley.pl 29.08.05, 22:04
      Oczywiście że LG. Ten Samsung 710V to jeden z pierwszych modeli, wolna matryca
      a dodatkowo LG daje Ci gwarancję 30 dni na 0 uszkodzonych pixeli. Nie słuchaj
      mędrców mówiących że "Samsung jest najlepszy" bo owszem ma niezłe modele tak
      jak i inni producenci ale to chyba zależy od tego jaką martycę tam wstawią
      prawda?
      • Gość: jasio04 Re: Który LCD lepszy ? IP: *.hsd1.il.comcast.net 30.08.05, 06:18
        Mam samsunga 710 MP z tv tunerem i mam MAGa
        z obydwoch jestem zadowolony.
        mag ma troszke problemy jak ktos patrzy z boku,ale w koncu to nie problem
        bo na monitor patrzysz z przodu,a z przodu jest ok
        natomiast samsung ma troszke nie wygodna nawigacje (klawisze)
        niezbyt jestem zadowolony z jakosci obrazu TV ,ale obraz monitora jest super.
        co do szybkosci matrycy to samsunga jeszcze nie sprawdzilem ale na magu ogralem
        sie w rozne gry i nie widze zadnego opozniania.LG niestety nie znam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka