Dodaj do ulubionych

rozmiar okienek

14.09.05, 20:18
Na niektórych stronach, gdy wyskakują dodatkowe okienka, nie mogę zmienić ich
rozmiaru. Czyli często de facto nie mam do ich treści, zdjęć dostępu.
Jest znacznik w prawym dolnym rogu, po najechaniu pokazują się właściwe
znaczki, strzałki itp. i kit, nic nie mogę zrobić.
Ktoś wie o co chodzi? Było tak np. na stronie www.kontakt-st.pl
gdy chciałam wysłać ogłoszenie. Pokazywało się okienko do wpisania, ale na 4
cm i nie mogłam nic zrobić.
Obserwuj wątek
    • Gość: dzizys Re: rozmiar okienek IP: *.isko.net.pl / *.k1.isko.net.pl 14.09.05, 22:51
      Witam. Nie wiem jakiej przegladarki uzywasz ale w przypadku IE moze pomoc
      ustawienie w opcjach->zaawansowane-> uzyj plynnego przewijania.
      Moze jeszcze chodzi o to ze na danej stronie nie pojawiaja sie scroll-e ( czyli
      za pomoca myszki nie mozna zjechac np na dol strony ) a wtedy najlepiej
      korzystac z klawiatury ( musi ta strona byc w aktywnym oknie zeby dzialalo )
      strzalkami albo pageup i pagedown. Jezeli chodzi o zupelnie male okienka a ty
      uzywasz Me lub 98 wina to mozesz kliknac na pasek tytulu prawym przyciskiem i
      wybrac maksymalizuj albo inne opcje, ktore akurat beda dostepne ( jest tam tez
      opcja rozmiar ). Jak pomoze to daj znac. Pozdrawiam
    • Gość: misiek_czwa Re: rozmiar okienek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.09.05, 22:53
      Sprawa jest powazna.......
      Nie wiem jak inni ale odnosze dziwne wrazenie ze 99% internautow dostaje bialej
      goraczki na widok wyskakujacych pup'upow, na czele ze mna.
      I delikatnie mowiac nie jest interesujace w jakiej wielkosci okienku sie
      otwieraja.
      A na ta stronke wszedlem,ogloszenie, i mam normalne okno przegladarki.
      Probowalas kiedys zrobic dwuklik na gornej belce okna przegladarki?
    • Gość: jarek Re: apropos rozmiar okienek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.05, 23:03
      Kiedy otwieram łącze w nowym oknie w IE - to okno jest takie jakieś - ani duże
      ani małe. Co zrobić, żeby wszystkie nowe okna IE otwierały się w pełnym
      rozmiarze? Ktoś wie? Z góry dzięki.
      • Gość: sumienie Re: apropos rozmiar okienek IP: *.isko.net.pl / *.k1.isko.net.pl 14.09.05, 23:19
        Jest taka mozliwosc ale troche drastycznie sie to ustawia :D tzn nie ma nigdzie
        w opcjach tego zeby kolejne okna otwieraly sie jako zmaksymalizowane...moim
        sposobe drastycznym jest po prostu przejrzenie paru stron dla doroslych :D z ty
        to juz nie bedzie problemu. Chodzi o to ze nowe XXX stronki wyskakuja juz jako
        duze okna ( to tak dla picu, to juz typowa cecha tego typu stron )Musisz tylko
        od razu jak sie pojawi jako duza kliknac na przerwij/zatrzymaj albo inny
        przycisk ( w zaleznosci jaka masz przegladarke ) zeby ci sie jakies gowno na
        dysk nie wgralo. Metoda drastyczna ale dzialajaca, mozna powiedziec ze od
        chwili kiedy ta stronka xxx otworzy sie sama w duzym oknie to tak jakby IE to
        zapamietuje i kazda strone tak otwiera. Moze ktos zna lepszy sposob ale jakby
        co to mozesz moj wyprobowac.
        • neder Re: apropos rozmiar okienek 14.09.05, 23:21
          haha, tak zwana 'metoda chałupnicza' ;P
        • Gość: jarek Re: apropos rozmiar okienek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.05, 23:27
          O!!! Dzięki za radę. Zastanowię się czy wypróbować. Ale... na moim poprzednim
          kompie (win 98) nowe okno IE otwierało jako maksymalne rozmiarem.
      • etom Re: apropos rozmiar okienek 15.09.05, 01:51
        Gość portalu: jarek napisał(a):

> Kiedy otwieram łącze w nowym oknie w IE - to okno jest takie jakieś - ani
        > duże ani małe. Co zrobić, żeby wszystkie nowe okna IE otwierały się w pełnym
        > rozmiarze?

Chyba nie ma na to sily :-(
        Mozna to troche obejsc - zamykasz wszystkie okna oprocz tego malego ,nastepnie
        rozciagasz go myszka do max. mozliwej wielkosci ( nie maksymalizowac ,ale
        rozciagnac ) i zamykasz klikajac na " X ".
        Generalnie okna - nie zmaksymalizowane - otwieraja sie w takiej wielkosci w
        jakiej ostatnie z nich zostalo zamkniete.
      • rumjamajka Re: apropos rozmiar okienek 15.09.05, 08:05
        W menu start kliknąć prawym klawiszem na ikonkę IE, "właściwości",
        zakładka "skrót", "uruchom", zaznaczyć "zmaksymalizowane" i zatwiedzić. Powinno
        pomóc.
        • etom Re: apropos rozmiar okienek 15.09.05, 13:25
          rumjamajka napisał:

> W menu start kliknąć prawym klawiszem na ikonkę IE, "właściwości",
          > zakładka "skrót", "uruchom", zaznaczyć "zmaksymalizowane" i zatwiedzić.
          > Powinno pomóc.

Nie pomoze - to tylko IE otwierane z tego sktotu otworzy sie
          zmaksymalizowane ,ale juz nastepne okna - otwierane z linkow na stronie i np. z
          Outlook`a beda sie dalej otwierac w mniejszym oknie.
    • Gość: Media Manager Re: rozmiar okienek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.05, 07:21
      e.beata napisała:

> Było tak np. na stronie www.kontakt-st.pl

I w ten sposób robi się darmową REKLAMĘ tej strony :)))
      • e.beata Re: rozmiar okienek 15.09.05, 10:14
        Idąc Twoim tropem myślenia, to nie można byłoby na forum żadnych linków
        wstawiać. Zastanów się trochę. Po prostu innych stron nie pamietam, nie były
        ważne, a z tym adresem miałam osobisty kłopot ;-).

Dzięki za odzew ale nie wszystkie odpowiedzi dotyczyły mojego problemu.
        Nie chodzi mi o wyskakujące reklamy. Tam i tak nie zaglądam ;-)
        Wyskakują normalne podstrony, okienka z ramką, czasem jest pasek przewijania,
        czasem nie. Nawet jak jest a okienko ma 3 cm x 3 cm, to niewiele pomoże.
        Widzę że Kontakt zmienił teraz stronę, jest OK.
        Ale gdyby ktoś chciał zrozumieć o co mi chodzi, to okienka były identyczne np.
        z tym -> na stronie Kontaktu, wydanie zachodniopomorskie, przegląd ogłoszeń.
        Tutaj są belki i nie ma problemu, tak to okno chyba domyślnie ustawiono.
        Ale także nie można go powiększyć, czy myszą rozciągnąć. Tak właśnie miałam z
        takimi 3x3 cm.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka