Dodaj do ulubionych

Monitor LCD z pivotem

IP: *.slowianin.pl 22.09.05, 22:33
Mam taki monitor ale bez oprogramowania do pivota.Skąd wziąć taki programik?
Proszę o pomoc
Obserwuj wątek
    • fugazzi Re: Monitor LCD z pivotem 23.09.05, 08:33
      Ze strony producenta?

F.
    • Gość: Pivot Re: Monitor LCD z pivotem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.05, 09:53
      Gość portalu: beny napisał(a):

> Mam taki monitor ale bez oprogramowania do pivota.Skąd wziąć taki programik?

JAKI PROGRAMIK ??? =:O

Obracasz OBUDOWĘ monitora o 90° i masz ten PIVOT !!!

Kupiłeś monitor BEZ instrukcji obsługi ???

• Gość: akodo Re: Monitor LCD z pivotem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.09.05, 10:32
        Może bez oprogramowania obraz nie przestawia się automatycznie na pionowy?
        • Gość: Pivot Re: Monitor LCD z pivotem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.05, 10:56
          Oczywiście, że się sam obraz NIE PRZESTAWI !

TO się przestawia w sterownikach karty graficznej - jak mają taką opcję .

A jak nie ma takiej opcji w sterownikach karty to się nie przestawi .

Dodatkowych programów nikt nie robi do tego :)

A monitor i tak trzeba MECHANICZNIE obudową przekręcić - żeby była ta funkcja
          pivot przydatna :)

• Gość: akodo Re: Monitor LCD z pivotem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.09.05, 16:16
            Co ty wygadujesz? Obracasz monitor a obraz automatycznie przestawia się na
            pionowy, po to właśnie jest to oprogramowanie.
          • fugazzi Re: Monitor LCD z pivotem 23.09.05, 16:27
            Gość portalu: Pivot napisał(a):

> TO się przestawia w sterownikach karty graficznej - jak mają taką opcję .
            > A jak nie ma takiej opcji w sterownikach karty to się nie przestawi .
            > Dodatkowych programów nikt nie robi do tego :)

Masz świadomość że piszesz bzdury? Pivot to jest pivot, a obracanie obrazu w
            karcie graficznej to całkiem inna sprawa. No i oczywiście robi się do tego
            specjalne programy. Popatrz np. tutaj
            personalcomputing.portrait.com/us/products/pp_demo.html

Fugazzi...
          • Gość: Graficiarz Re: Monitor LCD z pivotem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.05, 19:12
            Gość portalu: Pivot napisał(a):

> Oczywiście, że się sam obraz NIE PRZESTAWI !
            >
            > TO się przestawia w sterownikach karty graficznej - jak mają taką opcję .
            >
            > A jak nie ma takiej opcji w sterownikach karty to się nie przestawi .

Przestawi się jak użyjesz odpowiedniego programu dołączanego do monitora LCD z
            tym trybem portretowym.

>
            > Dodatkowych programów nikt nie robi do tego :)

Niestety ROBI !

> A monitor i tak trzeba MECHANICZNIE obudową przekręcić - żeby była ta funkcja
            > pivot przydatna :)

I to jest najgorsze !
            A przecież mógłby sam się przekęcać na sprężynce lub za pomocą innego prostego
            mechanizmu ;)

• Gość: Graficiarz Re: Monitor LCD z pivotem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.05, 19:07
      Gość portalu: beny napisał(a):

> Mam taki monitor ale bez oprogramowania do pivota.Skąd wziąć taki programik?
      > Proszę o pomoc

Używam monitora 19" LCD firmy Iiyama ProLite H481S, który ma tę funkcję PIVOT
      (tryb portretowy), czyli obracany mechanicznie monitor o 90°.
      Do tego monitora dołączony jest co prawda programik "Pivot", ale nawet go nie
      zainstalowałem :)

Obracanie obrazu załatwiają mi ustawienia karty graficznej i nie widzę sensu
      dublowania tej samej opcji przez dodatkowy program .
      To raptem trzy kliknięcia myszką i mam obraz obrócony :)

Tak to wygląda od strony praktycznej.
      A tak w ogóle to ta funkcja przydała mi się raptem kilka razy odkąd używam tego
      monitora :(

Zresztą monitor i tak trzeba obrócić rękami żeby tryb portretowy miał sens.

Mógłbym Ci wysłać ten programik, ale przy instalacji trzeba podać kod czyli
      program nie jest darmowy :(
      Wysyłając Ci go wraz z kodem pozbawiłbym się oryginału - a tego nie chcę .
      Piractwo to nie moja domena !

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka