Gość: beny IP: *.slowianin.pl 22.09.05, 22:33 Mam taki monitor ale bez oprogramowania do pivota.Skąd wziąć taki programik? Proszę o pomoc Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: Pivot Re: Monitor LCD z pivotem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.05, 09:53 Gość portalu: beny napisał(a): > Mam taki monitor ale bez oprogramowania do pivota.Skąd wziąć taki programik? JAKI PROGRAMIK ??? =:O Obracasz OBUDOWĘ monitora o 90° i masz ten PIVOT !!! Kupiłeś monitor BEZ instrukcji obsługi ??? Link Zgłoś
Gość: akodo Re: Monitor LCD z pivotem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.09.05, 10:32 Może bez oprogramowania obraz nie przestawia się automatycznie na pionowy? Link Zgłoś
Gość: Pivot Re: Monitor LCD z pivotem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.05, 10:56 Oczywiście, że się sam obraz NIE PRZESTAWI ! TO się przestawia w sterownikach karty graficznej - jak mają taką opcję . A jak nie ma takiej opcji w sterownikach karty to się nie przestawi . Dodatkowych programów nikt nie robi do tego :) A monitor i tak trzeba MECHANICZNIE obudową przekręcić - żeby była ta funkcja pivot przydatna :) Link Zgłoś
Gość: akodo Re: Monitor LCD z pivotem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.09.05, 16:16 Co ty wygadujesz? Obracasz monitor a obraz automatycznie przestawia się na pionowy, po to właśnie jest to oprogramowanie. Link Zgłoś
fugazzi Re: Monitor LCD z pivotem 23.09.05, 16:27 Gość portalu: Pivot napisał(a): > TO się przestawia w sterownikach karty graficznej - jak mają taką opcję . > A jak nie ma takiej opcji w sterownikach karty to się nie przestawi . > Dodatkowych programów nikt nie robi do tego :) Masz świadomość że piszesz bzdury? Pivot to jest pivot, a obracanie obrazu w karcie graficznej to całkiem inna sprawa. No i oczywiście robi się do tego specjalne programy. Popatrz np. tutaj personalcomputing.portrait.com/us/products/pp_demo.html Fugazzi... Link Zgłoś
Gość: Graficiarz Re: Monitor LCD z pivotem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.05, 19:12 Gość portalu: Pivot napisał(a): > Oczywiście, że się sam obraz NIE PRZESTAWI ! > > TO się przestawia w sterownikach karty graficznej - jak mają taką opcję . > > A jak nie ma takiej opcji w sterownikach karty to się nie przestawi . Przestawi się jak użyjesz odpowiedniego programu dołączanego do monitora LCD z tym trybem portretowym. > > Dodatkowych programów nikt nie robi do tego :) Niestety ROBI ! > A monitor i tak trzeba MECHANICZNIE obudową przekręcić - żeby była ta funkcja > pivot przydatna :) I to jest najgorsze ! A przecież mógłby sam się przekęcać na sprężynce lub za pomocą innego prostego mechanizmu ;) Link Zgłoś
Gość: Graficiarz Re: Monitor LCD z pivotem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.05, 19:07 Gość portalu: beny napisał(a): > Mam taki monitor ale bez oprogramowania do pivota.Skąd wziąć taki programik? > Proszę o pomoc Używam monitora 19" LCD firmy Iiyama ProLite H481S, który ma tę funkcję PIVOT (tryb portretowy), czyli obracany mechanicznie monitor o 90°. Do tego monitora dołączony jest co prawda programik "Pivot", ale nawet go nie zainstalowałem :) Obracanie obrazu załatwiają mi ustawienia karty graficznej i nie widzę sensu dublowania tej samej opcji przez dodatkowy program . To raptem trzy kliknięcia myszką i mam obraz obrócony :) Tak to wygląda od strony praktycznej. A tak w ogóle to ta funkcja przydała mi się raptem kilka razy odkąd używam tego monitora :( Zresztą monitor i tak trzeba obrócić rękami żeby tryb portretowy miał sens. Mógłbym Ci wysłać ten programik, ale przy instalacji trzeba podać kod czyli program nie jest darmowy :( Wysyłając Ci go wraz z kodem pozbawiłbym się oryginału - a tego nie chcę . Piractwo to nie moja domena ! Link Zgłoś