Dodaj do ulubionych

Polskie Radio przez Interent

04.07.01, 17:17
Mam prosbe - mieszkam we Francji - mam internet przez siec kablowa. Prawie
nigdy (udale sie 3 x) nie moge otworzyc trojki ani zadnych innych polskich
stacji. Wiadomosc taka ze serwer nie przyjmuje nowych polaczen. Czy jest na
to jakas rada. Np. wlaczyc wczesniej i zostawic? NIe jestem komputerowcem i
bardzo slabo sie znam na komputerach. Dlaczego wszytkie serwery sa takie
obciazone. To co za sens nadawac jak sie nie da podlaczyc. Dziesiaj sluchalam
jedynego radia jakie sie wlaczylo "Mazowsze" ale marze o Trojce.
Obserwuj wątek
    • Gość: michal Re: Polskie Radio przez Interent IP: *.vif.net 08.07.01, 03:14
      Zazdroszcze ci kablowego podlaczenia. Czy masz zainstalowany jakis firewall.
      Jezeli tak to byc moze blokuje Real Player dostep do internetu. Musisz go
      ustawic na "Allow Connect" i "Allow Server". Pozatym w Real Player idz do View-
      Preferences-Connection i ustaw Normal Bandwidth i Maximum Bandwidth. Mozesz sie
      pobawic tymi parametrami dac napszyklad Normal na 56K a Maximum na faktyczna
      szybkosc kabla. Tez w Preferences idz do Transport i daj kropke
      na "Automatically select best transport" i nacisnji na Auto-Configure. Mowie ci
      to wszystko z wersji angielskiej Real Player 8 (basic) bo tylko taka posiadam.
      Mialem podobna sytuacje, ale moj firewall blokowal pelny dostep Real Player do
      serwera. Jezeli szukasz strony ze spisem wszyskich polskich stacji radiowych i
      telewizyjnych to idz na www.radiostacje.com Powodzenia.
      • dormar Re: Polskie Radio przez Interent 08.07.01, 13:16
        Bardzie dziekuje za rady - ulubiona Trojka wreszcie slyszalna w Paryzu.
        Wlasciwie skorzystalem tylko z jednej podpowiedzi, otworzylam strone
        www.radiostacje.com i z niej moglam odpalic Trojke. Wczesniej nie moglam tego
        zrobic ani z broadcast.pl ani poprzez Real Player. Moze strona z polskimi
        radiostacjami ma jakies automatyczne ustawienie. Wczesniej sciagneta darmowa
        wersja basic RealPlayera nawet nie znajdowala Trojki. Owszem, byla Zet-ka i 10
        innych polskich stacji, ale bez Trojki.

Internet non stop jest sprawa super. A teraz mozna nawet sluchac "sniadania w
        trojce", grajac w brydza. Mam nadzieje, ze lacznosc radiowa nie zniknie w
        bardziej obladowanych godzinach. Jeszcze raz dziekuje za podpowiedz.
      • dormar Re: Polskie Radio przez Interent 08.07.01, 13:17
        Co to jest firewall?
        • srubokret Re: Polskie Radio przez Interent 09.07.01, 10:27
          zobacz post : FIREWALL
        • Gość: Ant83 Re: Polskie Radio przez Interent IP: *.osh.deal.pl 09.07.01, 23:49
          program blokujący dostęp do kompa hackerów-lamerów. Czasami przeszkadza, ale
          można go wyłączyć. Gratis na http://www.zonealarm.com (łatwy w obsłudze)
          • Gość: dormar Re: Polskie Radio przez Interent IP: *.cybercable.tm.fr 13.07.01, 01:10
            dziekuje Wam za rady - niestety nadal ustawienie rano radia to jak gra w lotto,
            a trojka to chyba jest glowna wygrana.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka