Gość: marcin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.05, 15:50 Mogę przeznaczć 2500 zł na monitor 19", który będę używał do programu AutoCad, czy ktoś może mi polećić jakiś odpowiedni sprzęt? Myślę o monitorze LCD EIZO. Z góry dziękuję ! marcin Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: Hipcio Re: Jaki monitor LCD wybrać dla programów CAD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.05, 16:52 Gość portalu: marcin napisał(a): > Mogę przeznaczć 2500 zł na monitor 19", który będę używał do programu > AutoCad, czy ktoś może mi polećić jakiś odpowiedni sprzęt? Myślę o monitorze > LCD EIZO. JA mogę Ci polecić monitory tej właśnie firmy EIZO :) Sam miałem dylemat z wyborem marki jakiś czas temu i wybrałem EIZO. Cena nie grała dla mnie roli (jak zawsze !) i tylko parametry były dla mnie ważne. EIZO miał najlepesze parametry i opinię we wszelkich rankingach, testach, opiniach użytkowników. Do dzisiaj jest to elita monitorów - zwłaszcza LCD . Następnym moim monitorem też będzie EIZO :) Link Zgłoś
fugazzi Re: Jaki monitor LCD wybrać dla programów CAD 13.10.05, 18:25 Wejdź na stronę www.iiyama.pl/ i wybierz monitory do CAD'a. Ceny chyba Cię trochę zaskoczą. Pozdrawiam, Fugazzi... Link Zgłoś
caesar_pl Re: Jaki monitor LCD wybrać dla programów CAD 13.10.05, 18:49 Porownajcie sobie TFT monitory sprzed 3 lat za 2000-3000 do dzisiejszych.Pomyslicie,ale wtedy bylo zacofanie....Dzis takie cos nikt nawet nie kupi... Link Zgłoś
Gość: niktabc@vp.pl Re: Jaki monitor LCD wybrać dla programów CAD IP: *.toya.net.pl 13.10.05, 19:00 2 letnie EIZO bije na głowe dzisiejsze LG Link Zgłoś
m.gregor Re: Jaki monitor LCD wybrać dla programów CAD 13.10.05, 23:09 Ale dlaczego porownujesz nie te same polki? Wiadomo przeciez wszem i wobec ze KAZDE Eizo pobije LG, Samsunga, Belinee czy Nec'a. To nie ten sort produktu. Link Zgłoś
m.gregor Re: Jaki monitor LCD wybrać dla programów CAD 13.10.05, 23:17 Tak wszyscy krzyczycie: ten najelepszy a tamten to szajs! A nie prawda! Bo tamten jest gites a cala reszta to chlam! Mi sie popsul LG to znaczy ze wszystkie LG sa do bani! A ja mam no-name od 2 lat i jest najlepsiejszy na swiecie! A tak naprawde to zalezy gdzie sie go kupilo (jak byl transportowany, jak przechowywany), zalezy od konkretnego egzemplarza, od konkretnej serii produktow...Wszystkie LG, Belinee, Samsungi i inne takie tanie (nie-tanie to Eizo i inne z wysokiej polki) maja i tak ta sama matryce i elektronike sterujaca. Roznia sie tylko obudowa i nalepka z nazwa producenta. Np. Belinea. Nr. 1 sprzedazy LCD w Niemczech. I co? Niby taki perfektionen-deutschlander kupowalby badziewie? To ze to nr. 1 w ilosci sprzedanych monitorow o czyms swiadczy. Nie twierdze ze Samsung i LG to badziewie ale maja w Polsce tragiczny serwis (te same punkty serwisowe) z ktorym juz wieeele razy zdarzylo mi sie wymienic dosyc niepochlebne opinie na temat ich pracy i poziomu obslugi. A jakos z monitorami Belinei nigdy nie mialem problemu (moze dlatego ze od 2 lat nie zdarzylo mi sie dzwonic do serwisu Belinei bo na pareset sprzedanych sztuk zadna sie nie popsula). Link Zgłoś
kell99 Re: Jaki monitor LCD wybrać dla programów CAD 14.10.05, 02:21 ... cos w tym jest. wiele firm "leci" na marce, a jestem sie w stanie zalozyc, ze zdecydowana wiekszosc osob by nie odroznila jakosci obrazu na eizo, samsungu czy lg;) czasem jedna naklejka tyle swiadczy o "profesjonalizmie" szczegolnie gdy porownuje sie najtansze lg z najlepszymi modnej w danym momencie marki. a istnieje tez seria P i Q Link Zgłoś