Gość: cc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.05, 10:25 co jakis czas UPS włącza mi się w tryb awaryjny (jakby nie było prądu, choć jest). Co to może być?? Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: mały Re: szalejący UPS IP: *.aster.pl 17.10.05, 10:31 spróbuj ustawić progi przełączania zasilacza w tryb awaryjny Link Zgłoś
cc_2004 Re: szalejący UPS 17.10.05, 22:20 mały ma racje, kolego o podobnym nicku. masz wahania napięcia w sieci, które łapie zasilacz ups jako przerwy w dostawie prądu. Sprawdź bezpieczniki. Link Zgłoś
Gość: oops ! Re: szalejący UPS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.05, 08:00 Gość portalu: cc napisał(a): > co jakis czas UPS włącza mi się w tryb awaryjny (jakby nie było prądu, choć > jest). Co to może być?? Przyczyną mogą być: 1. kiepskie parametry prądu w sieci. 2. źle dobrana MOC zasilacza UPS do wymagań komputera !!! 3. zasilacz ma już swoje lata (ponad 5 lat !) i należy wymienić akumulator. Co z tego pasuje tobie ??? Co do punktu 2 . Jeśli to komputer nowy sprzed 1-2 lat i jest nawet o średniej wydajności to zasilacz powinien być o mocy 500 VA a wiem, że często w sklepach sprzedawcy proponują zasilacze TANIE o mocy raptem 350 VA - czyli stanowczo za słabe jak na dzisiejsze wymagania energożernych komputerów. Link Zgłoś