Dodaj do ulubionych

Bankowosc internetowa ?

IP: 80.51.247.* 23.10.05, 16:51
Chcialabym sobie zalozyc jakies bankowe konto internetowe. Czy ma ktos jakies
doswiadczenia (dobre i zle) w tym zakresie i moglby cos poradzic ?

Myslalam o tym zeby to konto otworzyc sobie dodatkowo oprocz tego ktore mam do
tej pory w normalnym (normalny=nieinternetowy) banku. Chcialabym co miesiac na
to konto interentowe przesylac jakas tam kwote pieniazkow zeby moc je pozniej
spozytkowac np. na zakupy w internecie. Jak myslicie czy to dobry pomysl ?
Obserwuj wątek
    • Gość: T-800 Re: Bankowosc internetowa ? IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 23.10.05, 17:00
      Lepszym pomysłem będzie likwidacja konta w banku tradycyjnym i założenia w
      internetowym.
      • Gość: :)) polecam Multibank - jest taki i taki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.05, 17:17
        przez internet wszystko za darmo (opłata jest miesięczna), ma też system
        cokolwiek prymitywny ale dzięki temu skuteczny przeciw hackerom - kody
        jednorazowe przy przelewach zewnetrznych (dostajesz listę)

jak chcesz inwestować w fundusze są bez opłat (jest też IKE)

nie wiem czy wszędzie w zakupach internetowych to działa, ale ma transfer,
        dzięki któremu nic nie płacisz za przekaz (multitransfer). Ostatnio tak
        opłaciłem 5PLN kredytu na Skype.

ma też ewentualnie kartę kredytową internetową (ale bliżej nic na ten temat nie
        wiem).

no i ma oddziały z komputerami dla klientów - to niby nic ale jednak
        • Gość: wojt bank IP: *.dyn.optonline.net 23.10.05, 18:02
          Ja goraco polecam
          forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=383
    • Gość: Sezam_max Re: Bankowosc internetowa ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.10.05, 13:23
      Ja tez się zastanawiam, wacham się pomiedzy Inteligo a mBankiem. Każdy z nich ma
      swoje zady i walety więc trudno wybrać.
      • krzysztofsf Re: Bankowosc internetowa ? 24.10.05, 16:48
        Zeby inne banki wprowadzily ekarte, to wyjelyby wielu klientow mbankowi.
        Wg mnie najbezpieczniejsza forma platnosci w necie, zamiast normalnej karty
        platniczej.
      • blekot Re: Bankowosc internetowa ? 24.10.05, 17:34
        polecam mbank
        używam od prawie trzech lat i jest bardzo ok
        mtransfer (zakupy), ekarta (zakupy), a dla zaawansowanych fundusze inwestycyjne
        i papiery wartościowe

"pełen wypas" ;-)
    • byfauch Re: Bankowosc internetowa ? 24.10.05, 16:52
      Nie polecałbym tego: www.pekao24.pl/

Drogo.
      Długo czeka się na odpowiedzi na maile.
      Skomplikowana procedura aktywacji konta.
      • Gość: marek Re: Bankowosc internetowa ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.05, 18:25
        mBank to najlepsze rozwiazanie.
        • polokokt Re: Bankowosc internetowa ? 24.10.05, 23:37
          na poczatek faktycznie mBank to chyba najlepsze wyjscie, za darmo i mozna sie
          rozeznac czego czlowiek chce (a noz widelec podpasuje w 100%).
          Ja mam w Inteligo i w mBanku i doskonale sie te dwa konta uzupelniaja i mam
          wszystko czego potrzebuje.
          Pozdrawiam
          • nimeska Re: Bankowosc internetowa ? 24.10.05, 23:50
            tez polecam mBank, poczatki dlugie, ( wysykanie umowy, czekanie na karte) ale
            pozniej dziala jak emule, jak sie rozpedza to idzie :)
            • Gość: ??? mBank czy Multibank IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.05, 09:26
              ktos pisze o darmowym koncie, ale chyba to już przeszłość w mBanku (kiedyś
              porównywałem i doszedłem do wniosku że jednak bardziej opłaca mi się Multibank)
              • Gość: marek Re: mBank czy Multibank IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.05, 09:31
                W mBanku nadal prowadzenie konta jest za freeko.
    • osmulski Re: Bankowosc internetowa ? 25.10.05, 09:51
      Jestem szczęśliwym posiadaczem konta w MultiBanku. Jestem studentem i moje koszty jakie ponoszę to 2zł miesięcznie za prowadzenie rachunku(1zł) i za kartę (1zł). Wszystkie przelewy mam za darmo, wiadomo poza zagranicznymi. Mam również darmowe fundusze inwestycyjne (chyba od 500zł). Wszystkie opłaty tj. komórkę, internet, mieszkanie, studia, wpłaty na allegro, itp. robię za free. Możesz sobie zdefiniować przelewy i niemusisz się martwić że zapomniałeś coś opłacić. Dużym plusem jest to że MultiBank ma swoje oddziały, których nie ma mBank i chyba Inteligo daje Ci to wpłatę np. na konto bez prowizji w oddziale Multibanku. Jedni myślą takie drobne szczegóły, dla człowieka który liczy każdy grosz to duzo, bez mojego banku musiałbym dopłacać miesięcznie jakieś minimum 15zł a na to sobie nie pozwolę mam za to 5 browarów :-). Za bezpieczeństwem przemawiają dodatkowo hasła jednorazowe które posiadam tylko ja, nikt ich mi nie ukradnie bo są zawsze obok mojego kompa i nawet jak ktoś mi się wkradnie na moje konto w Multibanku to bez nich nic nie zrobi, może jedynie pooglądać moje pieniądze na koncie, ewentualnie wysłac wcześniej pieniądzę na zdefiniowane rachunki. Wybór należy do Ciebie i przyszłych posiadaczy kont internetowych

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka