Dodaj do ulubionych

EOS - Embedded Windows - proszę o opinie

IP: *.clubnet.pl 28.10.05, 15:30
Czy ktos tego uzywal i jakie ma wrazenia?

www.embeddingwindows.com/

Zastanawiam sie czy nie zainstalowac spod tego WinME na kompie sluzbowym
rodzicow. Teraz maja tam zwykly WinME podkrecony jak sie da, ale i tak chodzi
dosc wolno.

Komp jest uzywany do zastosowan buirowych. Do tego moj brat czasem buszuje na
nim po necie i oglada filmy. Czy to wszystko bedzie sie dalo dalej robic?

I po drugie: czy ktos zna cos takiego pod WinXP? Nie mowie o XPLite, bo to
znam - i niewiele da sie tym zrobic.
Obserwuj wątek
    • Gość: are EOS - Embedded Windows - cd IP: *.clubnet.pl 28.10.05, 15:36
      Slowkiem wyjasnienia, bo widze, ze z amalo napisalem ;-)

Chodzi o to ze po necie krąża okrojone instalki 16-bitowych Windowsow. (Podobno
      ktos upchal Win95 w 5 MB). To wlasnie cos takiego mialbym zainstalowac zamiast
      pelnego WinME.
      • Gość: dzidek Re: EOS - Embedded Windows - cd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.05, 15:51
        Nie kombinuj z tymi okrojonymi wersjami !

Ja też się napaliłem na takie kombinacje i potem przy instalacji byle jakiegoś
        urządzenia dodatkowego jak skaner, aparat cyfrowy, drukarka, modem miałem same
        problemy z prawidłową instalacją sterowników do tych urządzeń :(

Ciągle czegoś brakowało aż wyjeb*łem ten okrojony system i zainstalowałem
        normalny.

A to że system wolno chodzi to wina samego komputera - za mało wydajny !

Jak się kupiło od razu typowo biurowy komputer (czyli TANI !!!) to trudno
        wymagać od niego dużej wydajności :)

Po drugie - system wymaga też odpowiedniej obsługi.
        "Defragmentowanie" czy "porządkowanie dysku" raz na miesiąc ZAWSZE poprawia
        sprawność systemu.

Widziałem już komputery gdzie "defragmentacja" nie robiona była NIGDY - przez 2
        lata używania komputera !!! ZGROZA !!!
        • Gość: are Re: EOS - Embedded Windows - cd IP: *.clubnet.pl 29.10.05, 14:42
          Defragmentacja i porzadkaowanie akurat nic nie daje. Ale polecam to:

www.searchengines.pl/phpbb203/index.php?showtopic=5989&st=0%EF%BF%BDentry29315

W ten sposob to naprawde da sie przyspieszyc kompa. Tylko ze ja juz to zrobilem.

A jak juz zainstalowales wszystkie urzadzenia to dalej byly problemy, czy
          wtedy chodzil OK? I czy chodzil szybciej? Bo na tym kompie w sumie nic oprocz
          drukarki nie potrzeba, wiec moze dla mnie byloby to dobre rozwiaznie.
          • Gość: niktabc@vp.pl Re: EOS - Embedded Windows - cd IP: *.toya.net.pl 29.10.05, 15:20
            po 1 zalezy może ktoś woli co 3 miechy przywracać system z drive image niż robic
            defraga na C:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka