Dodaj do ulubionych

MS podbija rynek; 65-bitowe(!) serwery w natarciu!

IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 18.12.05, 20:55
[...]

Microsoft początkowo zapowiadał, że finalna wersja Exchange'a 12 ukaże się w
bieżącym roku, jednak premierę przesunięto na początek roku 2007.
Poinformowano ponadto, że najnowsza edycja pakietu będzie współpracowała
jedynie z serwerami wyposażonymi w 65-bitowe procesory.

wiadomosci.onet.pl/1212901,18,item.html
Obserwuj wątek
    • arius5 Re: MS podbija rynek; 65-bitowe(!) serwery w nata 18.12.05, 23:25
      > Poinformowano ponadto, że najnowsza edycja pakietu będzie współpracowała
      > jedynie z serwerami wyposażonymi w 65-bitowe procesory.

LOL
      no to beda mieli problem, bo jakos nie zanosi sie, zeby ktokolwiek mial zamiar
      produkowac 65-bitowe procesory :o)
      • kell99 Re: MS podbija rynek; 65-bitowe(!) serwery w nata 18.12.05, 23:40
        oby 65 bitowe lepsze;) exchange+uupslook2003 to chyba najkoszmarniejsza para
        jaka istnieje;) szczegolnie o2003 wywalajacy sie po utracie lacznosci z serwerem
        • gray Re: MS podbija rynek; 65-bitowe(!) serwery w nata 19.12.05, 15:44

przesadzasz - zazwyczaj wystarczy restart serwera i znowu nie ma problemów z
          połączeniem (przez jakieś 2 tygodnie) ;D
    • gray Re: MS podbija rynek; 65-bitowe(!) serwery w nata 19.12.05, 15:43

super! byle jak najdalej od migracji :D
    • bigstrand paranoicy 19.12.05, 16:29
      chlopaki (i dziewczeta) czy opanowala was jakas anty MS paranoja?
      Czy blad edytorski czlowieka wklepujacego notke do systemu jest tez wina MS?
      Wczoraj zauwazylem ze kwiatek stojacy w pokoju troche podupada i wtedy przypomnialem sobie ze ostatnio podlewalem go hmmmmm niech sobie przypomne..... no wlasnie.... Czy smierc mojego kwiatka to wyniki podstepnej dzialalnosci MS?
      • gray Re: paranoicy 19.12.05, 16:38
        bigstrand napisał:

> Czy blad edytorski czlowieka wklepujacego notke do systemu jest tez wina MS?

a kto tak twierdzi?
        • bigstrand Re: paranoicy 19.12.05, 16:42
          > bigstrand napisał:
          >
          > > Czy blad edytorski czlowieka wklepujacego notke do systemu jest tez wina
          > MS?
          >
          > a kto tak twierdzi?

ja???
          o ja paranoik ;))))
      • kell99 Re: paranoicy 19.12.05, 16:42
        a miales przyjemnosc uzywac pare exchange + outlook? po prostu super.. klient
        utrzymuje non stop komunikacje z serwerem, czesto ja traci, czasem utrata
        lacznosci = padniecie outlooka, ciagle problemy z synchronizacja.. niesamowita
        rzecz:) zastanawiam sie czemu firmy to uzywaja?
        • gray Re: paranoicy 19.12.05, 16:49

pewnie dlatego, że jest dużo tańsze i prostsze od kombajnów typu lotus domino.
          swoją drogą idea (jak to zwykle bywa w przypadku produktów MS) jest jak
          najbardziej słuszna. pech, że w sieci kilkuset użytkowników robi się z tego
          ślamazarna masakra a nie szybki i niezawodny PIM :/

btw - znasz/polecasz jakieś rozwiązania OS tego typu?
        • bigstrand Re: paranoicy 19.12.05, 16:49
          od 4 lat jestem uzytkownikiem takiego ukladu i NIGDY mi sie outlook nie powiesil. Bywaly chwile ze serwer wymagal resetu itp update. Aha i czlowiek od IT nawet nie jest na etacie, przyjezdza raz na 2 tyg na godzinke cos tam pogrzebie i wszystko gra.

ale ale.... co bedzie z moim kwiatkiem czy oskarzyc Billa?
          • gray Re: paranoicy 19.12.05, 16:50

jak wygląda infrastruktura serwerów? ilu użytkowników z tego korzysta?
            • bigstrand Re: paranoicy 19.12.05, 16:58
              gray napisał:

>
              > jak wygląda infrastruktura serwerów? ilu użytkowników z tego korzysta?
              >

a co mnie panie do tego... ja tylko z tego kozystam znaczy user jezdym.
              Zadowolony uesr produktow MS - oooooo ja nieszczesny.... zaraz sie zacznie...
              Ale na swoje usprawiedliwienie dodam ze zrezygnowalem lata juz temu z IE na rzecz krolowej Opery, ktorej nawet lis nie moze podskoczyc.

no tak ale czy Bill odkupi mi kwiatka?

• gray Re: paranoicy 19.12.05, 17:11
                bigstrand napisał:

> a co mnie panie do tego... ja tylko z tego kozystam znaczy user jezdym.

nie wiesz, choćby orientacyjnie, ile osób korzysta z poczty w twojej firmie?

> Zadowolony uesr produktow MS - oooooo ja nieszczesny.... zaraz sie zacznie...
                > Ale na swoje usprawiedliwienie dodam ze zrezygnowalem lata juz temu z IE na
                > rzecz krolowej Opery, ktorej nawet lis nie moze podskoczyc.

zaraz się zacznie...

> no tak ale czy Bill odkupi mi kwiatka?

zapytaj billa...

>
                • kell99 Re: paranoicy 19.12.05, 17:20
                  gray napisał:

> >
                  • gray Re: paranoicy 19.12.05, 20:44

tak, też to zauważyłem :)
                    a zaraz później zauważyłem, że nie ma mowy aby ustawić lokowanie kursora pod
                    cytatem przy odpowiadaniu i czar prysł.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka