Dodaj do ulubionych

Sterowniki w Windows

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.06, 21:34
Witam,
gdzie w Winowsach należy szukać sterowników do np. DVD ? mam obecnie system
WIN XP Prof. i na tym systemie nie chodzi napęd DVD w laptopie, wcześniej -
przy WIN 98 nie było problemu...
Czt to coś pomoże, jeśli skopiuje się sterownik z WIN 98 do XP?

Mam zainstalowane wszystkie kodeki,WIN DVD...
z góry dzięki za info
Obserwuj wątek
    • Gość: Grzegorz Re: Sterowniki w Windows IP: *.phlapa.east.verizon.net 29.01.06, 22:16
      Witam,przede wszystkim sprawdz czy bios widzi to DVD .A sterowniki na pewno
      znajdziesz na stronie producenta,ewentualnie na Gogle wpisz symbol swojego DVD i
      powinienes tam je znalesc.
      Pozdrawiam Grzegorz
      • Gość: maxi Re: Sterowniki w Windows IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.06, 23:14
        Dzieki za odpowiedż.

Z biosem sprawdzę...jednak napęd bez problemu czyta CD i VCD...poza DVD. Po
        włożeniu płyty napęd się nie obraca, nie widzi napisu/nazwy filmu z płyty...

A z Google już próbowałem - na stronie producenta/Samsung/ pobranie tego
        drivera jest płatne...
        Pozdro
        • Gość: Kołek Re: Sterowniki w Windows IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.06, 10:55
          Gość portalu: maxi napisał(a):

> na stronie producenta/Samsung/ pobranie tego
          > drivera jest płatne...

PIERDZIELISZ GŁUPOTY !
          Pobieranie sterowników ze strony producenta sprzętu NIGDY nie jest płatne !

Jak nie umiesz znaleźć to nie pisz, że jest płatne :(

• Gość: Grzegorz Re: Sterowniki w Windows IP: *.phlapa.east.verizon.net 30.01.06, 01:02
      www.samsung.com/pl/support/productsupport/download/index.aspx
      Zerknij pod ten adres,ja dla proby probowalem sciagnac pierwszy z brzega driver
      do DVD i nikt nie krzyczal o zaplate.
      Pozdrawiam Grzegorz
      • Gość: maxi Re: Sterowniki w Windows IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.06, 12:39
        Witam,
        szukałem drivera do DVD/CDRW - COMBO Samsung SN-308B. na tej stronie jest model
        SM 308 B, nie wiem, czy to ten sam...

A orginalny driver znalazłem na stonce zagranicznej firmy, zajmującej się
        udostepnianiem driverów za kasę...

Pozdr
        • qandre Re: Sterowniki w Windows 30.01.06, 13:02
          Jaki to laptop? Drivera powinieneś szukać na stronie producenta laptopa.
          • Gość: Kołek Re: Sterowniki w Windows IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.06, 13:07
            qandre napisał:

> Jaki to laptop? Drivera powinieneś szukać na stronie producenta laptopa.

SŁUSZNIE !!!
    • Gość: maxi Re: Sterowniki w Windows IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.06, 16:13
      Dzieki :)
      nie pomyslałem o tym...
      Mam laptop Dell-a, nie wiem tylko, czy mają tego drivera pod XP...

Pozdro
    • Gość: maxi Re: Sterowniki w Windows IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.06, 18:23
      Dzięki, już ściągnąłem - plik główny i nakładkę.
      Jak to teraz poprawnie zainstalować? Uaktualnić sterownik w menedżerze urządzeń,
      czy inaczej ? Wyciąć poprzedni?

Dzięki za odpowiedzi :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka