balak1_1990 29.01.06, 22:10 Mam odtwarzacz dvd philipsa DVP642/37 kupiony w USA...no i wlasnie na tym odtwarzaczu jest kod regionu 1. Jak go usunac zeby moj odtwarzacz czytal wszystkie regiony??? z gory dzieki za pomoc Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: Grzegorz Re: USOWANIE REGIONU Z DVD IP: *.phlapa.east.verizon.net 29.01.06, 22:22 Teoretycznie zadne DVD nie czyta wszystkich regionow na raz.Mozna wybrac na dany region i ta operacje mozna przeprowadzic (rowniez teoretycznie )tylko 5 razy.Ale jak dobrze poszukasz to znajdziesz na necie programik ktory umozliwia odblokowanie tej funkcji i pozwala na nieskonczenie wielka ilosc zniam regionow.Byc moze rowniez jest mozliwosc czytanie jednoczesnie wszystkich regionow,ale tego to juz nie jestem pewny. Pozdrawiam Grzegorz Link Zgłoś
Gość: Laptopowiec Re: USOWANIE REGIONU Z DVD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.06, 09:17 Pytanie akurat dotyczyło stacjonarnego DVD, więc programiki niewiele pomogą :-) Być moze odpowiedź jest tutaj: www.videohelp.com/dvdhacks.php?select=Philips+DVP+642 A co do odtwarzaczy w kompach, to moge spokojnie polecic pragram AnyDVD. Skutecznie usuwa blokady regionalne i przy okazji zabezpieczenia. Niestety nie jest darmowy:-( Link Zgłoś
mariner4 Re: USOWANIE REGIONU Z DVD 30.01.06, 13:00 Ja to przeszedłem. Jest strona w Internecie, gdzie jest podane jak to zrobić. Generalnie każdy odtwarzacz ma kombinację klawiszy na pilocie, pozwalające wchodzić do menu serwisowego. Tam można zmienić region DVD. Region zero, to zniesienie podziału na regiony. Poszukaj w necie. M. Link Zgłoś
balak1_1990 Re: USOWANIE REGIONU Z DVD 30.01.06, 15:40 A może znasz jakies polskie strony na ten temat :-) Z gory dzieki za wyrozumialosc Link Zgłoś
balak1_1990 Re: USOWANIE REGIONU Z DVD 30.01.06, 16:14 Dzieki za wszystkim za pomoc....ale mam jeszcze jedno pytanie jak sie wymienia feeremware w stacjonarnym dvd?? Link Zgłoś
mariner4 Re: USUWANIE REGIONU Z DVD 30.01.06, 21:10 Tu masz instrukcje jak to zrobić www.videohelp.com/dvdhacks.php?select=Philips+DVP+642M. Link Zgłoś