Gość: la IP: *.waw.cdp.pl / *.crowley.pl 20.11.02, 11:36 Jak zainstalowac system np. Win98 na laptopa, gdy posiada on wymiennie stacje dyskietek i CD. No jak? Z gory dziekuje za podpowiedzi. Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: Pri Re: Pewnie? - prostackie pytanie IP: mieszko.pl.u* 20.11.02, 11:38 Uruchomic bootowalnym CD. Albo wsadzic naped CD do laptopa, a FDD podlaczyc kabelkiem. Link Zgłoś
Gość: la Re: Pewnie? - prostackie pytanie IP: *.waw.cdp.pl / *.crowley.pl 20.11.02, 12:06 Dzieki wielkie!!! Nie wiem co jest grane, ale nie bootoje mi plytki, mimo tego, ze w biosie wszystko, jak trzeba, jesli chodzi o kolejnosc bootowania - zapisuje. A takiego kabelka nie mam. Co on laczy? (jakie gniazdo w laptopie)? Czy mozna go kupic w raczej kazdym sklepie komp.? I ile =- kosztuje? Link Zgłoś
Gość: zdzichu Re: Pewnie? - prostackie pytanie IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 20.11.02, 12:43 przegraj instalke na dysk potem wystartuj z dyskietki i znajdz setup.exe Link Zgłoś
Gość: Pri Re: Pewnie? - prostackie pytanie IP: mieszko.pl.u* 20.11.02, 13:13 > A takiego kabelka nie mam. Co on laczy? (jakie gniazdo w laptopie)? Takie kabelki daje np. DELL laczy on gniazdo FDD z portem LPT w laptopie. > Czy mozna go kupic w raczej kazdym sklepie komp.? I ile =- kosztuje? Nie mam pojecia :D Mozesz zrobic tak: - kopiujesz katalog Win98 na dysk c: - startujesz z dyskietki - jak chcesz pozbyc sie wszytskiego na dysku uzyj deltree.exe - usun wszystkie katalogi poza Win98 - wejdz na katalog Win98 i odpal setup.exe i voila Link Zgłoś
Gość: la Re: Pewnie? - prostackie pytanie IP: *.crowley.pl 20.11.02, 13:37 Gość portalu: Pri napisał(a): > > > A takiego kabelka nie mam. Co on laczy? (jakie gniazdo w laptopie)? > Takie kabelki daje np. DELL laczy on gniazdo FDD z portem LPT w laptopie. > > > Czy mozna go kupic w raczej kazdym sklepie komp.? I ile =- kosztuje? > Nie mam pojecia :D > > Mozesz zrobic tak: > - kopiujesz katalog Win98 na dysk c: > - startujesz z dyskietki > - jak chcesz pozbyc sie wszytskiego na dysku uzyj deltree.exe > - usun wszystkie katalogi poza Win98 > - wejdz na katalog Win98 i odpal setup.exe > i voila ok. ale jeszcze niejasne dla mnie jest, jak kopiuje katalog Win98 na dysk C. Hmmm..? Link Zgłoś
Gość: jap Re: Pewnie? - prostackie pytanie IP: *.bridge.com 20.11.02, 14:02 Gość portalu: la napisał(a): > Jak zainstalowac system np. Win98 na laptopa, gdy posiada on wymiennie stacje > dyskietek i CD. > Chcę wyjaśnić sytuację: laptop jest pusty, czy ma jakiś system? Jeśli ma system, można go użyć do skopiwania folderów z CD. Jeśli nie, to nieco trudniejsze. Link Zgłoś
Gość: la Re: Pewnie? - prostackie pytanie IP: *.crowley.pl 20.11.02, 14:05 Laptop posiada dysk sformatowany, czyli jest pusty. Link Zgłoś
Gość: Pri Re: Pewnie? - prostackie pytanie IP: mieszko.pl.u* 20.11.02, 14:21 AHA. Prosta sprawa. Uruchom go z dyskietki startowej Win98. Zrob (a co ci szkodzi :D ) Format /q /s Jak juz zrobi system, to skopiuj zawartosc dyskietki. Powinno dzialac :> Link Zgłoś