joolanta 23.04.10, 11:12 tu wpisujemy watki o ciekawych konkursach. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bananazclub BananazClub.com 26.07.10, 20:47 Witam Wszystkich, Chciałbym Was zaprosić do konkursu BananazClub.com BananazClub to miejsce gdzie ludzie, wysyłają, odkrywają oraz kupują unikalne koszulki zaprojektowane przez ciekawych, często jeszcze nieodkrytych artystów. Dzięki systemowi ciągłego konkursu, w każdej chwili, każdy artysta może wysłać swoją pracę, zaistnieć i zgarnąć $$$. BananazClub to nie tylko koszulki, to także (a może przede wszystkim) medium do promocji artystów, dlatego właśnie zdecydowaliśmy się stworzyć nie sklep a klub ciekawych ludzi, którzy będą tworzyć elitarną społeczność. Najlepsi artyści dostaną szansę współtworzenia portalu, mając realny wpływ na jego rozwój. Szereg specjalnych konkursów typu „Zaprojektu dla…" to szansa na to że kariera grafika/projektanta nabierze tempa. Chcielibyśmy pomóc zaistnieć artystom promując ich prace na wszelkie możliwe sposoby. Jeżeli Twój projekt zostanie wybrany, to: [A.] dostajesz od nas 500 zł [B.] wyjątkową, czarną kartę członkowską BananazClub [C.] 300 zł za każdy dodatkowy dodruk Twojego wzoru [D.] 2000 zł w konkursach specjalnych "Zaprojektuj dla..." [E.] 4000 zł w konkursie na koszulkę roku [F.] ekskluzywną, złotą kartę partnera BananazClub, stajesz się naszym doradcą masz realny wpływ na to, w którym kierunku będzie podążał nasz portal! Zespół BananazClub Odpowiedz Link
bananazclub Re: BananazClub.com 12.08.10, 20:47 Polub nas i bierz nagrody Każdy kto "polubi" BananazClub na Facebook'u, bierze udział w comiesięcznym losowaniu nagród. Do wygrania koszulki, pendrive, gry i wiele innych. Pierwsze losowanie 01.09.2010 ! Zapraszamy ! www.facebook.com/pages/BananazClub/127354540629511 Odpowiedz Link
bananazclub Re: BananazClub.com 15.08.10, 00:11 Pierwszy projekt został zakwalifikowany do druku ! Projekt autorstwa Closetmonkey - Turbboflyingrat bananazclub.com/ranking/86/Turbboflyingrat Odpowiedz Link
cyrkonia11 Re: BananazClub.com 07.11.10, 13:00 Konkurs dla grafików jak najbardziej, bo oni napewno potrafią się wykazać w tej kwestii najlepiej. www.konkurs.bigstar.pl/ Odpowiedz Link
ladypiglet Re: BananazClub.com 24.11.10, 10:23 Ja polecam konkurs, który własnie trwa na najlepszą infografikę antyweb.pl/czas-zaczac-glosowanie-na-najlepsza-infografike-o-polskim-internecie/ O tym kto wygra decydują głosy internautów wiec zachęcam do głosowania. Moim zdaniem na miano najciekawszej zasługuje infografika poświecona Polsce w internecie. Odpowiedz Link
calluna Re: Konkursy 20.12.10, 17:08 Witajcie Fundacja Dominikański Ośrodek Liturgiczny przygotowuje serię koszulek z motywami chrześcijańskimi. Poszukujemy osób chętnych w udziale w konkursie na projekt takiej grafiki. Za wybrane projekty płacimy 300 zł. Wszystkie osoby zainteresowane proszę o kontakt mailowy (a.ustarbowska@liturgia.dominikanie.pl) w celu przesłania dalszych informacji. Odpowiedz Link
waldemarmalec Re: Konkursy 20.01.12, 12:05 W jakiej formie ma być projekt wzoru? szkic? jeśli grafika komputerowa to jakie rozszerzenie pliku? Odpowiedz Link
iw-p Re: Konkursy 24.01.11, 16:34 Instytut Wzornictwa Przemysłowego oraz koncern Microsoft-organziatorzy konkursu Imagine Cup 2011 w kategorii Projektowanie Oprogramowania zapraszają studentów – projektantów interfejsu - do udziału w konkursie. Jeśli jesteś studentem, osobą kreatywną i potrafisz zaprojektować interfejs; Jeśli chcesz podjąć wyzwanie i zaprezentować swoje umiejętność we współpracy z drużyną konkursową; Jeśli chcesz wygrać wyjazd do Nowego Yorku na finały światowe Imagine Cup 2011 – wejdź na stronę www.iwp.com.pl/Imagine_Cup_2011, zapoznaj się z wymaganiami konkursu i prześlij formularz zgłoszeniowy. Tylko tyle potrzeba aby dać sobie szansę na największą wygraną! Uwaga! Zgłoszenia przyjmowane są tylko do 28 stycznia 2011 roku. Pozdrawiam serdecznie, Aleksandra Bujnowska Odpowiedz Link
kurzofretka konkurs na logo turystyczne Dolnego Śląska 14.03.11, 20:27 info: wroclaw.gazeta.pl/wroclaw/1,35771,9069654,Rusza_konkurs_na_logo_turystyczne_Dolnego_Slaska.html Odpowiedz Link
bananazclub Projektuj dla Big Star - konkurs Route66 20.03.11, 19:14 ~BananazClubbb 18.03.2011 @19:57:22 Edytuj Usuń BananazClub.com ma dla Ciebie zlecenie specjalne ! Projektuj dla jednej z najbardziej rozpoznawalnych marek odzieżowych w Polsce. Weź udział w specjalnym konkursie dla Big Star ! Czekamy na Twoje projekty od 17 marca do 27 kwietnia 2011. Temat konkursu: Route66 Szukamy prac utrzymanych w charakterze amerykańskiej klasyki inspirowanej klimatem ROUTE66. Istotnym dla nas jest, aby prace nie miały charakteru country / rodeo. Nie stawiamy na zamierzchłą historię AMERYKI, a bardziej na klimat takich filmów jak Rebel Without a Cause, The Wilde One, Thelma an Loiuse, Two Lane Blacktop, Easy Rider, Vanishing Point, amerykańskich filmów drogi, samochodów, motocykli, stacji benzynowych, znaków drogowych czy przyjaźni między ludźmi. Istotnym elementem spinającym charakter prac, nadrzędnym dla ROUTE66 jest SWOBODA. Nagrody: Pierwsze miejsce 1000zł + możliwość otrzymania kontraktu na dalszą współpracę z firmą Big Star Ltd. Drugie miejsce 800zł + możliwość otrzymania kontraktu na dalszą współpracę z firmą Big Star Ltd. Wyróżnienia 500zł Pamiętaj, że liczba projektów nadesłanych przez jednego Uczestnika jest nieograniczona. Techniki wykonania prac - dowolne Przyjmujemy prace kolorowe i monochromatyczne Charakter - męski, damski, unisex Regulamin konkursu: bananazclub.com/rules_contest Gorąco zapraszamy do udziału ! Pozdrawiamy BananazClub.com Odpowiedz Link
twojprojekt ostatnie dni akcji Twój Projekt 29.03.11, 21:08 Zapraszam do udziału w bardzo fajnej akcji, pierwszej na rynku produkującej meble z nadrukiem - firmy meble Vox. Akcja polega na tym iż tworzymy własną grafikę, umieszczamy ją w specjalnym programie na meblach i czekamy na głosy:) A jeżeli nie chcemy brac osobiście udziału, to głosując na innych otrzymujemy rabat 10% w sklepie organizatora www.meble.vox.pl cała gra toczy się na stronie www.meble.vox.pl/twojprojekt Odpowiedz Link
duchem.nieprzytomna Re: Konkursy 22.04.11, 09:30 notjustshop.com organizuje konkurs na najlepszy projekt graficzny na koszulkę. Projekty można nadsyłać do 15-go maja br, do wygrania 600zł. Więcej o konkursie znajdziecie tutaj: notjustshop.com/glosowanie/majtkowykonkurs Odpowiedz Link
marketta Re: Konkursy 15.06.11, 21:15 www.posadzdrzewo.pl/#/konkurs/home Trwa już tylko do końca poniedziałku więc śpieszcie się!!! Odpowiedz Link
p.uszynska Konkurs ns projekt zapalniczki- do 26 marca 2012r. 12.02.12, 15:03 Hej, dowiedziałam się ostatnio o fajnym konkursie - BIC DESIGN ON FIRE. Prosty konkurs na projekt zapalniczki. Logujesz się na stronie mybiclighter.com lub dzięki profilowi na FB design on fire. Można przesłac kika nawet projektów, a nagroda to 2000 euro i projekt który wchodzi do produkcji! Konkurs kończy się 26 marca. Odpowiedz Link
adasber Re: Konkursy 23.07.12, 08:58 Odświeżam temat. Czy ktoś wie coś na temat nowych konkursów? Odpowiedz Link
caffemania Konkurs na fototapetę z Meble VOX 25.09.12, 18:48 Zadaniem konkursowym jest stworzenie fototapety, do której inspirację będzie stanowiła jedna z kolekcji Mebli VOX. Nie stawiamy żadnych ograniczeń co do kreatywności dzieła! Zgłoszenia (ich specyfikacja podana jest w regulaminie konkursu dostępnym na stronie www.meble.vox.pl/konkurs_fototapety/) należy kierować na adres fb-vox@vox.pl. Na zgłoszenia czekamy do 21.10! Odpowiedz Link
m54 KONKURS NA PLAKAT FESTIWALU FILMOWEGO QUEST EUROPE 08.01.13, 19:37 NA PROJEKTY CZEKAMY DO 30 STYCZNIA! REGULAMIN KONKURSU dostępny na stronie www.quest-europe.eu Odpowiedz Link
mart-a126 Re: Konkursy 09.01.13, 19:09 Fotolia ogłasza start 2 sezonu Kolekcji TEN Do współpracy przy 2 edycji kolekcji Fotolia wybrała 10 międzynarodowo uznanych artystów cyfrowych i dodatkowych dwóch, których projekty są tajemnicą. Twórcy stworzą prace zainspirowane jednym z trzech tematów, a następnie podzielą się nimi z internetową społecznością. Drugą edycję kolekcji TEN zainauguruje argentyński artysta cyfrowy Gustavo Brigante. Kolekcja TEN to edukacyjna inicjatywa, która powstała przy współpracy Fotolii z dwoma wspólnotami graficznymi – Wisibility i Amkashop. Przez kolejnych 10 miesięcy użytkownicy internetu mogli pobrać za darmo, przez 24 godziny od momentu publikacji, plik PSD z pracą jednego z 10 światowej sławy artystów cyfrowych, które powstały na bazie zdjęć z Fotolii. Kolekcja TEN odniosła spektakularny sukces online, z ponad 170.000 pobrań plików PSD, ze specjalnie stworzonej strony internetowej fotolia.pl/ten, którą odwiedzono ponad 500.000 razy w trakcie trwania pierwszego sezonu. Pierwsza edycja Kolekcji TEN została zwieńczona międzynarodowym konkursem, który wygrał Polak, Sebastian Powszuk z pracą inspirowaną motywem „podróż”. Do konkursu zgłoszono ponad 1260 prac, a informacja o projekcie dotarła do 250 tys. osób – te dane pokazują jak dużym zainteresowaniem cieszyła się kolekcja w środowisku grafików. Wszystkie informacje, nowości oraz dodatkowe materiały będzie można śledzić na dedykowanej stronie na Facebooku www.facebook.com/TenCollectionPoland oraz specjalnym kanale YouTube, gdzie już dostępny jest teaser drugiego sezonu kolekcji www.youtube.com/watch?v=ypA9jIeFfNs Odpowiedz Link
www.indigo-design.pl Re: Konkursy 14.01.13, 09:37 Gustavo Brigante- super:) Podoba mi się inicjatywa -------------- Natalia indigo-design.pl/ Odpowiedz Link
kontodologowania Re: Konkursy 17.01.13, 20:01 Moi ulubieni! Szukam fanow konkursow ktorzy chcieliby podzielic sie wlasna opinia - zbieram informacje do pracy! Wasze opinie zbieram tu: docs.google.com/spreadsheet/viewform?formkey=dDhhc2ljaDBHM1BBODU3ZkdpQURTTXc6MQ Bede BARDZO wdzieczny ;-) Jesli ja moge jakos pomoc - dawajcie znac! Kot Eljot Odpowiedz Link
citroen_pl Konkurs Citroen Creative Awards! 20.01.13, 17:22 !!! III EDYCJA CITROEN CREATIVE AWARDS JUŻ ROZPOCZĘTA !!! Wyzwanie: ----------- Odpowiedz Link
mart-a126 Wystawa obrazów FOTOLIA! 05.02.13, 23:44 Fotolia zaprasza na wystawę obrazów stockowych podczas targów RemaDays w Warszawie. W dniach 6-8 lutego w sali nr 5 na wszystkich odwiedzających czeka inspirująca wystawa obrazów z najciekawszych kolekcji sygnowanych marką Fotolia. Fotolia, posiadająca w swojej bibliotece ponad 20 milionów plików, to jeden z najchętniej odwiedzanych microstocków w Europie. Duża popularność serwisu wynika nie tylko z dostępności oferowanych obrazów i innowacyjności narzędzi, ale przede wszystkim z dużego zaangażowania banku zdjęć w różnorodne inicjatywy artystyczne. Podczas targów RemaDays w warszawskim Centrum EXPO XXI w dniach 6-8 lutego każdy odwiedzający będzie mógł obejrzeć wystawę obrazów pochodzących z najciekawszych projektów artystycznych Fotolii, takich jak kolekcja TEN. Na wystawie będzie można także obejrzeć fotografie cieszących się największą popularnością dostawców serwisu m.in. Konrada Bąka oraz obrazy z kolekcji deviantART. Odpowiedz Link
mart-a126 Kolekcja TEN-poznajcie artystę z Japonii! 07.04.13, 12:29 Czwartym artystą, który zaprezentuje swoją pracę w ramach projektu TEN by Fotolia będzie Marumiyan z Japonii. Plik PSD z jego projektem będzie dostępny do darmowego pobrania od środy 10 kwietnia, przez kolejne 24 godziny. Drugi Sezon Kolekcji TEN Fotolii zabiera użytkowników internetu w wirtualną podróż dookoła świata, w której przewodnikami są światowej klasy artyści. Co miesiąc, przez cały rok, jeden artysta będzie prezentował swoją kreatywność i umiejętności. Tym razem pracę pod angielskim tytułem ON przedstawi japoński twórca Marumiyan. Pliki PSD z pracami pierwszych trzech artystów – Gustavo Brigante, Soonguy Gwona i Adhemasa Batisty zostały pobrane ponad 75 tys. razy. Muzyka jest jego muzą Marumiyan czerpie inspirację z muzyki: Uwielbiam malować dźwięki. Nawet jego pseudonim artystyczny inspirowany jest muzyką. Absolwent szkoły Kyushu Sangyo School of Fine Arts szybko został zauważony przez międzynarodowe magazyny poświęcone sztuce i designowi jak: Juxtapoz, New Web Pic czy Artskills. Dzięki umiejętnościom wykraczającym poza jego młody wiek, ten 27 latek z Japonii, uczestniczył już w kilkunastu wystawach i międzynarodowych kolektywach artystycznych, a także opublikował książkę „Photoshop and Illustrator Artworks”. Artysta dostarczył także oprawę wizualną do jednego z największych festiwali na żywo w Japonii – Minami Wheel. Marumiyan jest freelancerem: łatwiej jest tworzyć swój własny, niepowtarzalny styl – mówi. Jego styl jest bardzo dekoracyjny – często wykorzystuje motywy kwiatów, zwierząt i kobiet, żeby wzbogacić swoje dzieła. Jego prace odzwierciedlają naturalną elegancję, dzięki czemu mógł pracować dla takich klientów jak: Wacom, Panasonic oraz NTT Docomo. Odpowiedz Link
mart-a126 Kolekcja TEN - majowy artysta! 09.05.13, 14:51 Mike Harrison to majowy artysta, który pokaże swoją pracę pod tytułem „Just a game” już 10 maja. Będzie ona dostępna do darmowego pobrania w formacie pliku .PSD, przez kolejne 24 godziny. Drugi sezon Kolekcji TEN Fotolii zaprasza wszystkich użytkowników Internetu w podróż dookoła świata cyfrowych kreacji, razem z najlepszymi artystami, pochodzącymi z krajów w których działa bank zdjęć. Co ciekawe, pierwsze cztery prace pobrano ponad 110 tys. razy, w dniu ich opublikowania. Dla projektu TEN, Mike Harrison idealizuje zwierzęcą energię – Być częścią projektu TEN to naprawdę cudowne doświadczenie. Dla mnie możliwość reprezentowania Wielkiej Brytanii, to ogromny zaszczyt, szczególnie, że jest tu tak wielu wspaniałych artystów. Chciałem stworzyć coś wzorując się na silnym zwierzęciu, dzięki czemu mógłbym pokazać duże pokłady energii i kompleksowość. Dlatego, jako motyw przewodni, zdecydowałem się wykorzystać wizerunek byka. Chciałem stworzyć ilustrację luźno bazującą na walkach byków, dodając jednak do tego bardziej zabawne aspekty, poprzez użycie konkretnych kolorów i elementów – wyjaśnia Mike Harrison. Jego kolorowa i rewolucyjna kompozycja, łącząca sztukę tradycyjną i cyfrową, jasno oddaje „sedno energii”. – Pracę tworzyłem bez żadnego, wcześniej przyjętego porządku, posiłkując się obrazami z Fotolii oraz elementami namalowanymi ręcznie. W trakcie procesu tworzenia nieustannie reorganizowałem wszystkie elementy, żeby sprawdzić gdzie będą wyglądały najlepiej. Mieszałem materiały i zmieniałem strukturę poszczególnych warstw, aby otrzymać homogeniczną i czystą graficznie kompozycję – dodaje Mike. Samouk i człowiek renesansu Mike Harrison jest 28-letnim grafikiem freelancerem i ilustratorem z Londynu. Ten artysta samouk odkrył swoją pasję do sztuki cyfrowej w trakcie uniwersyteckiego kursu nowych technologii. Wpływ szerokich zainteresowań i nietypowego startu można dostrzec w jego eklektycznych pracach, w których łączy współczesność z tradycją. Rysunki, ilustracje, typografia, a także fotografia, obrazy 3D, projekty animowane oraz projekty stron internetowych – Mike Harrison lubi wciąż próbować nowych technik, aby nieustannie doskonalić swój warsztat artystyczny. Energia jako siła napędowa kreatywności Mike Harrison czerpie oraz znajduje inspiracje w „energii życia”: – to tak jakbyś patrzył na życie przez okno w pociągu. Wywołuje to u mnie mechanizm nieświadomego myślenia. Zobaczenie lub usłyszenie czegoś może zaowocować nowym pomysłem dopiero po kilku tygodniach, a ja nie jestem w stanie przypomnieć sobie jego źródła. Jego surrealistyczne i żywiołowe prace zapewniły mu rozpoznawalność na całym świecie, dzięki czemu mógł pracować dla tak dużych klientów jak Nike oraz Wall Street Journal. Jego dzieła były także publikowane w uznanych magazynach m.in. w Computer Arts oraz IdN. Do tematów, które najchętniej ilustruje, należą sport oraz artykuły redakcyjne: – W sporcie mogę znaleźć tę stymulującą energię, którą później przenoszę na moje prace. Natomiast w ilustracjach do artykułów redakcyjnych pociąga mnie przenoszenie wydarzeń na poziom wizualny – czasami obraz wywiera większy wpływ niż słowa – zaznacza Mike. Powstały również dwa filmy, z napisami w 12 językach, prezentujące otoczenie artysty oraz jego techniki pracy. Pierwszy z nich, obrazujący codzienność Mike’a, będzie dostępny na dedykowanej stronie TEN na Facebook od 7 maja. Drugie wideo na temat techniki pracy artysty będzie dostępne w dzień inauguracji pracy, 10 maja na kanale YouTube kolekcji TEN oraz na stronie kolekcji TEN. Plik .PSD z pracą Mike’a Harrisona będzie dostępny za darmo na stronie tenbyfotolia.com przez 24 godziny od momentu publikacji, 10 maja 2013 roku o godz. 10.00. Odpowiedz Link
mart-a126 Konkurs Fotolia-Kolekcja TEN! 10.06.13, 10:17 Fotolia przedstawia Alexandra Otto, czerwcowego artystę kolekcji TEN sezon 2. W połowie Projektu TEN w światła reflektorów wkracza niemiecki dyrektor artystyczny, Alexander Otto. Jego kompozycja zatytułowana „Their journey” będzie dostępna przez 24h do darmowego pobrania w formacie pliku .PSD już 10 czerwca 2013 r. Drugi sezon Kolekcji TEN by Fotolia kontynuuje międzynarodową wyprawę w świat cyfrowych kreacji. Po Argentynie, Korei Południowej, Brazylii, Japonii oraz Wielkiej Brytanii projekt TEN przenosi się do Niemiec i nabiera coraz większego rozpędu. Pierwszych pięć prac sezonu pobrano łącznie, w dniu ich publikacji, ponad 130 tys. razy! Alexander Otto przedstawia miłosne relacje w perspektywie – Uważam, że projekt TEN to świetna okazja, aby nauczyć się nowych rzeczy. Żałuję, że jakiś czas temu, gdy rozwijałem się jako twórca, nikt nie podzielił się ze mną swoim plikiem w Photoshopie, żebym mógł zrozumieć, jak taka czy inna technika działa. Jestem wielkim fanem tutoriali – podkreśla artysta. To pragnienie dzielenia się wiedzą czuć w każdym detalu „Their journey” – pracy o wysokich walorach artystycznych. – ”Their journey” to historia młodej pary. Moja praca reprezentuje indywidualne momenty z ich życia. Mój pomysł polegał na tym, żeby pokazać małe historie, które były dla nich istotne, i które prowadziły do konkretnych decyzji, aż do momentu kiedy się spotkali. Różne miejsca, różne uczucia się zmieniają, fizyka jest ponadczasowa. Moja praca odzwierciedla te rzeczy i te historie – mówi Alexander. Sztuka detalu, artystyczny podpis Tym, co wyróżnia Alexandra Otto spośród innych artystów jest prawdopodobnie jego dbałość o szczegóły. – Generalnie powiedziałbym, że w pracy jestem bardzo poukładany, nawet za bardzo poukładany i dokładny, i nigdy nie jestem usatysfakcjonowany tylko jedną rzeczą. Mój kolega stwierdził raz, że w mojej pracy jest zbyt dużo detali. Nie zgadzam się z tym. Uważam, że to właśnie detale są tym, co odróżnia dobrą pracę od pracy bardzo dobrej – przyznaje artysta. Jako perfekcjonista, zainspirowany kulturą cyfrową, Alexander Otto subtelnie wdraża sztukę detalu aby wzmocnić oddziaływanie mistycznych i niepokojących aspektów w swoich pracach. – Staram się robić rzeczy, które są interesujące albo przynajmniej wzbudzają uwagę przez krótki czas. Uważam, że tematy, które wywołują dyskomfort czy efekt niepokoju są dużo ciekawsze niż zdjęcia, które są po prostu gładkie i kolorowe. Z Hamburga do Nowego Jorku, eklektyczne i innowacyjne podróże Urodzony w Hamburgu, 25-letni Alexander Otto już przejawia cechy artysty kompletnego. Ten kierowany potrzebą innowacji, artysta multidyscyplinarny jest ilustratorem, projektantem interactive, projektantem animacji oraz dyrektorem kreatywnym. – Cokolwiek czyni świetnego artystę, może zniknąć w następnej sekundzie. Awanse w pracy, prestiż i nagrody sprawiają, że możesz się poczuć dobrze. Trzeba jednak być ostrożnym, żeby nie dać się oślepić takim momentom. Artysta nie powinien poczuć się zbyt wygodnie z sukcesem, który odniósł, ponieważ jutro rzeczy mogą potoczyć się zupełnie inaczej – podkreśla Alexander. To motto, przyświecające artyście w pracy, zagwarantowało mu współpracę z tak prestiżowymi studiami, jak Sehsucht, Tronic czy Parasol Island oraz publikacje prac w branżowych magazynach jak Computer Arts, Computerlove czy Advanced Photoshop. W 2008 roku został członkiem bardzo sławnej i selektywnej grupy kreatywnej The Keystone Design Union. Obecnie Alexander Otto mieszka w Nowym Jorku i pracuje dla Agencji R/GA jako Senior Visual Designer. Jego celem jest dalszy rozwój umiejętności w kierunku tworzenia interaktywnych animacji i krótkich filmów. Portfolio artysty: alexanderotto.com/ Film z napisami w 12 językach, prezentujący techniki pracy artysty będzie dostępny w dzień inauguracji pracy, 10 czerwca na kanale YouTube kolekcji TEN oraz na stronie kolekcji TEN. Plik .PSD z pracą Alexandra Otto będzie dostępny za darmo na stronie tenbyfotolia.com przez 24 godziny od momentu publikacji, 10 czerwca 2013 roku o godz. 10.00. Odpowiedz Link
xulu Re: Konkursy 25.07.13, 19:54 Konkurs Hiszpania poprzez obiektyw turysty jest skierowany dla osób spędzających urlop w Hiszpani , wystarczy się zarejestrować utworzyć galerie i przesłać zdjęcia, aby się podzielić, pochwalić z innymi i ewentualnie wygrać nagrodę niespodziankę .... konkurs.poznajhiszpanie.pl zapraszamy Odpowiedz Link
mart-a126 FOTOLIA-artysta z Hiszpanii! 07.09.13, 18:25 Fotolia wraca na kurs drugiego sezonu kolekcji TEN i kieruje się tym razem do Hiszpanii. Wrześniowym artystą projektu jest Sergio del Puerto znany lepiej jako Serial Cut. Jego praca zatytułowana „Faux tiroirs – szuflady i prawdziwe ciekawostki” będzie dostępna do darmowego pobrania w pliku .PSD już 10 września. Nowoczesny gabinet osobliwości Artysta do projektu TEN podszedł ambitnie, jego cel: stworzyć efekt „wow”, czyli zrobić mocne wrażenie od początku. – Kreacja powinna być przede wszystkim zaskakująca, zarówno wizualnie jak i koncepcyjnie. Zaangażowanie twórcy musi być silne i wyróżniające się – mówi artysta. Gdy już przyciągnie uwagę publiczności, artysta zachęca do dalszej interpretacji, tym razem głębszej i bardziej szczegółowej. – Lubię, gdy ludzie dają sobie czas na poznanie obrazu, gdy z radością zwracają uwagę na szczegóły, zastanawiając się co jest prawdziwe, a co cyfrowe, itp. – wyjaśnia Serial Cut. I taki był cel "Faux tiroirs". Praca, zainspirowana renesansowymi gabinetami osobliwości, jest pełna ciekawych detali: ludzkich członków połączonych z przedmiotami codziennego użytku, ale także drzew, rur, krat, małych niebieskich postaci, itd. Praca jest enigmatycznym, dziwnym i poplątanym zaproszeniem do zatracenia się w krętych labiryntach umysłu artysty. To dziwne laboratorium wymagało użycia różnych technik, od fotomontażu w Photoshopie do pracy 3D z Cinema 4D. Wyzwaniem było ujednolicenie światła i kolorymetrii zdjęć znalezionych w serwisie Fotolia – wcześniej już obrobionych cyfrowo – z oryginalnymi obrazami 3D stworzonymi w studiu. – Musieliśmy wziąć pod uwagę te ograniczenia, i przerobić kilka zdjęć z powodu złego cienia lub orientacji refleksów, które psuły cały realizm sceny – mówi Serial Cut. Połączenie surrealizmu, popkultury i luksusu – Przede wszystkim z ironią – tak odpowiada Sergio del Puerto zapytany o klucz do interpretacji swojej pracy. Jego wolność artystyczna jest niewątpliwie konsekwencją poczucia wolności życiowej. Artysta lustruje projekt pod kątem swoich preferencji i decyduje który projekt odrzucić, ponieważ go nie inspiruje. – Dobrego projektanta definiują zdolności oraz wola aby rozwijać lub bronić swoje projekty. Najtrudniejszą sprawą, ale jednocześnie absolutnie konieczną, jest mieć własną tożsamość wizualną i autentyczny styl – mówi artysta. Ten "twórca obrazów” jak jest określany w studio, jest samoukiem i szuka inspiracji we wszystkim co go otacza: w sztuce nowoczesnej i klasycznej, tu zwłaszcza Magritte, w architekturze i designie, ale również w filmach i serialach, szczególnie Monty Python, a nawet we wspomnieniach z dzieciństwa. – Jako mały chłopiec, nie mogłem zrozumieć, radości innych dzieci z zabawy w walki figurek, kiedy mi radość sprawiało stawianie ich przed sobą i robienie im zdjęć. Dziś nadal uwielbiam tworzyć sceny z życia wzięte i uwieczniać je na zawsze na zdjęciach – powiedział Sergio del Puerto. Powstały również dwa filmy, z napisami w 12 językach, prezentujące otoczenie artysty oraz jego techniki pracy. Jeden z nich obrazujący codzienność Sergia del Puerto będzie dostępny na dedykowanej stronie TEN na Facebook. Drugie wideo na temat techniki pracy artysty będzie dostępne w dzień inauguracji pracy, 10 września na kanale YouTube kolekcji TEN oraz na stronie kolekcji TEN. Plik .PSD z pracą Sergia del Puerto będzie dostępny za darmo na stronie tenbyfotolia.com przez 24 godziny od momentu publikacji, 10 września 2013 roku o godz. 10.00. Odpowiedz Link
mart-a126 Kolekcja TEN - artysta z Włoch! 08.10.13, 15:12 Drugi sezon kolekcji TEN by Fotolia, który gromadzi prestiżowych artystów cyfrowych z całego świata zbliża się powoli do końca. W sumie obrazy z kolekcji od początku trwania akcji pobrano już ponad 300 tys. razy! Październikowym artystą TEN by Fotolia jest pochodzący z Włoch, Alberto Seveso. Jego praca pt.: „Portrait of a perfect stranger” będzie dostępna za darmo przez 24 godziny w formacie .PSD 10 października na www.tenbyfotolia.com Kiedy zjednoczenie tworzy rozproszenie Sardyński projektant Alberto Seveso jest artystą samoukiem. Po studiach i eksperymentowaniu ze sztuką kulinarną w szkole gotowania, w latach ’90 zaczął dryfować w kierunku sztuki i rozwijać swoje umiejętności artystyczne. Połączył dwie pasje: sztukę cyfrową i fotografię, jednocząc prawdziwy i cyfrowy świat, co przyniosło mu sławę i uznanie wśród rówieśników. Od tamtego czasu artysta stworzył sobie bardzo osobisty graficzny świat obracający się wokół ludzkiego ciała. Alberto wykorzystuje i sugeruje zmysłowość kształtów przez pocięte zdjęcia twarzy i ciał, skomponowane z wzorami wektorowymi. Ten dekonstrukcyjny rendering przyczynił się do pojawienia się pełnego graficznego trendu opartego na „rozproszeniu” – trendu, którego Alberto jest liderem. Urzekający portret Podczas pracy dla kolekcji TEN by Fotolia Alberto Seveso pozostał wierny swojej sztuce i stylowi. Włoski artysta najpierw wybrał portret popiersia pięknej kobiety z kolekcji banku zdjęć Fotolia aby podkreślić głębię i tekstury akwareli w celu zachowania naturalnego odcienia, które następnie połączył z wektorowymi kształtami. Alberto łączy różnorodne techniki, które dają tej pracy płynność, zmysłowość i pewną melancholię. Oglądający czuje się oczarowany, nie mogąc oderwać wzroku od tej perfekcyjnie nieznajomej oraz mozaiki elementów i kolorów tworzących ją. Przez dekonstrukcję do rekonstrukcji Aby osiągnąć ten efekt, włoski artysta nie pozostawia niczego przypadkowi. – Technika nie jest najważniejsza. Kluczem jest właściwe umieszczenie elementów kiedy komponujesz obraz i skupienie się szczególnie na oczach i okolicach ust, które są kołyskami uczuć – mówi Alberto. Tekstury, krzywe, kształty, światło, itp. Wszystko jest harmonijnie przemyślane i kończy się w naturalny sposób. – Gdy wszystkie fragmenty mojej pracy są już wkomponowane, skupiam się na świetle i cieniu. Nie podoba mi się nasycenie kolorów, więc staram się zachować czyste odcienie. Jeśli chodzi o włosy skorzystałem z mojej osobistej techniki: wykorzystałem kształty szkieletowe i ich zmodyfikowany efekt, aby pokazać naturalny ruch – dodaje Alberto. Praca Alberto Seveso jest fascynującą i inspirującą całością, która jest otwarta na interpretację obserwującego. – Każdy powinien mieć swobodę, aby zobaczyć to, co chce widzieć w tym co robię, tak jak wtedy, gdy szukasz kształtów chmur – konkluduje artysta. Powstały również dwa filmy, z napisami w 12 językach, prezentujące otoczenie artysty oraz jego techniki pracy. Jeden z nich obrazujący codzienność Alberta Seveso będzie dostępny przed inauguracją na dedykowanej stronie TEN na Facebook. Drugie wideo na temat techniki pracy artysty będzie dostępne w dzień inauguracji pracy, 10 października na kanale YouTube kolekcji TEN oraz na stronie kolekcji TEN. Plik .PSD z pracą Alberta Seveso będzie dostępny za darmo na stronie tenbyfotolia.com przez 24 godziny od momentu publikacji, 10 października 2013 roku o godz. 10.00. Link do strony internetowej artysty: burdu976.com/ Odpowiedz Link
mart-a126 Re: Konkursy 07.11.13, 20:36 Fotolia prezentuje dziesiątego artystę drugiego sezonu TEN by Fotolia. Do projektu – jako pierwszy Polak – został zaproszony Piotr Jaworowski aka Hejz z warszawskiej agencji Ars Thanea i to on swoją pracą zamyka tegoroczną edycję TEN. Jego projekt pt.: „Game ON” będzie dostępny za darmo przez 24 godziny w formacie .PSD 8 listopada na www.tenbyfotolia.com Światowej klasy artysta – Photoshop jest dla mnie tym, czym kredki i papier są dla rysownika: zasadniczym narzędziem do przeniesienia moich emocji i kreatywności – mówi Piotr Jaworowski. Artysta jest samoukiem, któremu wyjątkowe opanowanie możliwości Photoshopa, przyniosło kontrakty dla wielu znanych firm, m.in.: Nike, Nokia czy Oakley. Na pytanie jak określiłby siebie odpowiada: – Uparty perfekcjonista. To jedna z tych cech, która napędzała mnie przez lata. Nigdy się nie poddałem i zawsze staram się dać z siebie wszystko oraz podnosić jakość. Gdy coś zaczynam, to musi zostać wykończone bez zarzutu, z dbałością o najdrobniejsze szczegóły. Ponadto jego prace są regularnie prezentowane w takich magazynach jak Computer Arts, Magazyn IDN czy Advanced Creation. – Od dziecka zazdrościłem znajomym, którzy potrafili rysować. Sam również mozolnie próbowałem, ale okazało się, że nie mam takiego daru. W wieku 16 lat poznałem pierwszy program graficzny Paint Shop Pro 6, a następnie Photoshop 7 i w końcu mogłem przenieść moje zainteresowania w sferę cyfrową. Im więcej projektowałem i lepiej mi to wychodziło, tym bardziej wciągał mnie ten świat i tak już zostało – mówi o sobie artysta. Na co dzień Piotr jest współwłaścicielem warszawskiego studia Ars Thanea, które zostało założone w 2007 roku i obecnie składa się z 40 utalentowanych pracowników z całego świata: Londynu, Nowego Yorku, Sydney, Amsterdamu czy Frankfurtu. – Najlepsze projekty powstają kiedy pracuje cały zespół. To stymulujące i najbardziej produktywne – dodaje Piotr. Jaworowski tworzy iluzję ruchu Zgodnie ze swoją chęcią dzielenia się i wymiany, jako temat pracy dla kolekcji TEN artysta wybrał swój ulubiony sport – koszykówkę. – Zdecydowałem się na motyw sportowy, ponieważ według mnie był on idealnym rozwiązaniem dla kolekcji TEN. Zawsze byłem wielkim fanem koszykówki, bardzo często gram z przyjaciółmi w NBA 2K13, co daje mi masę frajdy i zabawy. Ponadto, w reklamie funkcjonuje wiele obrazów związanych ze sportem, pomyślałem więc, że to dobry pomysł. Chciałem pracować na uniwersalnym temacie, który przyda się miłośnikom projektowania graficznego – dodaje Piotr. Aby stworzyć iluzję ruchu w swoich pracach, artysta połączył różne techniki, pokazując mistrzowski poziom opanowania Photoshopa: digital painting, 3D, fotomontaż i ponad 20 obrazów z bazy banku zdjęć Fotolia. – Od lat słyszę pytanie jak stworzyć efekt świetlistych linii. Dlatego zdecydowałem się na projekt, gdzie światło jest źródłem energii i nadaje całości wrażenia ruchu – mówi o swojej pracy Piotr. Jaworowski gra ze światłem, cieniem i niezwykłymi kolorami, które doskonale oddają zwinność, szybkość i siłę na scenie, nadając całości surrealistycznego tonu. Boisko do koszykówki na pracy Piotra wygląda jakby pochodziło ze snu. Skaczący zawodnik w akcji ma w sobie coś z supermena… – W „Game On” opowiadam prostą historię, ale to z tych prostych rzeczy w życiu powstają kreacje najbardziej skomplikowane i o największym ładunku emocjonalnym – konkluduje artysta. Ponadto, od kilku dni jest głośno o nowej części, bijącej rekordy popularności na całym świecie, gry komputerowej Assassin’s Creed 4: Black Flag. Visuale promujące grę zostały stworzone przez agencję Piotra – Ars Thanea. Te niesamowite grafiki można obejrzeć tutaj: www.behance.net/gallery/Assassins-Creed-IV-Black-Flag/11762685 Powstały również dwa filmy, z napisami w 12 językach, prezentujące otoczenie artysty oraz jego techniki pracy. Jeden z nich obrazujący codzienność Piotra Jaworowskiego będzie dostępny przed inauguracją na dedykowanej stronie TEN na Facebook. Drugie wideo na temat techniki pracy artysty będzie dostępne w dzień inauguracji pracy, 8 listopada na kanale YouTube kolekcji TEN oraz na stronie kolekcji TEN. Plik .PSD z pracą Piotra Jaworowskiego będzie dostępny za darmo na stronie tenbyfotolia.com przez 24 godziny od momentu publikacji, 8 listopada 2013 roku o godz. 10.00. Link do strony internetowej artysty: hejz.com/ Odpowiedz Link
krasnal_tomasz Re: Konkursy 27.11.13, 22:53 Hejka, w sumie ja nie z konkursem co z propozycją - stronka www.webwavecms.com szuka betatesterów swojego startup'u gdzie wyłapuje się błędy w działaniu aplikacji i można wygrać super tablet i przez okres fazy beta można korzystać za darmoszke z tej apki :) Odpowiedz Link
mart-a126 Kolekcja TEN - para artystów z Francji! 09.12.13, 12:10 UWAGA! Düne and Sosoa to para francuskich artystów, którzy stworzyli dodatkowy i wyjątkowy projekt na zakończenie drugiego sezonu Ten by Fotolia. Ich praca „Unfinished Sympathy” będzie dostępna za darmo w formacie pliku .PSD 10 grudnia na www.tenbyfotolia.com Drugi sezon TEN by Fotolia, który rozpoczął się w styczniu i zanotował rekordowe ilości pobrań (ponad 282 000 pobranych plików TEN), zbliża się ku końcowi. Po wirtualnej wycieczce dookoła świata finalnym przystankiem tegorocznej edycji projektu będzie Francja. Jako ostatnich, Fotolia prezentuje wyjątkową artystyczną parę: Yoann Madec i Solène Renaudin, lepiej znanych pod swoimi pseudonimami, Düne i Sosoa. Dla TEN Düne i Sosoa stworzyli osobistą odę do życia Jako dumni uczestnicy drugiego sezonu TEN, Düne i Sosoa zaczerpnęli inspirację z bliskiego ich sercu wydarzenia: narodzin ich dziecka. – Oczywiście nie chcieliśmy stworzyć ewidentnie projektu o nas, ale raczej o powodzi emocji, które pojawiają się u rodziców: strachu, ekscytacji, miłości… – wyjaśnia Düne. Silne i sprzeczne uczucia są reprezentowane w ich pracy "Unfinished Sympathy", dla której inspiracją był również ich ulubiony artysta muzyczny, Massive Attack. Muzyka pomogła im przedstawić te dwie przeciwstawne siły, które przyciągają się do siebie i ostatecznie zbiegają w jeden centralny element, serce. – Siły te przedstawiają najbardziej pierwotne emocje, jakich doświadczyliśmy w czasie ciąży. Lewa ręka, "Unfinished" reprezentuje materialną stronę rzeczy, którą każdy z nas ma w sobie. To atrakcyjne dla nas posiadanie, bogactwo, popularność, nieustannie napędza uczucie bycia niekompletnym. Podczas gdy prawa ręka, "Sympathy" oznacza pewną duchową sferę, która woli otrzymywać niż brać – mówi Sosoa. Aby otrzymać tak szczegółowy efekt, para artystów musiała zmieniać swój sposób pracy. Zazwyczaj mieszają oni tradycyjne narzędzia z nowoczesnymi, takie jak Adobe Illustrator, Photoshop, InDesign, a nawet Corel Painter. Jednak dla kolekcji TEN by Fotolia, Düne i Sosoa pracowali niemal wyłącznie w programie Illustrator i korzystali ze zdjęć serwisu Fotolia. Równość płci i francuska nuta Ona jest nowoczesna, spontaniczna i zafascynowana nowymi technikami cyfrowymi. On natomiast jest perfekcjonistą, który bazuje na bardziej tradycyjnych technikach sztuki. Razem tworzą unikalny, silny duet uzupełniających się przeciwieństw. – Fakt, że projekt tworzyliśmy razem, jest z pewnością atutem. Kiedy rozpoczynaliśmy nad nim pracę, nie zawsze nasze wizje były zgodne, ale w efekcie osiągnęliśmy idealny, najciekawszy i najbardziej kreatywny kompromis – mówi Sosoa. – Mogliśmy sobie pozwolić na konstruktywną krytykę, oraz na obiektywne spojrzenie na to, co staraliśmy się przekazać – dodaje jej partner. Poznali się w Akademii Sztuk Pięknych w Pivaut (École Supérieure Pivaut d' Arts Appliqués de Nantes). Po okresie pracy na własny rachunek, w 2006 roku w końcu założyli studio Gang Corporate Collective i markę "Ça c'est Gang !", która jednocześnie stała się ich mottem. Grupa aktualnie liczy 9 artystów, z których każdy jest ekspertem i specjalizuje się w innej dziedzinie. To połączenie talentów pozwoliło im na wyrażanie całego spektrum komunikacyjnego (wideo, fotografia, projektowanie dźwięku, tworzenie i projektowanie stron internetowych, motion design, street art, itd.) oraz – dzięki francuskiej nucie – konkurowanie z najbardziej uznanymi, międzynarodowymi agencjami. – Jeśli chodzi o obraz, nasza francuska kultura jest wysoko ceniona, tak jak przed laty malarstwo, tak obecnie animacja i kreskówki – mówi Düne. Być może właśnie dlatego grupa zdobyła serca prestiżowych klientów, takich jak: Le Studio SFR, SNCF, Adobe, Wacom, Dior, Lacoste czy MTV. Powstały również dwa filmy, z napisami w 12 językach, prezentujące otoczenie artystów oraz ich techniki pracy. Jeden z nich obrazujący codzienność Düne i Sosoa będzie dostępny przed inauguracją na dedykowanej stronie TEN na Facebook. Drugie wideo na temat techniki pracy artystów będzie dostępne w dzień inauguracji pracy, 10 grudnia na kanale YouTube kolekcji TEN oraz na stronie kolekcji TEN. Plik .PSD z pracą Düne i Sosoa będzie dostępny za darmo na stronie tenbyfotolia.com przez 24 godziny od momentu publikacji, 10 grudnia 2013 roku o godz. 10:00. Portfolio Düne: www.dune-dzn.com Portfolio Sosoa: www.ledesigndesolene.com Strona internetowa "Ça c'est Gang !": www.cacestgang.com Strona internetowa "Gang Corporate Collective”: www.gang-corporate.com Odpowiedz Link
agencjagreenfly Re: Konkursy 20.07.15, 15:12 Szanowni Państwo, Agencja reklamowa GreenFly ogłosiła właśnie konkurs "PROJEKTUJ I ZARABIAJ" na najlepszy projekt t-shirtu (do wygrania m.in. 25% dochodów ze sprzedaży). Informacje dotyczące konkursu znajdują się na naszym fanpage'u: www.facebook.com/AgencjaGreenfly/...=1&theater Zapraszamy do udziału! Zespół GreenFly Odpowiedz Link
lucas.stapf Re: Konkursy 01.10.15, 15:55 Witam, Z przyjemnością podejmę się kompleksowego projektowania graficznego dla Państwa ( Logo, identyfikacja graficzna, strony www, opakowania/packaging...). W razie większego projektu również nie będzie problemu. Prowadzę zespół składający się z concept artystow, 3D artystów, animatorów, operatorów,Dtp itp :) Zapewniam profesjonalne podejście i kompleksową usługę.Posiadam spore doświadczenie w branży kreatywnej. Zapraszam na niezobowiązujące spotkanie. :) portfolio : www.behance.net/lucasstapf2366 tel 501413283 Odpowiedz Link
leaaa100 Re: Konkursy 19.05.16, 21:50 Mikrokosmos - konkurs dla młodych animatorów! Tworzysz animację lub jesteś dopiero na początku swojej przygody z technikami 3D? Zgłoś się do 3. edycji corocznego konkursu organizowanego przez DRIMAGINE 3D Animation & VFX Academy, wraz z firmą Badi Badi oraz MMC Brainville. Na zwycięzców czeka zwolnienie z dwóch miesięcy czesnego oraz wpisowego do Akademii Animacji Drimagine. Prace wraz ze scenariuszami przyjmowane są do 31.06.2016. Regulamin konkursu dostępny jest pod linkiem: drimagine.com/school/wp-content/uploads/2016/04/RegulaminKonkursu2016_mikrokosmos.pdf Powodzenia :) Odpowiedz Link