Dodaj do ulubionych

problem z komputerem ktory sam sie wylacza

IP: *.uznam.net.pl / *.uznam.net.pl 22.02.06, 12:18
witam mam problem z komputerem, na wstepie chcialabym zaznaczyc ze nie znam
sie zbyt dorbze na komputerach ale tez nie jestem zupelnie zielona w tym.
Jednak to co mnie ostatnio spotyka, to juz dla mnie jest czarna magia czy
moze mi ktos racjonalnie wyjasnic jakim prawem komputer mi sie paredziesiat
razy dziennie SAM wylacza???? mam windows xp professional, w losowej sytuacji
w ciagu dnia nagle wszystko sie wylacza, system pokazuje ekran powitalny, i
sie wylacza okmputer. Gdy go wlaczam to sie pokazuja od razu okna z wyborem
uzytkownika (bios i windows sie nie wczytuja jak za normalnym uruchomieniem
komputera) tylko wlasnie ten wybor uzytkoniwkow. Prosze doradzcie co to moze
byc, jest to strasznie uciazliwe. Przeczyscilam sprzet ,myslalam ze moze
jakis kurz lub cos. Wirus?? Nie wiem nie mam zadnego programu antywirusowego,
pomozcie prosze!!!!!!!!!!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: gandalf711 Re: problem z komputerem ktory sam sie wylacza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.06, 12:53

podaj pełną konfigurację sprzętu
      przyczyny możliwe to
      przegrzewanie się sprzętu9procek grafika dysk)
      słaby zasilacz
      wirus
      jeśli możesz coś na nim zrobić to go przetestuj speedfanem
    • Gość: Grzegorz Re: problem z komputerem ktory sam sie wylacza IP: *.phlapa.east.verizon.net 22.02.06, 13:43
      av.porada.pl.eu.org/scan1.htm Przeskanuj swoj komp na wirusy ,pod tym linkiem znajdziesz skanery online.Jest duzym bledem brak antyvirusa,a jeszcze jak powiesz ze uzywasz IE do surfowania po internecie temat moze byc prosty,mozesz miec zainfekowany komp.
      Poza tym zainstaluj sobie ten program dobreprogramy.pl/index.php?dz=2&id=188&t=82 i przeskanuj na obecnosc komponentów szpiegujących typu spyware, dialerów, keyloggerów itp.
      dobreprogramy.pl/index.php?dz=1&t=30 natomiast pod tym adresem znajdziesz rozne programy antyvirusowe np darmowy Avast.
      To jezeli by chodzilo o software,ale problem moze byc faktycznie w zbyt slabym zasilaczu (podaj konfiguracje sprzetu) ,moze byc uszkodzone pamiec(forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=34&w=15679891&a=18827953)tu masz dane jak wykonac sprawdzenie pamieci.
      Poza tym przejrzyj sobie FAQ ,tam jest duzo wskazowek jak postepowac majac problemy z kompem.
      Pozdrawiam Grzegorz
      • Gość: lavinci Re: problem z komputerem ktory sam sie wylacza IP: *.uznam.net.pl / *.uznam.net.pl 22.02.06, 18:40
        z pewnoscia nie jest to wirus gdyz sciagnalam kasperskego zrobilam aktualizacje
        i przeskaonwalam i to nie to, dalej komputer mi sie czasem wylacza, poradzcie???
        • Gość: Grzegorz Re: problem z komputerem ktory sam sie wylacza IP: *.phlapa.east.verizon.net 22.02.06, 19:39
          No dobrze chce Ci pomoc i prosilem o konfiguracje sprzetu .Z fusow mam wrozyc czy ze szklanej kuli?
          Czy sprawdziles pamiec ?
          Czy przeskanowales na spyware?
          Przeciez ja tego za Ciebie nie zrobie.
          • Gość: lavinci Re: problem z komputerem ktory sam sie wylacza IP: *.uznam.net.pl / *.uznam.net.pl 22.02.06, 23:11
            jest jakis problem z klawiatura. jak klawiatura jest odłączona wszystko jest
            wporzątku i komp sie nie wyłancza natomiast jak tylko podłącze klawiature i
            cokolwiek nacisne komp nsie wyłancza i tak za kazdym razem. prosze o pomoc.
            parametry mojego komputera to pentium 2,4 512ram
            • Gość: Grzegorz Re: problem z komputerem ktory sam sie wylacza IP: *.phlapa.east.verizon.net 23.02.06, 02:11
              No to sam dales sobie odpowiedz,podlacz inna klawiature i sprawdz czy jest to samo,jezeli bedzie ok to stara klawiatura na smietnik,jezeli przy innej bedzie to samo to znaczy ze z portem jest cos nie tak.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka