Dodaj do ulubionych

Najlepsze monitory LCD - Wasze opinie

24.03.06, 09:35
Jakie wg. Was są najlepsze a jakie najgorsze monitory LCD?? Napiszcie mi swoje
opinie: może kupiliście i sie zawiedliście a może po zakupie spotkało was miłe
zaskoczenie ??? Właśnie planuje zakup monitora LCD i nie wiem jaki kupić bo
nie bardzo sie na tym znam. Czekam na opinie.
Obserwuj wątek
    • Gość: akodo Re: Najlepsze monitory LCD - Wasze opinie IP: 194.150.97.* 24.03.06, 13:36
      Przede wszystkim kup monitor firmowy, a nie jakis wynalazek ktorego nazwe
      slyszysz po raz pierwszy w zyciu (np GNR Avixe AGNeovo). Ze swojej strony
      polecam LG jako naprawde dobre monitory i stosunkowo niedrogie. Maja przy tym
      dobrą gwarancję, sam takiego nabylem 1732p i jestem bardzo zadowolony. Wszystko
      zalezy ile chcesz przeznaczyc na monitor, jest tansza wersja 1732s albo 1750sq.
      Pamietaj ze nie warto oszczedzic 200zł i byc niezadowolonym, dobry monitor
      bedziesz mial naprzykład na 5 lat! Warto kupic cos dobrego
      • Gość: gosc Re: Najlepsze monitory LCD - Wasze opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.06, 13:41
        Zgadzam sie, 1732 to nowsza wersja 1717. Oba mają bardzo dobre matryce.
        • Gość: jucha Re: Najlepsze monitory LCD - Wasze opinie IP: 85.219.140.* 24.03.06, 16:03
          JA TAKZE UWAZAM,ZE LG JEST THE BEST. 3 LATA TEMU KUPILAM 1510S, A POL ROKU TEMU
          GDY BRAT KUPOWAL NOWY KOMP, BEZ ZASTANOWIENIA WZIAL 1717S. MYSLE, ZE OBA ZAKUPY
          SIE UDALY I JAK NA RAZIE NIE MAMY Z NIMI ZADNYCH PROBLEMOW. NAPRAWDE POLECAM!!!
          • Gość: CapsLock Re: Najlepsze monitory LCD - Wasze opinie IP: *.frisk-software.com 24.03.06, 17:13

Kup se nowa klawiature bo ci CapsLock nawala.

• Gość: doktor Re: Najlepsze monitory LCD - Wasze opinie IP: *.wsbif-katowice.edu.pl 24.03.06, 15:06
        Jestem użytkownikiem monitora Samsung 173 pplus. Według mnie ma tylko zalety.
        Nie jest najtańszy ale stosunek jakoś/cena jest naprawdę dobry. Polecam z
        życzliwości.
      • Gość: m tak się składa, ze NEOVO to jedne z lepszych LCD IP: *.rury.sdi.tpnet.pl 24.03.06, 15:09
        ..a o jakości świadczy to jaką (czyją) ma matrycę, a nie nazwę
        • Gość: akodo Re: tak się składa, ze NEOVO to jedne z lepszych IP: 194.150.97.* 24.03.06, 19:07
          Nie zgadzam się z Tobą. O jakości obrazu na monitorze nie decyduje tylko
          matryca! Mogę udowodnić Ci to stawiając obok siebie 2 monitory z matrycami o
          identycznych parametrach (czas reakcji, kąty, typ) a obraz bedzi zupełnie
          różny! Ba, nawet 2 matryce tego samego producenta w roznych monitorach nie
          swieca tak samo! Jakość obrazu zależy od zastosowanych układów elektronicznych,
          od lamp podświetlających i wielu innych czynników o których nie mam pojęcia.
          Jako laik widze różnicę miedzy monitorami jednego producenta z tanszej serii i
          z droższej wiec jak moze byc to samo w niefirmowym monitorze za 300zł mniej??
      • makryba Re: Najlepsze monitory LCD - Wasze opinie 24.03.06, 16:34
        Gość portalu: akodo napisał(a):

> Przede wszystkim kup monitor firmowy, a nie jakis wynalazek ktorego nazwe
        > slyszysz po raz pierwszy w zyciu (np GNR Avixe AGNeovo).

a od ponad miesiąca używam właśnie AG Neovo F419 - 19''
        poziom zadowolenia -olbrzymi

przesiedliśmy sie z 17'' CRT

Dobry kontrast, żywe kolory, no i ta cena...
        Gdyby kasa nie była problemem kupił bym iiyame, ale AG Neovo o podobnych
        parametrach był prawie 800 pln tańszy (nie liczac e-yamy) i musze przyznać że
        panel mnie nie rozczarował

Nie bede się rozpsywał o parametrach - zainteresowani wyguglają to w 5minut
        (strona producenta po polsku) podam tylko kilka plusów które decyduja o moim
        zadowoleniu z użytkowania:
        - dołączone kable (DVI, D-SUB, zasilający) - wygoda zakupu all-in-one box i
        kilka pln w kieszenu
        - wbudowany zasilacz - mniejszy burdell pod biurkiem - nie grzeje się nawet po
        kilkunastu godzinach pracy
        - estetyczna obudowa z "cienką ramką"
        - sprytny system mocowania kabli z tyłu

jak na 12ms reakcji sprawuje się znakomicie, nie grałem w nim co prawda w FPPS'y
        - bo nie mam na to ostatnio czasu, ale przeglądanie www, typowe prace biurowe i
        graficzne na nim to przyjemność. Na wideo też nie smuży. W zasadzie nie znajduję
        wad - a widziałem sporo naprawde dobrego (najczęciej niestety też nie taniego)
        sprzetu w życiu.

a co do opini akodo że monitor kupuje się na 5 lat... przypomnij sobie czego
        używałeś nie 5 ale 4 lata temu - wtedy 17'' to był luksus :))za 5 lata LCD i tak
        przejdzie do lamusa.
        • Gość: Smok Piszesz i piszesz i wychodzi Ci takie ble,ble,ble IP: *.acn.waw.pl 24.03.06, 17:26
          LCD do lamusa za 5 lat? Obyś się nie rozczarował. Poza tym wybacz ale wiesz
          dlaczego niektórzy mają dużo pieniędzy? Bo nie wydają ich na wynalazki typu
          iiyama czy jakies Neovo.
          • makryba Re: Piszesz i piszesz i wychodzi Ci takie ble,ble 25.03.06, 16:12
            Gość portalu: Smok napisał(a):

> LCD do lamusa za 5 lat? Obyś się nie rozczarował.

pożyjemy, zobaczymy.
          • Gość: niktabc@vp.pl Czy ty wiesz co piszesz?? IP: *.toya.net.pl 26.03.06, 14:21
            nie masz pojęcia co piszesz!!!

Stawiaich Iyame i Neovo na tej samej półce :P:P:P:P:P:P:P:P

Iyama to klasa

Neovo - tanizna

ja polecam PHILIPS 170B6 -17' lub 190B6 - 19'
            jedyne na rynku któe znam z gwrancją PERFEKT PANEL ( ZERO
            WYPALONYCH(uszkodzonych) PIKSELI przez 36 miesięcy) (tylko seria B6 ma PERFEKT
            PANEL)
        • Gość: akodo Re: Najlepsze monitory LCD - Wasze opinie IP: 194.150.97.* 24.03.06, 19:09
          A ja i tak wolę morkowy sprzęt 200zł drożej, pewny serwis i lepsze elementy.
          Niemniej fajnie że jesteś zadowolony, to jest najważniejsze :)
          • makryba Re: Najlepsze monitory LCD - Wasze opinie 25.03.06, 16:18
            akodo

sprawdź sobie w googlach ilu jest na świecie producentów matryc LCD, a potem do
            piero "porównuj" jak piszesz "lepszość" elementów.
            Markowy (cokolwiek to znaczy) nie zawsze znaczy lepszy.
            W przypadku mojego wyświetlacza:
            - serwis mam 1,5 km od domu
            - gwarancję 36 miesiecy (w systemie door-to-door gdybym sie przeprowadził)
            - elementy takie same jak w środku wychwalanej tu pod niebiosa konkurencji
            (sprawdzałem, nie mam pewności tylko co do zasilacza :)) ) - nie rozumiem
            dlaczego mam dopłacać 200 pln (choć w moim przypadku było by to więcej) za inną
            obudowę z inną "marką" na niej.

poza tym od chrztu mam tak, że jak coś moje, to markowe :)

no i przypomniał mi się Pan samochodzik i jego samochód, co też narażał się na
            kpiny do póki jeździć nie zaczynał.

pozdrawiam
            • Gość: akodo Re: Najlepsze monitory LCD - Wasze opinie IP: 194.150.97.* 25.03.06, 16:29
              Przeciez wiem ilu jest producentów, przeciez wyraznie napisalem ze o jakosci
              obrazu nie swiadczy tylko matryca.
    • Gość: LCD Re: Najlepsze monitory LCD - Wasze opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.06, 15:15
      Jak LCD to tylko SAMSUNG.... reszta się nie liczy
      • Gość: nieślepiec Re: Najlepsze monitory LCD - Wasze opinie IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 24.03.06, 16:55
        Jasne, w przypadku monitorów "dla przeciętnego użytkownika" Samsungi spisują się
        znakomicie. Im wyższa półka, tym gorzej spisują się w porównaniu z konkurencją -
        ale biorąc pod uwagę ich przystępną cenę, nie ma co narzekać.
    • Gość: Paweł Re: Najlepsze monitory LCD - Wasze opinie IP: *.bielsko.dialog.net.pl 24.03.06, 15:15
      FATALNY panel kupiłem w VOBIS (marka własna Highscreen). Wzornictwo ładne i to
      wszystko. Po paru miesiącach uciążliwego użytkowania wróciłem do kineskopu -
      19" LG Flatron i nie ma porównania. Oczy odpoczywają.
    • przyladek.dobrej.nadziei Re: Najlepsze monitory LCD - Wasze opinie 24.03.06, 15:23
      Zdecydowanie NEC, mam w domu dwa w pracy trzeci.
    • Gość: Are Re: Najlepsze monitory LCD - Wasze opinie IP: 193.151.37.* 24.03.06, 15:27
      tylko SAMSUNG 173P Plus,
    • jb56 Monitory LCD - Wasze opinie 24.03.06, 15:34
      Ja mam 24 calowy LCD Della. To jest to. Już nigdy nie kupię mniejszego monitora.
    • Gość: bakarat Re: Najlepsze monitory LCD - Wasze opinie IP: *.tsi.tychy.pl / *.tsi.tychy.pl 24.03.06, 15:46
      iiyama na pewno nie bedziesz żałował pięknie świeci
      • Gość: mcpear Re: Najlepsze monitory LCD - Wasze opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.06, 16:23
        Popieram bo mam i jestem zadowolony
    • Gość: taki jeden Re: Najlepsze monitory LCD - Wasze opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.06, 15:50
      Zgadzam się jak wyżej.Tylko SAMSUNG!!Ja też mam Samsung 173 p plus.Jest
      świetny.Mam go już ponad 3 miesiące i jestem bardzo zadowolony.Szukałem długo
      nowego monitorka i nie żałuję.I nie ma co zastanawiać się między 100 a 200
      zł,naprawdę warto tyle dołożyć,bo to jest spora inwestycja i monka nie kupuje
      się często.Są Iyamy i Eizo,ale drogie,szukając nowego monitorka myślałem o
      nich.Porównałem jednak parametry,popytałem ludzi i za podobne parametry Samsung
      jest tańszy.Wielu znajomych ma LCD Samsunga i są zadowoleni.Z tego co wiem
      Samsung 173 p plus to teraz koszt ok 1500 zł.BArdzo ładnie wygląda.Poczytasz o
      nim to zobaczysz.Moim skromnym zdaniem to jedna z najlepszych jesli nie
      najlepsza LCD 17-ka.
      • kalinka2000 Re: Najlepsze monitory LCD - Wasze opinie 24.03.06, 16:02
        Samsung oczywiście jest bardzo dobry, ale są lepsze. Polecam EIZO. Jest to
        jedyna firma, ktora daje 5 lat gwarancji na cały monitor. Czyli 5 lat spokoju.
        Nie porównuj parametrów w tabelkach tylko przejdź się do sklepu i porównaj jak
        świecą.
        • Gość: krakers Re: Najlepsze monitory LCD - Wasze opinie IP: *.jasna / *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.06, 16:55
          Eizo oczywiście jest bardzo dobry, ale są lepsze. Polecam BARCO. Zdecydowanie
          najlepsze z najlepszych.
          • kalinka2000 Barco LCD? 24.03.06, 19:17
            > Eizo oczywiście jest bardzo dobry, ale są lepsze. Polecam BARCO. Zdecydowanie
            > najlepsze z najlepszych.

Ale Barco nie produkuje LCD z tego co wiem.
            • Gość: krakers Re: Barco LCD? IP: *.jasna / *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.06, 20:26
              > Ale Barco nie produkuje LCD z tego co wiem.
              tadam!
              www.barco.com/controlrooms/en/products/product.asp?element=2827pozdrawiam
              • kalinka2000 Re: Barco LCD? 24.03.06, 23:14
                No to rzeczywiście nie wszystko wiem ;-)
          • Gość: Staw BARKOwy Re: Najlepsze monitory LCD - Wasze opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.06, 07:59
            Gość portalu: krakers napisał(a):

> Eizo oczywiście jest bardzo dobry, ale są lepsze. Polecam BARCO. Zdecydowanie
            > najlepsze z najlepszych.

Na elitarną markę BARCO stać niewielu NA ŚWIECIE !

Lepiej napisz nam co sam używasz ?

Monitorek za LCD 800 zł - bo tańszych już nie było ?

A piszesz o BARCO za kilkadziesiąt tysięcy zł - najtańszy z modeli ! :(

• Gość: krakers Re: Najlepsze monitory LCD - Wasze opinie IP: *.jasna / *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.06, 15:59
      Zasada jest prosta - im droższy monitor, tym lepszy. Chyba niewiele jest
      wyjątków. Dobór zależy przede wszystkim od potrzeb, których nie opisałeś.
    • kerryman EIZO (L568K) 24.03.06, 16:01
      najlepsze LCD pod kazdym wzgledem sa monitory EIZO. naogladalem sie sporo
      roznych modeli roznych firm i zawsze cos bylo nie tak. albo kolory blade albo
      monitor smuzyl, albo katy slabe itd itd. Zdecydowalem sie na monitory EIZO L568K
      (17", K - bo blacK), sluza mi zarowno do ogladania filmow, grania 3D, pisania w
      Wordzie. Do wszystkiego. Obawialem sie smuzenia szczegolnie po przesiadce z
      monitorow CRT. W specyfikacji czas reakcji matrycy jest okreslony jako 25ms. nie
      wiem jak to japonczycy zrobili, ze zadnego smuzenia nie ma. Widzialem monitory
      ktore mialy w specyfikacji czas reakcji krotszy (nawet ponizej 20ms) a smuzenie
      zauwazalne bylo na pierwszy rzut oka.
      kontrast 1500:1 !!!!! patrzac na zdjecia ma sie wrazenie ze monitor wsysa do
      srodka. obudowa z cieniutka obwodka. prosta i piekna. lacze analogowe i cyfrowe.
      komunikacja z PC za pomoca USB - mozliwosc ustawienia preferencji kontrastu i
      kolorow dla roznych programow. (np. w wordzie kontrast 1500:1 mocno meczy oczy,
      program przy wlaczeniu worda sam dostosuje wybrany profil). mozliwy obrot ekranu
      do pionu bardzo umila prace w Wordzie.
      ponad wszystkie atuty - 5 lat gwarancji.

na forum lepiej nie szukac odpowiedzi. najlepiej zobaczyc.
      • czarek47 Re: EIZO (L568K) 24.03.06, 17:36
        mam eizo flex scan L568.....jest super !!
        • Gość: EIZO to jest to ! Re: EIZO (L568K) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.06, 07:41
          czarek47 napisał:

> mam eizo flex scan L568.....jest super !!

Ja także używam EIZO od kilku lat - nie będe wymieniał modelu - przecież o
          markę chodzi a nie o konkretny model. :)

Gdy kupowałem ten EIZO był to najlepszy monitor LCD na świecie - wg. wszelakich
          rankingów na świecie.
          Same nagrody i wyróżnienia.
          W dodatku zajebiście DROGI ! Ale cena nie jest dla mnie kryterium wyboru.
          Dla mnie najważniejsza jest jakość.
          Zwłasza monitora, którego nie wymienia się tak często jak sam komputer.
          Kupiłem, mam, używam i nie narzekam.

Dziwię się tylko jak dzisiaj niektórzy wybierając monitor LCD za pierwsze
          kryterium biorą CZAS REAKCJI matrycy.
          Ja mam kilkuletni monitor z 19 ms i nie widzę żadnych smużeń.
          Ani w aplikacjach ani w...szybkich grach. :)

• kerryman Re: Najlepsze monitory LCD - Wasze opinie 24.03.06, 16:02
      a najgorsze jakie pamietam to BenQ. Ta firma postawila raczej na cene niz na jakosc.
      • Gość: zjacek Re: Najlepsze monitory LCD - Wasze opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.06, 16:39
        A na polskiej stronie Eizo przy modelu, który opisujesz podają kontrast 1000:1. Hm?
        • kerryman monitory trzeba ogladac przed zakupem 27.03.06, 17:28
          Gość portalu: zjacek napisał(a):

> A na polskiej stronie Eizo przy modelu, który opisujesz podają kontrast 1000:1.
          > Hm?

prawdopodobnie to bylo 1000:1 a teraz jest 1500:1. na innych stronach eizo
          podaja 1500:1 podobnie jak wiekszosc polskich dystrybutorow. to i tak trzeba
          obejrzec samemu, bo wiekszosc parametrow monitora mozna zmierzyc na kilka
          roznych sposobow, po czym producenci podaja te sobie przychylne (podobnie jak z
          sondazami przedwyborczymi :)
          jak juz napisalem - czas reakcji matrycy - 25ms - wiekszosc ludzi powie - aaa
          tzn ze smuzy. a guzik prawda - zadnego smuzenia. to trzeba zobaczyc. nigdy nie
          kupuj monitora opierajac sie na parametrach. to sie sprawdza tylko w odniesieniu
          do roznych modeli TEGO SAMEGO producenta. kazdy uczciwy sprzedawca ci to
          potwierdzi.
          pozdrawiam.
    • Gość: tomygee Re: Najlepsze monitory LCD - Wasze opinie IP: 157.25.31.* 24.03.06, 16:46
      HYUNDAI L19T LCD-TV - 19' wypasik za 1440 PLN
      Mam taki w domu i polecam...
      SAMSUNG tez bardzo dobry ale za duzo kroi za nazwę!!
    • Gość: nieślepiec Re: Najlepsze monitory LCD - Wasze opinie IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 24.03.06, 16:52
      Kupiłem jakiś czas temu Eizo FlexScan 778 i jest to doskonały przykład tego, że
      monitor LCD jakością i stabilnością obrazu bije na głowę kineskopy, a
      odwzorowaniem kolorów wcale nie musi im ustępować. Oczywiście ma to swoją cenę,
      niemniej własne oczy są mi wdzięczne :)
    • mr.yez Samsung: świetny monitor, tragiczny serwis 24.03.06, 17:02
      Mam Samsunga 710T. Bardzo dobry monitor.

Niestety, mój egzemplarz miał nietypową wadę fabryczną: czasem nie chciał się włączać. Oddałem do serwisu i zaczęła się droga przez mękę, która trwała kilka miesięcy.

Najpierw serwis w ogóle nie stwierdził żadnej usterki. Niestwierdzanie trwało równe dwa tygodnie. Oczywiście u mnie na drugi dzień po odbiorze usterka wróciła.

Za drugim razem serwis "profilaktycznie" wymienił przetwornicę (kolejne dwa tygodnie). Usterka znikła, ale po miesiącu wróciła.

A potem zupełnie przypadkiem na monitor spojrzał kolega ze sklepu komputerowego. Od razu rozpoznał w czym rzecz. Zaniosłem monitor do serwisu po raz trzeci, tym razem z pisemną wskazówką - co mają naprawić.

Po trzech tygodniach - naprawili. Monitor od tamtej pory działa idealnie.

Strzeżcie się serwisu LCD Samsunga!

Niestety jak dla mnie jest to dyskwalifikacja. Co z tego, że monitor jest świetny, skoro nietypowa usterka przerasta autoryzowany serwis?

Swego czasu pisałem o użeraniu się z serwisem Samsunga na swoim blogu:
      yeze.blox.pl/html/1310721,262146,13.html?462909
      yeze.blox.pl/html/1310721,262146,13.html?520194

A tak w ogóle, wracając do tematu "Jaki monitor?", chciałem dorzucić kilka własnych refleksji - niezależnych od marki:

1. Regulacja wysokości monitora JEST przydatna (nie tylko kąt nachylenia)
      2. Pivot wbrew pozorom TEŻ JEST PRZYDATNY! Nie raz było mi wygodniej pisać coś "pionowo", widząc na ekranie całą stronę.
      3. Podstawka monitora lepiej żeby nie była zbyt szeroka. Bo wtedy zajmuje na biurku prawie tyle miejsca co CRT i jest to trochę bez sensu. :)
      • Gość: a.s.s. Re: Samsung: świetny monitor, tragiczny serwis IP: *.dip.t-dialin.net 24.03.06, 18:38
        Dozuc pare groszy i kup plazmowy.
        LCD to przedszkole z plazmowym.
        Przejdz sie do sklepu i porownaj odbior.
    • przyladek.dobrej.nadziei Re: Najlepsze monitory LCD - Wasze opinie 24.03.06, 20:31
      www.pcworld.com/reviews/article/0,aid,122296,pg,1,00.asp
      www.pcworld.com/reviews/article/0,aid,123857,00.asp
      www.pcworld.com/resource/browse/0,cat,1092,sortIdx,1,pg,1,00.asp
    • barteek1 Re: Najlepsze monitory LCD - Wasze opinie 26.03.06, 11:41
      Dzieki za pomoc. Kupiłem samsunga syncmastera 913v =) i jestem zadowolony,
      ładnie "świeci".
      • Gość: Kasia Re: Najlepsze monitory LCD - Wasze opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.04.06, 22:16
        ja tez mam dylemat jaki monitor kupic...
        a co z glosnikami w monitorze? czy to jst istotne czy sa czy ich nie ma?
        I jaki jest najbardziej optymalny kat widzenia?
        z gory dzieki za informacje!
        • Gość: Greg Re: Najlepsze monitory LCD - Wasze opinie IP: *.acn.waw.pl 08.04.06, 01:21
          Głośniczki w monitorze można sobie odpuścić, to takie "bzyczki" do dźwięków
          systemu i niczego poza tym (rozmiary!!!), więc jak dla mnie mogło by ich nie
          być.
          Co zaś do kątów - im szersze, tym lepsze (w tym większym zakresie odchylenia w
          bok obraz nie będzie tracił na jakości), w tej chwili max to chyba 178/178
          stopni (pion/poziom), czyli praktycznie cała półprzestrzeń przed monitorem.
          • Gość: Kasia Re: Najlepsze monitory LCD - Wasze opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.04.06, 11:17
            Greg dzieki za odpowiedz :)
            Ja mam na oku monitor LG 1717S chociaz Belinea tez ma ciekawa oferte... np.
            101710vC lub 111753
            a co ze zlaczami? Bo niektore maja oprocz D-SUB, DVI/DVI-I. O co w tym chodzi?
            Byc moze moje pytania niektorym wydaja sie glupie ale wezcie pod uwage ze
            jestem typowa dziewczyna nie majaca pojecia o co w tej calej elektronice i
            sprzecie chodzi ;)

• Gość: Chodzik Re: Najlepsze monitory LCD - Wasze opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.06, 14:40
              Gość portalu: Kasia napisał(a):

> a co ze zlaczami? Bo niektore maja oprocz D-SUB, DVI/DVI-I. O co w tym chodzi?

Jak masz kartę graficzną z DVI to monitor z tym cyfrowym gniazdem jest
              najrozsądniejszym wyjściem.
              Wtedy obraz jest najlepszej jakości.
            • Gość: Szalbierz Re: Najlepsze monitory LCD - Wasze opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.06, 14:44
              Gość portalu: Kasia napisał(a):

> Byc moze moje pytania niektorym wydaja sie glupie ale wezcie pod uwage ze
              > jestem typowa dziewczyna nie majaca pojecia o co w tej calej elektronice i
              > sprzecie chodzi ;)

Ale internet masz.

Wystarczy poszukać w internecie testów o monitorach LCD i po przeczytaniu
              kilkunastu będziesz równie dobrze znała się na sprzęcie co Greg...a może i
              lepiej. :)
              • Gość: Kasia Re: Najlepsze monitory LCD - Wasze opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.04.06, 16:09
                bardzo mi pomogles Szalbierz naprawde.... ;)
      • Gość: Sprzedawca Re: Najlepsze monitory LCD - Wasze opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.06, 08:06
        barteek1 napisał:

> Dzieki za pomoc. Kupiłem samsunga syncmastera 913v =) i jestem zadowolony,
        > ładnie "świeci".

Tak jak pisałem - kupiłeś tylko to na co ciebie STAĆ !

Nic ponadto ! :(

• pagr Re: Najlepsze monitory LCD - Wasze opinie 07.04.06, 22:25
      tez mam zamiar kupic, bo mi stary grat juz zielenieje i zolcieje, a koledzy
      polecaja Sony i ViewSonic...
      • kell99 Re: Najlepsze monitory LCD - Wasze opinie 08.04.06, 01:35
        sony nie jest akurat uznawana za jakas wyjatkowa marke. do niedawna wiekszosc
        ich monitorow nie miala nawet dvi;)
        co do viewsonica, to podchodzilbym ostroznie. te srednie i tansze modele
        wyswietlaja dziwny tekst, jest niby ostry, ale male litery na bialym tle maja
        jakby "jaskrawy" kontur, co sprawia dziwaczne wrazenie.
        ja tradycyjnie polecalbym lg, samsunga, neca, a nawet drozsze delle
        (ultrasharp). jednak roznice dla domowego usera sa nie az takie ogromne. akurat
        w przypadku lcd o podobnych parametrach matrycy producent nie ma juz tak
        ogromnego znaczenia.
    • Gość: Sprzedawca Re: Najlepsze monitory LCD - Wasze opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.06, 07:52
      barteek1 napisał:

> Jakie wg. Was są najlepsze a jakie najgorsze monitory LCD??

CO ZA NAIWNE PYTANIE ???

Przecież jak ktoś kupił monitor nawet najgorszy wg. wszelkich testów to i tak
      będzie go chwalił. :)
      Każdy jest zachwycony nowo kupionym monitorem LCD !

Przecież już widzę w tych tu opiniach, że większość to odpowiedzi dotyczące
      monitorów dość tanich - niska cena to najważniejszy parametr dla większości.

Dla ciebie niska cena też jest najważniejszym argumentem przy wyborze !
      Gdyby było inaczej to wybrałbyś jeden z najlepszych obecnie na rynku monitorów
      LCD a nie pytał się naiwnie: co używacie ?

Oni używają tylko to na co ich STAĆ !

A naprawdę niewielu stać na monitory z wyższej półki cenowej, czyli na te
      najlepsze jakościowo.
    • Gość: mt Re: Najlepsze monitory LCD - Wasze opinie IP: *.bochnia.pl 23.07.06, 15:45
      Witam.
      Ja swojego LCD-ka kupiłem 2 miechy temu. Przed Zakupem przeglądałem net w
      poszukiwaniu testów i opinnii o monitorkch. Jednak jak to na necie, jest wiele
      opinii i trudno o konkretny wybór. Nie miałem zbyt dużo funduszy (ok 900 zł)
      więc wiadomym było, że muszę wybrać coś na matrycy TN (na monit z matrycą xVA to
      zdecydowanie zbyt mało).Poszedłem do sklepu, na stanowisku przeglądnąłem
      wszystkie monitki w tej cenie. Zdecydowałem się wybrać między Samsungiem 710N a
      LG 1732S.
      LG był troszę droższy i przez miesiąc od zakupu był traktowany jak panel I-wszej
      klasy, więc to właśnie ten monit postanowiłem nabyć. I nie zawiodłem się.
      LG sprawuje się , tak jak należy. Jedyną jego "wadą" jest to,że jest oparty o
      matrycę TN. Jednak już się do tego przyzwyczaiłem, a poza tym matryca ta do
      "najgorszych" nie należy. Oczywiście żadnych badów, czy całych zepsutych linii.
      Nie wiem dlaczego co niektórzy z góry zaznaczają "omijaj LG z daleka".
      Jestem zadowolony z tego monitka. Oby tak dalej.

ps Przed zakupem też bałem się o bady.

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka