Dodaj do ulubionych

Problem z update'em Norton Antyvirus:-/

IP: 213.158.197.* 15.04.06, 21:11
Witam,
zainstalowałem sobie Norton Antyvirus 2004 i po instalacji chciałem go
zaktualizować. Niestety aktualizacja nie doszła do końca, gdyż ponieważ
pojawił się komunikat następującej treści:
Windows XP 5.1.2600 Dodatek Service Pack 2

Common Client ccProxy 2.1.3

Usługa LiveUpdate nie może ukończyć tej aktualizacji.

Skontaktuj się z pomocą techniczną i podaj wszystkie informacje wyświetlone
na tym ekranie.
Aby uzyskać informacje kontaktowe, przejdź do menu Pomoc->Pomoc techniczna
używanego produktu firmy Symantec.

Usługa LiveUpdate nie może zaktualizować poniższych plików:
-----------------------------------
Plik: C:\PROGRA~1\COMMON~1\SYMANT~1\ccLogin.dl^
116336 Bytes 7/14/2005 21:16:38 v103.0.5.2.

Nie wiem czy mam ten plik wywalić czy zrobić co innego? Nawet nie wiem od
czego on jest:/. Dodam, że przed instalacją odinstalowałem NA 2005, gdyż
licencja na niego mi wygasła.

A tak apropos: może ktoś ma jakiś pomysł na dobry program chroniący komputer
i na dodatek za friko?
Będę wdzięczny za info.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • neder Re: Problem z update'em Norton Antyvirus:-/ 15.04.06, 21:13
      > A tak apropos: może ktoś ma jakiś pomysł na dobry program chroniący komputer
      > i na dodatek za friko?

po raz tysieczny na tym forum:
      avast
      pzdr
      • Gość: norbert76 Re: Problem z update'em Norton Antyvirus:-/ IP: 213.158.197.* 15.04.06, 21:20
        Dzięki (pewnie po raz tysięczny na tym forum;)).
        Rozumiem, że wszystko inne (czyli np. Norton Antyvirus i Firewall) mam
        odinstalować?
        • Gość: Święconka Re: Problem z update'em Norton Antyvirus:-/ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.06, 06:59
          Gość portalu: norbert76 napisał(a):

> Rozumiem, że wszystko inne (czyli np. Norton Antyvirus i Firewall) mam
          > odinstalować?

Tak, te PIRACKIE wersje programów NORTON odinstaluj. :)
          • Gość: furio Re: Problem z update'em Norton Antyvirus:-/ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.06, 09:41
            Dobry za friko? -Avast?? co w nim takiego dobrego?? sporo ludzi mowi ze komp
            sie zamula a program podczas skanowania wszystkich partycji sie zawiesza.
            jezeli juz zainstalujesz avasta to koniecznie tez jakiegos firewalla -najlepiej
            kerio personal firewall. Samym antywirusem mało zdziałasz!!!!
          • Gość: Waldek Re: Problem z update'em Norton Antyvirus:-/ IP: 195.229.242.* 16.04.06, 09:42
            Witam !!

A tu masz program do usuwania wszelkich pozostałóści po Nortgonach.
            Proponuje od początku usuwać Nortona TYM programem a nie bawić się we wchodzenie
            "Dodaj i Usuń Programy.."

dvb-upload.com/index.php?action=download&pid=39247
            PS.Gdyby po instalacji pojawiło sie info,że program jest stary to kliknij na
            link i wykonaj update.
            Pozowdzenia
            • Gość: Waldek Re: Problem z update'em Norton Antyvirus:-/ IP: 195.229.242.* 16.04.06, 09:46
              Witam !!!

Jeszcze raz...program,może nie całkiem za friko,ale jak poszuksza w sieci to
              znajdziesz metodę aby przedłużyć sobie subskrypcję na forever..
              TYLKO NOD32+Outpost Pro(firewall) POLECAM !!!
              Używałem Nortonów ponad sześć lat i były to lata stracone.Wierz mi !!!!!
              Tu masz linka do programów a resztę łatwo znajdziesz
              www.nod32.pl/
              • Gość: furio Re: Problem z update'em Norton Antyvirus:-/ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.06, 09:54
                rowniez polecam Nod32. Kiedys uzywalem avasta, ktory po przeskanowaniu dysku
                nic nie wykrywal. Po zainstalowaniu noda32 i uruchomieniu go prawie od razu
                zaczely wyskakiwac "czerwone okienka" czyli podejrzane obiekty i wirusy
                • Gość: furio Re: Problem z update'em Norton Antyvirus:-/ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.06, 10:05
                  miałem na myśli to, że zacząłem skanowanie nodem a on wykrył pełno rzeczy
                  których avast nie widział
              • Gość: uzyszkodnik Re: Problem z update'em Norton Antyvirus:-/ IP: *.lodz.dialog.net.pl 16.04.06, 09:59
                Podpisuje sie obiema nogami pod nodem norton to naprawde duza kobyła fakt ze skuteczna miałem pakiet NIS 2006
                P.S Ale tak na marginesie dobrze postawiony system i uzywany (nie biegamy po necie z pod konta admina)to jakis prosty antywir wystarczy nawet online +firewal
                • Gość: norbert76 Re: Problem z update'em Norton Antyvirus:-/ IP: 213.158.197.* 16.04.06, 11:33
                  Uuuuaaaaa, dzięki za te wszystkie informacje. Muszę to sobie powoli przeczytać
                  i zrozumieć:). Dla jasności - dopiero całkiem niedawno dowiedziałem się, że
                  antyvir i firewall to nie to samo, więc liczę na wyrozumiałość. Będę kombinował
                  z Nodem.

A co myślicie o Pandzie? I o tych programach, które poleca Microsoft tutaj:
                  www.microsoft.com/athome/security/viruses/wsc/pl/default.mspx
                  Pozdr.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka