Dodaj do ulubionych

Zaczynam 9 miesiąc

18.06.07, 08:28
Zgodnie z terminem OM (18 lipca) dziś zaczynam 9 miesiąc, już 1,5 tyg. temu
na ostatniej wizycie miałam 1 cm rozwarcia i myślałam że to szybko pójdzie
dalej, a tu spokój,nawet skurcze przepowiadające ustały, kompletnie nic się
nie dzieje, poza tym że prawie się już ruszać nie mogę, to czuje się lepiej
niż w 7 czy 8 miesiącu.
Od dziś zacznam remont pokoiku, pakuję torbę i kończę kompletować wyprawkę,
bo to chyba już nie ma odwrotu, właśnie to do mnie dotarło :)))).
Obserwuj wątek
    • anulka-m6 Re: Ja też zaczynam 9 miesiąc 18.06.07, 09:18
      Witaj katx1 ja również zaczęłam juz 9 m-c w sobote. Torbe juz spakowałam, i
      teraz czekam bo tyle mi pozostało...
      • babajagaa Re: Ja też zaczynam 9 miesiąc 18.06.07, 09:33
        ja tez 9 zaczynam ale jutro a tez mam termin na 18.07,i mam to samo co ty-
        wszystkie dolegliwosci ustaly i czuje sie o niebo lepiej niz we wczesniejszych
        miesiacach.Pokoik Olafka juz pomalowany,mebelki poustawiane,brakuje lozeczka
        ale to juz na dniach bedzie kupione a dzisiaj myje okna-albo okno bo nie wiem
        ile dam rade
        • bobimax Re: Ja też zaczynam 9 miesiąc 18.06.07, 09:41
          Czy wyscie powariowały z tymi oknami. Ja ostatni raz myłam a dokładnie
          przemywałam na początku maja i wtedy dostałam opr od męża. A teraz to nie
          ruszam okien z wielkim brzuchem zero równowagi (a jak spadniecie z taborecika).
          Od czego macie męża, rączki mu nie odpadną jak umyje okno. A to, że będzie
          troszkę pomazane to trudno i tak po porodzie znowu trzeba będzie je umyć.
    • agatka_1979 Re: Zaczynam 9 miesiąc 18.06.07, 09:50
      hmm..to ja też już lada chwila zacznę 9 miesiąc bo termin na 22 lipca...
      ciekawe która z Nas pierwsza się rozwoi, bo tak to teraz wśród nas leci, że w
      szoku jestem!
      Mi lekarz w czwartek na izycie powiedział, że teraz to już wszystko mogę OPRÓCZ
      mycia okien i noszenia ciężkich rzeczy... więc okna chyba odpuszczę...a tak
      ogólnie czuję się całkiem ok, tylko w godzinach popołudniowych i wieczornych
      czuję takie ciągnięcie w dole brzucha z lewej i prawej w stronę spojenia
      łonowego i się zastanawiam co to jest? macie też tak?
      • babajagaa Re: Zaczynam 9 miesiąc 18.06.07, 10:06
        agatka tez wieczorami odczuwam ciagniecia w dole brzucha,nawet nie moge sie
        normalnie podniesc z lozka jak leze i w nocy to samo ale w dzien nie mam czegos
        takiego.

Okna niestety musze umyc,maz pracuje od 8 do wieczora czasami nawet do 21 wiec
        nawet nie ma kiedy,ale pomalutku,powolutku sobie dam rade.
        • bobimax Re: Zaczynam 9 miesiąc 18.06.07, 10:09
          A nie możesz kogoś poprosić o umycie Ci okien. Mi mama myła okna jak się
          przeprowadzaliśmy a było to w marcu.
          • babajagaa Re: Zaczynam 9 miesiąc 18.06.07, 10:15
            Wiesz,mama z checia by mi umyla bo juz na swieta pomyla mi okna w calym
            domu,ale niestety teraz nie da rady-uwierz gdybym nie musiala to bymn nie myla
        • agatka_1979 Re: Zaczynam 9 miesiąc 18.06.07, 10:17
          ale jeśli faktycznie nie ma kto Ci umyć okien to naprawde pomalutku i
          powolutku... i dopiero w 38tc może co? bo to już donoszone dzieciątko...
          A musisz w ogóle je myć przed porodem? w końcu to tylko okna..
          • babajagaa Re: Zaczynam 9 miesiąc 18.06.07, 10:20
            Wiem,wiem dziewczyny ale bez paniki teraz uciekam myc te nieszczesne okno a jak
            umyje to sie odezwe ze wszystko ok
            • a.l.a.s.k.a77 Re: Zaczynam 9 miesiąc 18.06.07, 10:47
              Ja ostatnio myje jedno onkienko dziennie i kompletnie nic mi nie jest a lekarz
              już marudził przed świętami wielkanocnymi żebym sobie wybiła z głowy mycie
              okien. A myje nie dlatego ze muszę bo naprawdę mi to obojętne czy sa brudne czy
              nie ale tak sie nudzę, ze musze coś robić. Poza tym lepiej się ruszać bedzie
              się łatwiej rodziło:))))) Oczywiście jeśli ktoś nie czuje się na siłach to
              absotutnie nie powinien myć okien!!!!
              • atenette Re: Zaczynam 9 miesiąc 18.06.07, 11:23
                Ja mam termin na 19 wiec jutro zaczynam 9 miesiac. Okna pomyte - mezus zostal
                zagoniony w poprzednia niedziele, a wczoraj na moja prosbe odsunal lodowke i
                szafki w kuchni i wyczyscil podloge na ktorej staly :).
                Caly czas mam niestety mocne skurcze wiec staram sie jak najwiecej lezec, ale
                roznosi mne strasznie. Na razie sprzatam sobie po troche miejsca gdzie mam
                latwy dostep (typu lodowka), ale juz nie moge doczekac sie momentu kiedy bede
                sobie mogla pozwolic na wiecej (jak bede juz powiedzmy w 38tc).
                Ciekawa jestem czy wszystkie urodzimy w terminie czy moze cos zacznie sie juz
                dziac wczesniej :)
                Pozdrawiam
                • babajagaa Re: Zaczynam 9 miesiąc 18.06.07, 12:15
                  No wlasnie-ja tez mialam skurcze bardziej bolesne,jak szlam i mnie zlapal to
                  musialam przystanac az przejdzie a teraz prawie nie wyczuwalne,ale mozna
                  powiedziec ze je wylezalam i szyje tez mam miekka od 31tc,w 35 tez byla miekka
                  a teraz sie okaze w czwartek.
                • ridibunda Re: Zaczynam 9 miesiąc 18.06.07, 13:40
                  Ja też mam termin na 19 i brzuch mnie dziś boli jak nie wiem co:( Ja nie wiem
                  czy to skurcze czy nie dziś idę do lekarza i wieczorem dam znać co i jak.
                  Dziewczyny poczekajcie jeszcze, nie rozdwajajcie się beze mnie:( A co do okien
                  to Was podziwiam ja nie myję bałabym się wejść na stołek zresztą jeszcze coś
                  przez nie widać:) Na większe porządki też sie nastawiam na początek lipca, jak
                  będzie 38 tydzień.
    • meniaaa Re: Zaczynam 9 miesiąc 18.06.07, 13:45
      ja mam termin na 21 lipca a 9 miesiac zaczne od soboty. Trzymajmy sie kobitki
      jeszcze tylko miesiac,albo az bo juz sie nie moge doczekac...
    • asia19813 Re: Zaczynam 9 miesiąc 18.06.07, 15:14
      ja tez zgodnie z OM mam termin na 18 lipca, ciuszki kupione, jeszcze kilka
      drobiazgów, wózek i łóżeczko kupimy w przyszłym tygodniu. Też planuje mycie
      okien i pranie firanek, ale dzis mam rocznice ślubu i gdzieś idziemy,
      niespodzianka :), ale i pogoda nie taka jak potrzeba - pada deszcz. Jeśłi
      chodzi o dolegliwości to nic mnie nie boli, nie poznałam jeszcze co to skurcz,
      czasem tylko plecy przy wstawaniu, a tak czuję sie odbrze, pewnie poród jeszcze
      daleko...
    • ridibunda Re: Zaczynam 9 miesiąc 18.06.07, 21:07
      Wróciłam od lekarza i u mnie na razie spokój, jeszcze nie rodzę, żadnego
      rozwarcia, tak że mam spokojnie czekać na termin.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka